Handsfree направено от трансмитер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател:
Handsfree направено от трансмитер
Днес започнах проект да си направя трансмитера на колата вграден в таблото абаче след мн цигари и мислене успях да измисля как да го направя handsfree не е точно като оригиналното но върши работа.Пак може да слушаш музика през него само че не от флашка ами от телефона и когата някои ти звънне музиката спира и се чува званенето през говорителите на колата като вдигнеш ще слушаш през говорителите.След като свърши разговора музиката продължава от там от кадето е прекъсната.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Handsfree направено от трансмитер
Браво!
А да обясниш как си го направил и да го подкрепиш със снимков материал евентуално, че така темата прилича на самохвалство и е за коша, безполезна.
А да обясниш как си го направил и да го подкрепиш със снимков материал евентуално, че така темата прилича на самохвалство и е за коша, безполезна.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Да бе и тоя дето ти се обажда ще си слуша собствения глас понеже ти си усилил звука
то и без да си го усилил пак ще става микрофония. На теб може и да ти е удобно ама на тоя дето ти звъни хич няма да му е приятно.

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Моят вариант е по добър. Аз съм със CD Changer ,който има и място за касета.Изтръгнах механизма от касетофона и след един час игра с приятел,който е жичкаджия успях ме да направим така че от телефона да пускам музика през канала за касетата .... Звука е по кристален и от компакт диска . Случва се и да говоря през него защото касетофона го използвам като хедсфрии и всички говорители в колата ми приказват .... намалявам само баса ,защото канти много но няма никаква микрофония и е много удобно за разговор на 5 човека в колата с един от другата страна на телефона 

аз пък си включвам 3,5мм-овия жак в аукс изхода на касетофона ми и вече имам хендсфрии.. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Koлега ,ventotdi,дали е възможно нещо схеми снимки да качиш.Зайнтересиран съм от такава разработка 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Моят трансмитер си има фобричен вход 2.5/ако не се лъжа/ за външни устройства.Ще пробвам докато съм пуснал музика от телефона и някой звънне -какво ще стане.
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Тва съм го пробвал още преди 2год. резултата бе: Телефон sony ericsson на който му се разглабя хендсфри-то (махат се слушалките) микрофона остава, бях го забол точно над асетофончето, зада приемеш обаждане само се натскаше бутона при вградения мик. но резултата бе задоволитълен за мен но не и за човека който бе отдругата страна. Така че успех но първо го тествай и после режи.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
BLADE8209 написа:Тва съм го пробвал още преди 2год. резултата бе: Телефон sony ericsson на който му се разглабя хендсфри-то (махат се слушалките) микрофона остава, бях го забол точно над асетофончето, зада приемеш обаждане само се натскаше бутона при вградения мик. но резултата бе задоволитълен за мен но не и за човека който бе отдругата страна. Така че успех но първо го тествай и после режи.
И аз бях по същия начин.Нямаше микрофонии и т.н.Беше супер удобно и като затвориш музичката си почва от където е била спряла

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Bai Sando написа:BLADE8209 написа:Тва съм го пробвал още преди 2год. резултата бе: Телефон sony ericsson на който му се разглабя хендсфри-то (махат се слушалките) микрофона остава, бях го забол точно над асетофончето, зада приемеш обаждане само се натскаше бутона при вградения мик. но резултата бе задоволитълен за мен но не и за човека който бе отдругата страна. Така че успех но първо го тествай и после режи.
И аз бях по същия начин.Нямаше микрофонии и т.н.Беше супер удобно и като затвориш музичката си почва от където е била спряла
Това и аз съм го правил със стария си телефон Sony Ericsson W700.
Сегашната ми Nokia е с аудио изход за 3.5мм джак и го бяхме връзвали чрез ония касетки дето имат кабел с джак (сега си нямам и ни най-малка идея дали се продават още такива) и към радио-касетофона на един приятел на Голф 2-ката и цяло лято вечер обикаляхме и слушахме музика, а също и говорехме по телефона ;д Иначе това с AUX входа на CD-то е също добра идея, принципа е същия като при касетката. Май ще си купя още един кабел като този от компютъра до субуфера вкъщи, с два джака по 3.5мм от двете страни да връзвам телефона към CD-то и ще си "гукам". А това с трансмитера не го удобрявам много. Първо защото се попадам на трансмитери боклуци... Второ от както връзвах усилватели и прекарвах нови кабели трансмитера взе да ми се смущава. Пък и реално човек като си има CD за какво му е трансмитер, особено ако CD-то е с USB и AUX... Слушане на музика от сигнал на ФМ трансмитер съмнява ме да извади по-добро качество от компакт-диск или флашка.А за използване като някакъв вид свободни ръце чрез включване на телефон към фм трансмитер с кабез през AUX съм скиптично настроен, но в краен случай е някакъв вариант. Е колеги открихме топлата вода