ребилд на двусекционна хела-ангелски очи + мигач??

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

ребилд на двусекционна хела-ангелски очи + мигач??

Мнениеот TheExorcist » Чет 01 мар 2012 17:39

Колеги, някой замислял ли се е над такава интервенция ?
http://aftermarket.ags.bg/picture/img/p ... 305141.JPG
За този фар имам предвид ;)
Имам идея как ако се заиграя малко с секцията, която е за габарита, може да се осъществи идеята там да се внедрят очите и мигача. Секцията за къси/дълги няма да се пипа...

Едит: Ето това е идеята ми... доста грубо нахвърляна но мисля, че е достатъчно разбираемо ;)
Прикачени файлове
edited Hella.JPG

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Re: ребилд на двусекционна хела-ангелски очи + мигач??

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 01 мар 2012 18:34

ангелските очи са лесни - с ццфл-ки

за мигача можеш да използваш някаква такава платка само че кръгла и със жълти диоди
http://www.avto.bim.bg/p25391/Diodni-Sv ... -lupichki/

или такава крушка като пак поръчаш да е със жълти диоди http://www.avto.bim.bg/p33632/Diodni-Sv ... viat-bial/

мисля че ще се получи добре ако примерно боядисаш около рефлекторите с черно че даже и рефлектора за дълги който ще се ползва за мигач, крушката със смд светодиодите ще излъчва достатъчно силна светлина за да се забелязва като мигач и няма да е необходим рефлектора там според мен :)

Потребителски аватар
TheExorcist

Мнениеот TheExorcist » Чет 01 мар 2012 18:46

Направата на самата платка, и то с идеалната форма (защото забелязах, че не е точно кръг мястото) няма да ми е проблем. Има се в предвид, че могат да се наредят както ни хрумне! Имам известен опит ;)
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7222_n.jpg

Мислех си кръглата част (самата платка!), която трябва да е за очите да е напръскана евентуално с някакъв спрей за да се слива с "цвета" на рефлектора. А за мигача - да е оранжево + оранжеви светодиоди. Мисля, че по този начин ще са достатъчно видими дори и през деня мигачите.
Ще се повторя: секцията с къси/дълги няма да се пипа в никакъв случай. Мигача мисля, че ще е най добре да е вътре в "окото" ;)
И все пак ако някой има предложения да казва. От 2 дена само това ми е в главата :D
:обичам ви

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 01 мар 2012 18:52

Външната секция е само за къси, мисля че беше H1 там. Трябва да смениш цокъла с H4 за да ти стане къси/дълги, щом ще ползваш вътрешните за мигачи...

Потребителски аватар
TheExorcist

Мнениеот TheExorcist » Чет 01 мар 2012 19:34

batko_miro написа:Външната секция е само за къси, мисля че беше H1 там. Трябва да смениш цокъла с H4 за да ти стане къси/дълги, щом ще ползваш вътрешните за мигачи...

Сега като чета и се сетих, че е точно така. Защо ли съм се заблудил, че при късите са и дългите... Това означава ли, че дори и да се смени цокъла (дали може въобще) на късите, след това дългите няма да светят както му е реда ? :banghead:

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 01 мар 2012 20:15

Предполагам, че е така. Варианта ти е да си направиш проекта с мигача в секцията на дългите, а в секцията на късите да вградиш лупа, ама не от тия китовете а да си намериш ОЕ или от туарег или от нещо друго, за да е по-голяма и да запълни празнината. Също много тънък е и момента със стъклото, ако е кристално, ще се вижда мигача, затова трябва да го направиш перфектен и разбира се като не мига да не оранжавее, а да си е с цвета на фара... Още пъ-тънък е момента във всичките тия неща да не участват диодни ленти или маркучи с лапми. Това са моите виждания, успех :да:

Потребителски аватар
TheExorcist

Мнениеот TheExorcist » Чет 01 мар 2012 21:30

Ако мигача е в секцията на късите (външната) нещо ме кара да си мисля, че няма да се вижда както трябва когато светят фаровете.
За вграждане на лупи... много "дебела" става работата. :? Трябва да измислим някакъв по-евтин вариант...
Стъклото ще си остане фабричното.
Диодни ленти и глупости не съм си и помислял. Единствено нормални светодиоди с пресметнат резистор и евентуално някакво малко бушонче (ще се види какъв трябва да е)

Единственото, което ми идва на ума е, дългите да се "изкарат" някъде по бронята към някакви хубави халогени. Хем и малко визията на предницата ще се "тунингова".

