Handsfree направено от трансмитер

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Techeto
Автомобил: GOLF 3
Двигател:

Handsfree направено от трансмитер

Мнениеот Techeto » Пон 23 яну 2012 22:38

Днес започнах проект да си направя трансмитера на колата вграден в таблото абаче след мн цигари и мислене успях да измисля как да го направя handsfree не е точно като оригиналното но върши работа.Пак може да слушаш музика през него само че не от флашка ами от телефона и когата някои ти звънне музиката спира и се чува званенето през говорителите на колата като вдигнеш ще слушаш през говорителите.След като свърши разговора музиката продължава от там от кадето е прекъсната.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Handsfree направено от трансмитер

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 23 яну 2012 23:07

Браво!
А да обясниш как си го направил и да го подкрепиш със снимков материал евентуално, че така темата прилича на самохвалство и е за коша, безполезна.

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Вто 24 яну 2012 11:30

Да бе и тоя дето ти се обажда ще си слуша собствения глас понеже ти си усилил звука facepalm то и без да си го усилил пак ще става микрофония. На теб може и да ти е удобно ама на тоя дето ти звъни хич няма да му е приятно.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 24 яну 2012 12:44

Моят вариант е по добър. Аз съм със CD Changer ,който има и място за касета.Изтръгнах механизма от касетофона и след един час игра с приятел,който е жичкаджия успях ме да направим така че от телефона да пускам музика през канала за касетата .... Звука е по кристален и от компакт диска . Случва се и да говоря през него защото касетофона го използвам като хедсфрии и всички говорители в колата ми приказват .... намалявам само баса ,защото канти много но няма никаква микрофония и е много удобно за разговор на 5 човека в колата с един от другата страна на телефона :)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 24 яну 2012 14:26

аз пък си включвам 3,5мм-овия жак в аукс изхода на касетофона ми и вече имам хендсфрии.. :lol:

genzlat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genzlat » Сря 08 фев 2012 21:48

Koлега ,ventotdi,дали е възможно нещо схеми снимки да качиш.Зайнтересиран съм от такава разработка :да:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 09 фев 2012 9:30

Моят трансмитер си има фобричен вход 2.5/ако не се лъжа/ за външни устройства.Ще пробвам докато съм пуснал музика от телефона и някой звънне -какво ще стане.

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Чет 09 фев 2012 11:46

Тва съм го пробвал още преди 2год. резултата бе: Телефон sony ericsson на който му се разглабя хендсфри-то (махат се слушалките) микрофона остава, бях го забол точно над асетофончето, зада приемеш обаждане само се натскаше бутона при вградения мик. но резултата бе задоволитълен за мен но не и за човека който бе отдругата страна. Така че успех но първо го тествай и после режи.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 фев 2012 19:02

BLADE8209 написа:Тва съм го пробвал още преди 2год. резултата бе: Телефон sony ericsson на който му се разглабя хендсфри-то (махат се слушалките) микрофона остава, бях го забол точно над асетофончето, зада приемеш обаждане само се натскаше бутона при вградения мик. но резултата бе задоволитълен за мен но не и за човека който бе отдругата страна. Така че успех но първо го тествай и после режи.

И аз бях по същия начин.Нямаше микрофонии и т.н.Беше супер удобно и като затвориш музичката си почва от където е била спряла :да:

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 13 фев 2012 10:01

Bai Sando написа:
BLADE8209 написа:Тва съм го пробвал още преди 2год. резултата бе: Телефон sony ericsson на който му се разглабя хендсфри-то (махат се слушалките) микрофона остава, бях го забол точно над асетофончето, зада приемеш обаждане само се натскаше бутона при вградения мик. но резултата бе задоволитълен за мен но не и за човека който бе отдругата страна. Така че успех но първо го тествай и после режи.

И аз бях по същия начин.Нямаше микрофонии и т.н.Беше супер удобно и като затвориш музичката си почва от където е била спряла :да:

Това и аз съм го правил със стария си телефон Sony Ericsson W700.

Сегашната ми Nokia е с аудио изход за 3.5мм джак и го бяхме връзвали чрез ония касетки дето имат кабел с джак (сега си нямам и ни най-малка идея дали се продават още такива) и към радио-касетофона на един приятел на Голф 2-ката и цяло лято вечер обикаляхме и слушахме музика, а също и говорехме по телефона ;д Иначе това с AUX входа на CD-то е също добра идея, принципа е същия като при касетката. Май ще си купя още един кабел като този от компютъра до субуфера вкъщи, с два джака по 3.5мм от двете страни да връзвам телефона към CD-то и ще си "гукам". А това с трансмитера не го удобрявам много. Първо защото се попадам на трансмитери боклуци... Второ от както връзвах усилватели и прекарвах нови кабели трансмитера взе да ми се смущава. Пък и реално човек като си има CD за какво му е трансмитер, особено ако CD-то е с USB и AUX... Слушане на музика от сигнал на ФМ трансмитер съмнява ме да извади по-добро качество от компакт-диск или флашка.А за използване като някакъв вид свободни ръце чрез включване на телефон към фм трансмитер с кабез през AUX съм скиптично настроен, но в краен случай е някакъв вариант. Е колеги открихме топлата вода :D :P

Върни се в “Направи си сам!”