вграждане на мигачи във фаровете на КОРАДО

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
emundo
Автомобил:
Двигател:

вграждане на мигачи във фаровете на КОРАДО

Мнениеот emundo » Вто 13 мар 2012 18:47

днес ми доиде идеа да си направя мигачите във фаровете на корадото разполагам едни счупени предни мигачи от опел кадет и започнах да кълцам
DSC00110.JPG
изрязах фасунката от мигача след това намерих една пластмасова тръба от прахосмукачка която беше с подходящ отвор за да сложа в нея оранжевата -шапка- която покрива крушката в мигача
DSC00111.JPG
DSC00112.JPG
след това изрязах дупка в рефлектора с размер около 1мм по голям от този на тръбата
DSC00113.JPG
идеята е мигача да е захванат на кутията и да е неподвижен а не на рефлектора за да се настройват светлините без проблем също искам да не разглобявам фара за смяна на крушка
DSC00114.JPG
пробих отвор и на кутиятя на фара след това измерих и отрязах тръбата така че да тръгва от кутията до рефлектора

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Re: вграждане на мигачи във фаровете на КОРАДО

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 14 мар 2012 20:09

Идеята е добра , изпълнението също! Но , какъв е замисъла , какво ще има на мястото на оригиналните мигачи ???? И другото което ме притеснява , е че при включени къси светлини , този мигач не знам как точно ще се вижда :roll:
:idea: сега е момента и да боядисаш част от рефлектора в черно , мисля че ефекта ще е по добър :beer

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 14 мар 2012 21:50

Както се вижда на 4ката....малко мъчно особенно ако има ксенон :)
според мен вместо крушка някакви по мощни диоди да вадят очите направо....и ще се вижда достатъчно добре

emundo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emundo » Чет 15 мар 2012 16:47

:beer така да продължа предния път нямах време да довърша така това е готовия мигач
DSC00115.JPG
поставих го във фара
DSC00116.JPG
за да преценя как стои
DSC00117.JPG
след това реших да си боядисам и рефлектора
DSC00118.JPG
имах под ръка малко структора за брони и с една четчица го боядисах вече готов за тестване зглобен фар
DSC00122.JPG
а днес имах малко свободно време и реших да го бробвам

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 15 мар 2012 17:08

Интересна идея.Предполагам ще запълваш бронята :wink:

emundo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emundo » Чет 15 мар 2012 17:11

ето и снимки от теста днес
DSC00125.JPG
и със пуснати фарове
DSC00126.JPG
мисля че добре се вижда вярно е че е малко дребен мигача но не бих казал че не се вижда но това е сътворено изцяло от боклуците в гаража и резултата според мен е добър мисля да направя и със диоди на мястото на крушката искам да премахна халогените и мигачите от бронята която си подготвям за лятото е ще я запълня да е равна заради това решх да си направя мигачи във фаровете другият вариянт който мисля е на мястото на дългите светлини да е мигач а късите да станат и дълги и къси гледах във вортекса един канадец беше го направил

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 15 мар 2012 17:16

Не знам дали ще свети добре и на дълги светлини тази секция но ако го направиш така направи дългия с оранжева крушка с две светлини :idea: Слабата за габарит а силната за мигач :wink:

emundo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emundo » Чет 15 мар 2012 17:50

това е добра идея не сам обръщан внимание има ли оранжеви крушки с две светлини да се продават ?

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 15 мар 2012 18:52

сега разбирам защо си предприел ,преместване на мигача в фара . Не се сърди , но според мен трябва да инвестираш в нова броня , оригинална. Тази е меко казано грозна , и според мен не отива изобщо на тази кола. Иначе с черното фара е станал добър , но проблема с светенето на мигача според мен си е нещото на което трябва да обърнеш специално внимание. Не мисля че нощно време този мигач ще се вижда добре :idea:

emundo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emundo » Чет 15 мар 2012 19:27

http://www.dubdesignindustries.com/audilights/ това е яко с рефлектори от ауди а4-ка

emundo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emundo » Чет 15 мар 2012 19:45

тази броня е само парлама и наистине отврат тази с която карам сега я префасонирам за челен интеркулер и е на два пръста от земята зимата е невъзможно да караш с нея по нататък ще пусна снимки на цялостен проект екстериор интериор и най вежното утикален мотор на г-60 от две години го събирам този проект дано това лято да преключа

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 15 мар 2012 21:19

emundo написа:тази броня е само парлама и наистине отврат тази с която карам сега я префасонирам за челен интеркулер и е на два пръста от земята зимата е невъзможно да караш с нея по нататък ще пусна снимки на цялостен проект екстериор интериор и най вежното утикален мотор на г-60 от две години го събирам този проект дано това лято да преключа

:да:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 16 мар 2012 15:43

това по-скоро за габарит може да се ползва, иначе трябва да имаш голямо въображение, за да разбереш че свети през деня.

Върни се в “Направи си сам!”