Kой-как си е организирал инструментите/гаража

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Rumbata_1
Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
Двигател:

Kой-как си е организирал инструментите/гаража

Мнениеот Rumbata_1 » Сря 30 ное 2011 22:48

Дълго време в гаража се моташе една метална кутия за инструменти от конзолните - едно времешните. Беше корозирала и разнебитена и понеже нямах какво да правя реших да я реставрирам. Хем ми е спомен от дядо ми, хем си отварям доста пространство, в което да си поместя част от инструментите...
Ето как изглеждаше преди, по време и след като я завърших и натъпках с инструменти:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Всички чекмеджета, капаци, дръжки и панти ги шлайфах/шкурих до метал, после ги грундирах и накрая ги напръсках с черен гланц. Всичко останало се вижда от снимките. Чак ме е страх вече да я поставям на пода.. Да не вземе да се надере :lol:

Нека всеки каже или покаже как си е организирал инструментите в тях или в гаража. Мисля, че ще се получи интересна тема.

Последна промяна от Rumbata_1 на Пон 09 фев 2015 11:29, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
stamantonov
Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
Двигател: ABS + JHL

Re: От нищо - нещи, или кой-как си е организирал инструментите

Мнениеот stamantonov » Чет 01 дек 2011 10:06

интересно, ще следя темата

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Чет 01 дек 2011 11:42

тия поп-нитове не ми харесват mhihi ,смени ги с болчета с нужната дължина и гайки с пластмаса :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 01 дек 2011 12:38

Евала за работата :да: !
Три пъти евала за колатата ти :да: :да: .... като гледам как подреждаш инструментите си по масички , теракотчета и китеници , явно колата не ти създава ядове :D ! Инак ако аз подредя така инсрументите си - ще си търся квартира :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Нед 04 дек 2011 15:51

Благодаря колега, радвам се, че оценяваш по този начин това, което съм свършил. :)
От доста време насам се чудя как да огранича броя на куфарчетата с инструментите и да направя така, че повече неща да са събрани по-рационално на едно място. Сами разбирате, че когато се наложи да се свърши някакъв ремонт къде по личното мпс, къде на някой приятел се налага да се помъкнят няколко куфарчета, които не са удобни за пренасяне наведнъж и създават неудобства. Искам да прехвърля целия комплект от гедорето в един куфар с останалите ми инструменти и по този повод от доста време насам търся нещо такова: http://www.expeditionexchange.com/ortt/ ... %20010.jpg socket organizer .. Обикалях по железарии, практир, бриколаж, но така и не намерих, беше ми попаднало подобно нещо, но беше в комплект с 12 камъка, а на мен камъни за гедорето не ми трябват... Другата питанка е дали някой се е занимавал да си изреже в дунапрен оформени легла за отделни инструменти: http://s7.sears.com/is/image/Sears/00965417000-1 ... Това гледам, че е често срещана практика за подреждане на инструменти по сервизи и домашни работилници. Ето как изглежда една кутия, в която е сложен такъв дунапрен:
supatool3163.jpg
supatool3163.jpg (16.83 KиБ) Видяна 14955 пъти

Ето два линка с нещата, които споменах по-горе:
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=tor ... 52&bih=674
http://www.google.bg/search?hl=bg&cp=9& ... swbXm9HmCw

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 04 дек 2011 16:01

http://www.expeditionexchange.com/ortt/ ... %20010.jpg

такова имам, купих си го от един магазин в Красна поляна. Представлява шина със скобки на нея за вложките, намират се лесно и по нета

dyaneff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dyaneff » Нед 04 дек 2011 21:59

Малко скъпо ама... http://markita.net/klips-za-vlozhki-38.html

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Пон 05 дек 2011 14:42

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Re: От нищо - нещo, или кой-как си е организирал инструментите

Мнениеот Rumbata_1 » Чет 08 дек 2011 15:15

Колега, из интернет съм ги виждал много... Въпроса беше дали някой не е срещал подобно нещо из железариите в града. :)

Потребителски аватар
anrivatenen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anrivatenen » Нед 11 дек 2011 21:16

Колега по железарии не съм срещал от тези закопчалки за камъните на гедорето но съм ги виждал по складовете за инструменти и сервизно оборудване в моя град сигурно и във Варна ще намериш по такива складове,а за тези дунапрени не съм виждал да се продават.Темата е много хубава и на мен ми е писнало да пренасям постоянно по два три куфара пък то по някога даже и почти не бъркам в някои ама ги нося защото едно нещо да ми трябва пък да го няма и започвам да се въртя :roll:

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Сря 14 дек 2011 17:26

В куфарче от някакъв електрически инструмент съм подредил моите най-нужни инструменти за колата ,за да не се разсипват ,съм залепил дунапрен на капака и като се затвори ,дунапренът притиска инструментите.
P1070973.JPG
P1070974.JPG
P1070975.JPG

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Чет 15 дек 2011 20:42

Добро предназначение си и намерил на кутията колега :)
Надявам се повечко хора да се включат с техните решения за подредба на инструменти и други такива неща... Може в дома, може и в колата, може и в гаража.
Днес се размотавах из един от строителните хипермаркети, и понеже не мога да не мина да разгледам какво има около рафтовете с инструментите и куфарчетата, реших да си взема постелка за метални шкафове и кутии за инструменти и някои други джунджурии.
Ето какво свърших за около 20 - тина минути преди малко с реставрираната кутия за инструменти, която бях показал в началото на темата:
Изображение
Изображение
Изображение
Очертава се с маркер според необходимите размери на чекмеджето и се реже с ножица... Нищо работа, но вече кутията е съвсем завършена и прие вида, който исках да има в началото.

Последна промяна от Rumbata_1 на Съб 24 ное 2012 20:41, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Re: От нищо - нещo, или кой-как си е организирал инструменти

Мнениеот Rumbata_1 » Вто 24 юли 2012 21:56

Вчера в Бриколаж намерих една кокетна чанта за 11-12 лева и реших да вътворя малко ред в багажника...
Като пратя и едно-две неща при резервната гума, мисля, че всичко ще е наред. За жалост нямам снимка как седи в багажника, но самата чантичка си има две лепки по цялата дължина - една на дъното и една на гърба (котешки езичета). Залепва за кечето в багажника веднага и не се мандахерца на никъде. Само въже нямам... да чукна на дърво да не ми се налага хич :bishop

Последна промяна от Rumbata_1 на Пон 09 фев 2015 11:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пет 27 юли 2012 9:25

http://www.familyhandyman.com/DIY-Proje ... e-projects - Един интересен сайт за DIY проекти. Дават много и интересни идеи като голяма част, от които касаят и темата за подреждане на инструменти и най-рационално използване на домашните/гаражните пространства за тази цел. :)

http://www.familyhandyman.com/DIY-Proje ... ol-Storage

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 24 ное 2012 20:32

Явно си пиша сам... Колегите от Vortex форума са си "барнали" и те подобна темичка:
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... -workspace

Върни се в “Направи си сам!”