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Чет 01 мар 2012 21:42

TheExorcist написа:Ако мигача е в секцията на късите (външната) нещо ме кара да си мисля, че няма да се вижда както трябва когато светят фаровете.
За вграждане на лупи... много "дебела" става работата. :? Трябва да измислим някакъв по-евтин вариант...
Стъклото ще си остане фабричното.
Диодни ленти и глупости не съм си и помислял. Единствено нормални светодиоди с пресметнат резистор и евентуално някакво малко бушонче (ще се види какъв трябва да е)

Единственото, което ми идва на ума е, дългите да се "изкарат" някъде по бронята към някакви хубави халогени. Хем и малко визията на предницата ще се "тунингова".

Извадиш ли ги дългите от фаровете забрави за тях,колкото и да са хубави халогените няма да светят така като фаровете,защо ти е толкова зор да слагаш мигачите във фаровете?

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 01 мар 2012 21:58

Единствения вариянт за адекватен ретро-фит тука е по изпитана схема, биксенонова лупа в секциата на късите и вече в дългите си правиш квото искаш.....всичко останло ще е или не функционално или грозно.....това ми е мнението.

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Чет 01 мар 2012 22:11

ZeroCool написа:Единствения вариянт за адекватен ретро-фит тука е по изпитана схема, биксенонова лупа в секциата на късите и вече в дългите си правиш квото искаш.....всичко останло ще е или не функционално или грозно.....това ми е мнението.

Много правилно аз преди време слагах лупина късите но чак след като ги сложих се сетих че можеше да сложа биксенонова лупа и дългита да ги направя мигачи но беше вече твърде късно :banghead:

draganeski
Автомобил: Mk3 GTI

Мнениеот draganeski » Чет 01 мар 2012 23:42

ZeroCool написа:Единствения вариянт за адекватен ретро-фит тука е по изпитана схема, биксенонова лупа в секциата на късите и вече в дългите си правиш квото искаш.....всичко останло ще е или не функционално или грозно.....това ми е мнението.

Нещо такова както е при мен. Сложих си комбинирани лупи къси+дълги в фаровете и в секцията за дългите им сложих мигача. Но ако не бараш изобщо фаровете и сложиш само мигач, по този начин оставаш без дълги светлини... Ето снимки, колега как е при мен:

Изображение

Изображение

Изображение

А ето по този начин светят мигачите:

Изображение

Надявам се съм ти бил полезен поне малко. Поздрави! :beer

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 02 мар 2012 2:20

Страшно е станало колега.Бъркам ли или си махнал набраздението на фаровете ти ? Ако да какво точно използва,и технологията каква е точно ? :drunk

Потребителски аватар
TheExorcist

Мнениеот TheExorcist » Пет 02 мар 2012 4:54

Наистина се е получило много добре. И ако не е тайна, колко парички ти струваше цялото удоволствие ? :drunk

draganeski
Автомобил: Mk3 GTI

Мнениеот draganeski » Пет 02 мар 2012 13:00

Просто смених стъклата на фаровете с изчистени (кристални).

Потребителски аватар
TheExorcist

Мнениеот TheExorcist » Чет 29 мар 2012 12:45

Дано не звучи нагло, но бих помолил ако на някой колега му се намира само рефлектор (без значение в какво състояние е)и има желание да ми го подари за да експериментирам, нека да ми драсне на ЛС. За района на люлин и младостите (София) :drunk

Върни се в “Направи си сам!”