VW PASSAT B2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Plamen S.P.
Автомобил: Golf mk2 GTI 16V
Двигател: 1.8 KR

VW PASSAT B2

Мнениеот Plamen S.P. » Сря 25 май 2011 6:05

Здравейте колеги и колежки!!! :) От скоро ми попадна една пасаторче във ръчичките иии... сега се чудя как да го поокрася за да стане наистина хубав VW. Става въпрос за пассат б2 хечбек и по мои лични наблюдения е най-запазения такъв за съжаление в момента нямам снимки но когато имам възможност ще кача.И въпреки че е запазен и глезен има нужда от освежаване и дребни ремонти като смяна на тапицерията на тавана тапициране или боядисване на корите на вратите плюс задната кора мислех за черна кожа но като за начало може да ги мина с едно черно спрейче.Също и фолио на задните странични прозорци и щори отзад поставяне на амортисЬорчета на предния капак,бутало вместо топка на скоростния лост,светодиоди по тавана,а на мястото на плафона една цветна луничка каквато много хора имат в тях.CD -то и мощните колони са просто задължителни :D :D :D ,но се чудех какви джанти ще и ходят понеже ще я сниша и какъв размер джанти биха били подходящи.Също така се чудех дали по някакъв начин могат да се напаснат брони от Г2.Имам много други идеи и не познавам човек,който да се е захващал с такава кола но си заслужава.Ще се радвам ако споделите идеи и мнения какво и как да се направи.За най-идейните ше има награда накрая!!! :beer :beer :beer :D :D
Прикачени файлове
images.jpg
Стремя се към нещо такова :D :D
images.jpg (11.63 KиБ) Видяна 6913 пъти

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Re: VW PASSAT B2

Мнениеот Presian » Сря 25 май 2011 6:46

Пиши на някой от модераторите да ти премести темата в тунинг секцията...
А иначе това е може би на-запазеният Пасат двойка, който съм виждал!
Успех с начинанието :да:

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Сря 25 май 2011 12:41

Благодаря колега ,но аз пък мисля 4е е то4но за тук смисъл направи си сам щото ще е точно тва.Но ако модератора реши нека я премести!!! :да:

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Сря 25 май 2011 17:25

Дайте идеи и за фарове защото фабричните са стари и захабени пък и имам мерак на кръгли фарове хвърлил съм око на едни тунинг фарове кръгли за Б3,но не знам дали ще станат и какво напасване е необходимо.Също така искам да сменя и дръжките на вратите понеже съм сменил сигурно 5-6 от които лично съм счупил 3 идеята ми е за дръжки от Г3 но също не съм сигурен дали ще станат ако не дайте предложения за някакви други,но не искам да заглаждам и махам дружките. :D :D

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 25 май 2011 22:16

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Сря 25 май 2011 22:25

ЕЕ колега тва е харабиика благодаря :да: :да: Незнам тва как е направено аз сум го замислил с неон в подкалниците и да свети през джантите.Някви идеи за фаровете както ги мисля аз щото в момента те най-много ме вълнуват :D

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 26 май 2011 1:39

Евала колега тая модификация на пасата ми е много при сърце с такъв пасат претърпях първата си катастрофа :D Някои колеги говореха за полиране на стъклата и пръскане с лак за да се запазят после. Колкото до останалите неща... има време малко по малко ще стане :) Ама наистина първо си набележи какво искаш точно да постигнеш и да направиш и тогава работи по колата ;) Успех с начинанието.

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Чет 26 май 2011 4:30

Благодаря колега аз съм си набелязал първо ще са козметичните промени и леки модификации а после по сериозните неща :да: :да:

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Пет 27 май 2011 4:21

Благодаря на колегата vwghost за идеите най-много ми хареса тва за таблото понеже за другите неща се иска повече пари и време аз също мислех да сменя таблото но не бях решил с какво колегата предложи от пасат 5.5 оба4е не можах точно да разбера за коя година на модела говори оба4е аз се спрях на едно много яко табло от пасат 2005 година проверих без електрониката по него смисъл без навигацията и още нещо имаше-цената беше 130 лева.Но не знам как точно ще се напасне иначе другите неща съм ги измислил относно управлението на скромната електроника на б2 през новото табло :D :lol: :screwy :screwy :screwy
Снимката е само примерна бях го намерил в сиво и 4ерно heavy metal zork heavy metal zork
Прикачени файлове
11271491691256771_7.pic.jpg
Ето това представлява

Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw__fen » Пет 27 май 2011 11:47

как ще се напасне ли ... флекса ще играе :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Пет 27 май 2011 11:55

То тва е ясно колега ама ти за този модел ли ми говореше илли за по стария :D

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 27 май 2011 12:18

Поздравления за начинанието, много ще се радвам да го видим възстановен! :beer
Иначе колега каква ти е идеята за броните от Голф 2 - лично мнение и никой не ангажирам с него, по-добре ще е да се пази стоковата визия с тънките брони и като му сложиш едно по-ниско окачване и едни хубави обувки ефекта ще бъде идеален! :да:

Изображение

Другите козметични ремонти, които си споменал са нещо нормално за кола на тези години, когато имаш възможност качвай снимки - определено ще следим темата бая народ... :drunk

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Пет 27 май 2011 12:22

Ами колега значи то тва е по-стария модел майче моята е по големите брони и за тва мисля да пробвам от Г2 пък и са по ниски и вида ще е разли4ен и си мислех за 13 цола джанта с борд :screwy :screwy heavy metal zork :D Разбира се когато имам възможност ще кача снимки :да:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Чет 02 юни 2011 8:30

от голф 2 няма да станат широките брони,освен ако не ги разшириш (по тесни са на голфа).Едно време на моят пасат 2 му сложих за проба джанти 15" с гуми 205/55/15 с борд,стоеше много добре,но ми опираха и предните и задните в калниците.Таблото можеш да го оправиш с епоксидна смола и специалния влакнест плат за нея,след това едно тъмно карбоново фолио и си готов.Табло от пасат 5 ще стане само с рязане,това което си показал на снимките е от пасат 6.

Потребителски аватар
Plamen S.P.

Мнениеот Plamen S.P. » Чет 02 юни 2011 14:02

Kolega men mi e qsno 4e bronite 6te trqbva da se rejat i raz6irqvat no dali 6te sedqt hubavo otnostno djantite az sum hvurlil oko na 13 ki .A otnostno tabloto kolegata mi predloji ot mejdinkata 5.5 oba4e na men tva ot 6 cata pove4e mi har i ako moga da go sloja 6te e ubiec a otnostno tva sus smolata i folioto nemojah da te razbera :D Sujelqvam 4e pi6a na latinica oba4e piha ot telefon i nqmam kirilica .

Колега, на мен ми е ясно, че броните ще трябва да се режат и разширяват, но дали ще седят хубаво.
Относно джантите, аз съм хвърлил око на 13-ки.
А относно таблото, колегата ми предложи от междинка 5.5, обаче на мен това от 6-цата повече ми харесва и ако мога да го сложа ще е убиец.
А относно това със смолата и фолиото не можах да да те разбера.

Върни се в “Направи си сам!”