Неработещ ABS голф 3 ремонт

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Неработещ ABS голф 3 ремонт

Мнениеот terek » Пон 12 мар 2012 18:53

От много време ми свети лампата за АБС , преди време ходих на майстор и ми каза че десния датчик бил за смяна.
Взех си нов датчик, половин година си стоеше в кутийката mhihi един ден реших да го сложа,сложих го но уви пак лампичката светеше
Изображение
И днес реших да разбера къде е проблема.Замерих и двата датчика работиха.Изглед някои кабел е прекъснат ,дадох на контакт замерих едната стана ,показа ми че има напрежение
Изображение
Замерих другата страна, но ми показа че няма напрежение
Изображение
Явно някои кабел е прекъснат,започнах да оглеждам кабела и видях че е скъсан
Изображение
Запоих го сложих буксата и заработи
Изображение
Съжалявам за лошите снимки,дано темата да помогне на някои.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Неработещ ABS голф 3 ремонт

Мнениеот ventotdi » Вто 13 мар 2012 10:18

колега и при мен беше същия проблем. Беше прегорял кабела и на диагностика ми изкарваше грешка на датчик от пред в дясно. И аз замерих и разбрах ,че кабела е проблема ... сложих друг кабел и ABS-а преработи но друго ми е интересно на мен...защо лампичката за ABS-а ти светила когато имаш проблем ... ? При мен не светеше нито преди нито сега когато работи.Да не би да ми е изгорял диода mhihi

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Вто 13 мар 2012 20:15

Колега ако не свети как ще разбереш че нещо не е наред и не работи.Като дам на контакт ми светват abs и airbag за около 2-3 секунди и угасват като завъртя да паля пак светва abs и след малко угасва.Преди да оправя кабела не угасваше постоянно светеше.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 13 мар 2012 20:51

гаранция е изгорял диода :)

Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Мнениеот SIMETO1 » Пет 17 авг 2012 10:44

Колеги може ли някой да ми каже целия път от буксата на датчика до другия край на кабела каде се включва,защото си купих кабели и сега не знам как да ги сменя понеже не знам къде отива другия край на кабела ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Съб 18 авг 2012 12:56

От буксата на датчика отива във компа на ABS(предполагам е до спирачната помпа).Ако кажеш модела на ABS,кода и година на двигателя и кабела за кои датчик е някои може да ти каже на кои пин на буксата излиза.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Съб 18 авг 2012 18:47

Щом имаш нови кабели,не е ли най логично да извадиш буксата на датчика и да проследиш до къде стига кабела и без това ще махаш старите кабели.

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Пон 27 авг 2012 10:49

Кабелите стигат чак до буксата където е помпата,без никакви снадки.Кабелите които взех обаче бяха със снадки,наложи се да ги срежа да ги вържа с моите,оказа че тези моите от самият кабел излизат две кабелчета от дясно един челен и един черен и от ляво един кафяв и един черен.Другите кабели които купих бяха екранирани.И направих следната процедура,оплетките на кабелите ги вързах съответно за черните кабели а самите жила които вървяха под оплетката съответно за кафявия и зеления.Ако може някой да ми каже дали правилно съм ги вързал?След това направихме замерване с мултицет от кабелите към компа и се оказа че са ок,но когато направихме замерване на датчиците се оказа че преден десен не работи.Ако съм сгрешил моля някой а каже да каже за да се поправят нещата.ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Съб 01 сеп 2012 14:32

Колеги здравейте. Имам Г3 АБФ и естествено неработещ АБС. Сега да ви напиша, че понякога работи по няколко часа,друг път работи по няколко минути, неравномерно е времето, моля помогнете ми към кое точно да се насоча и кои кабели да гледам,защото досега не съм се занимавал с това чудо. Благодаря

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Съб 01 сеп 2012 15:47

Първо отиди на диагностика може да е от някои датчик.Лампата ли свети,как разбираш,че не работи?

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Съб 01 сеп 2012 15:51

Колата беше на диагностика преди 3 седмици,няма никакви грешки, освен това уж няколко пъти съм си рестартирал компа с махамето на акумулатора. Лампата свети, когато си иска, както казах понякога не свети по 1,2 часа и АБС-а работи,друг път обаче има светва още на 5-тата минута примерно, и така щях да се размажа един ден:)

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Пон 03 сеп 2012 15:28

при мен се оказа преден десен колесен датчик смених го и всичко е ок сега !!!

Върни се в “Направи си сам!”