За красота ли са тея халогени?Дайте идея,съвет за по хуб...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

За красота ли са тея халогени?Дайте идея,съвет за по хуб...

Мнениеот nuri_3556 » Сря 26 яну 2011 1:58

Някой поиграл ли си е с халогените на голф 3 за да светят по силно?Щото ми хрумна една идея в главата и сиг утре ще споделя с вас като почне заигравката.А и един малко тъп въпрос но - ако рефлекторите са по лъскави ще трябва да светят по силно нали както така и по големите ватови крушки?

Последна промяна от nuri_3556 на Сря 26 яну 2011 2:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Duran Duran
Автомобил:
Двигател:

Re: Само за красота ли са тея халогени?

Мнениеот Duran Duran » Сря 26 яну 2011 2:01

Незнам какво ти е хрумнало, колега, но се замисли все пак, ако сложиш прекалено силни крушки ще заслепиш останалите. Иначе успех в начинанието :) :drunk

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 26 яну 2011 2:06

Duran Duran написа:Незнам какво ти е хрумнало, колега, но се замисли все пак, ако сложиш прекалено силни крушки ще заслепиш останалите. Иначе успех в начинанието :) :drunk

Или просто ще стопи все кво има вътре ...

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Сря 26 яну 2011 2:07

нали имаше едни такива като лупи с крушки дето се продават за в къщи на таваните и за кухните но 12V,но не се сещам как им викат на тях.Утре ще трябва да скоча до Алати :beer :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 26 яну 2011 2:29

nuri_3556 написа:нали имаше едни такива като лупи с крушки дето се продават за в къщи на таваните и за кухните но 12V,но не се сещам как им викат на тях.Утре ще трябва да скоча до Алати :beer :beer

Да сложиш луничка във фар !?
Колега не си губи времето с глупости :wink:

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Re: За красота ли са тея халогени?Дайте идея,съвет за по хуб...

Мнениеот nuri_3556 » Сря 26 яну 2011 2:35

е що да не,безтуй сега една седмица съм айляк и няма кво да се прави цял ден,според мен ако отрежа отзат халогена и пъхна тая луничка дет викаш ти,да го залепа едно хубаво и да го изолирам викам че ще стане .И без това имам два чифта чупени халогена нищо не ми пречи да пробвам :beer :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 26 яну 2011 2:40

nuri_3556 написа:е що да не,безтуй сега една седмица съм айляк и няма кво да се прави цял ден,според мен ако отрежа отзат халогена и пъхна тая луничка дет викаш ти,да го залепа едно хубаво и да го изолирам викам че ще стане .И без това имам два чифта чупени халогена нищо не ми пречи да пробвам :beer :beer

Ама луничката не прави снопа светлина подходящ за фар, лупата е предназначена за друго ... казвам ти ефекта ще е нулев ...не искам да убивам ентусиазма ти но .. :beer

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Сря 26 яну 2011 7:52

Така наречените "халогенни фарове" са всъщност, ако се определят като предназначение, фарове за мъгла и след като са такива са предназначени за работа при лоши метео условия и силно влошена видимост - силен валеж на дъжд, сняг и най-вече мъгла. Използването им при нормална видимост е безмислено, вредно и наказуемо.
Предвид предназначението си, светлинния поток, който те създават е специфичен и като спектър, и като геометрия. Всякакви експерименти от типа "лунички", "високотемпературен ксенон в тях" и т.н. не само ще намалят ефективността им по прякото им предназначение, но и могат да предизвикат неприятно заслепяване на насрещно движещите се.
Не бъркайте фаровете за мъгла с допълнителните фарове, работещи заедно с дългите, които най-често се монтират на автомобилите за състезания и оффроуд!

Потребителски аватар
Duran Duran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Duran Duran » Сря 26 яну 2011 8:45

sashot написа:Така наречените "халогенни фарове" са всъщност, ако се определят като предназначение, фарове за мъгла и след като са такива са предназначени за работа при лоши метео условия и силно влошена видимост - силен валеж на дъжд, сняг и най-вече мъгла. Използването им при нормална видимост е безмислено, вредно и наказуемо.
Предвид предназначението си, светлинния поток, който те създават е специфичен и като спектър, и като геометрия. Всякакви експерименти от типа "лунички", "високотемпературен ксенон в тях" и т.н. не само ще намалят ефективността им по прякото им предназначение, но и могат да предизвикат неприятно заслепяване на насрещно движещите се.
Не бъркайте фаровете за мъгла с допълнителните фарове, работещи заедно с дългите, които най-често се монтират на автомобилите за състезания и оффроуд!

И аз изках това да му кажа на колегата без да го засегна. Защото е наистина неприятно най-вече в нормално сухо време да пуснат халогени и да карат някои хора. За мен карането с халогени се равнява с карането на дълги (говоря когато времето е благоприятно и няма нужда от допълнителни светлини)
Но все пак знам какво е мерака, пробвай се да си направиш това, което си си намислил.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 26 яну 2011 19:00

Мисля че един жълт ксенон би бил полезен при халогените, но не бих си сложил..
Бача ми има бмв 5-ца..и като пусна халогените много ясно се вижда как осветяват пътя в страни, докато моите на тройката светят нещо...ама се иска повече.

А към колегата, халогените се регулират може да пробваш това.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 26 яну 2011 19:05

С лунички нищо не става.Пробвано е :lol: През първия гьол и стъклото става на сол.Осве това нищо не се вижда на пътя,а само кьори отсрещните scare

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Сря 26 яну 2011 20:16

днес ги направих,но сигурно утре ще кача снимки.А колегите дето пишат че ще ослепя другите само или нищо не става това е заблуда,а въпроса е дали си струва толкова занимавка това е друго.от халогена отрязах задната част дето е рефлектора му и сложих тая луна вътре и пак си сглобих халогена,демек задната част пак си е залепена и е изолирана да не влезне вода,абе всеедно съм му сменил рефлектора само :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 26 яну 2011 21:04

JC написа:
Duran Duran написа:Незнам какво ти е хрумнало, колега, но се замисли все пак, ако сложиш прекалено силни крушки ще заслепиш останалите. Иначе успех в начинанието :) :drunk

Или просто ще стопи все кво има вътре ...

ооо и не само вътре, и по пътя на инсталацията излиза стопяването без реле.

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Сря 26 яну 2011 21:06

релета имам откакто си сложих халогени mhihi mhihi

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 26 яну 2011 21:07

sashot написа:Така наречените "халогенни фарове" са всъщност, ако се определят като предназначение, фарове за мъгла и след като са такива са предназначени за работа при лоши метео условия и силно влошена видимост - силен валеж на дъжд, сняг и най-вече мъгла. Използването им при нормална видимост е безмислено, вредно и наказуемо.

айде да обясниш защо според теб допълнителния фар за мъгла заслепява повече от нормален фар и според теб защо е забранен за ползване през деня ?

Върни се в “Направи си сам!”