Проблем скоростен лост

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
MAXXYY
Автомобил:
Двигател:

Проблем скоростен лост

Мнениеот MAXXYY » Вто 29 ное 2011 21:12

От доста време имам проблем със скоростния лост па Пасат В3 -не стоеше в средно положение към 3и4 а където го бутнеш там си остава и първа трудно влизаше .Днес реших да отворя капака около лоста и установих че имаше липсваща зегер шайба която не позволява на лоста да излиза от допустимото на ляво.Сложих липсващата зегерка и луфта на лоста намаля но проблема с по трудното превключване на първа си е същото/има положение на лоста в което си влиза много лесно но трябва с голямо налучкване и от първият път почти не се улучва/.След повторно оглеждане на механизма на лоста се оказа че има една пружина -която държи лоста фиксиран в средно положение и тя е счупена.Въпросът ми е дали тази пружина се предлага като резервна част и има ли от някъде да се прави регулировка на лоста.

raix
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем скоростен лост

Мнениеот raix » Сря 30 ное 2011 13:43

Имах подобен проблем на Г2-то взех си ремонтния комплект (половин чанта пластмаси) и се оправи имаше голям луфт и 1-ва все едно неможеше да се нацели :banghead: надявам се колега да съм бил полезен ремонта не е скъп излезна ми около 20 лева и някви стинки но играчката е огромна даже и гарнетата сваляхме :beer :beer :beer

Потребителски аватар
ShiFeR
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE stock

Re: Проблем скоростен лост

Мнениеот ShiFeR » Пон 05 дек 2011 23:30

колега и аз имах проблем с тая 1-ва
виж лоста там където излиза от купето и отива към кутията
там има 1 втулка мисля че е от пластмаса
като се износи става мазало

Върни се в “Направи си сам!”