Запечатан багажник?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Запечатан багажник?

Мнениеот ChernoGTI » Съб 28 апр 2007 10:21

Алоха :wink: Тия дни колата минава през кърпене и боя а мисля да си запечатам багажника(т.е.там където е номера да го изгладя)от къде и какво жило и как да го сложа че да мога да го отварям от вътре...идеи всякакви пък ко някои е правил вече такава далавера може и някоя снимка да даде :wink: Мерси от сега

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 28 апр 2007 11:18

:arrow: :arrow: :arrow:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 28 апр 2007 11:23

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 28 апр 2007 11:27

vw_golf_2_Memphis написа:по-добре с ел. машинка...
:?: аз съм решил с жило да го правя но незнам точно за това съм писал идеи всякакви.П.С.Поясни за тази ел.машинка ква е далаверата

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 апр 2007 21:46

Като за начало за жилото - едно време на Москвич 408 слагаха едни жила по няколко метра за същата работа.Освен това в Княжево има една работилничка дето правят жила по поръчка.
Идея си нямам при теб как точно минават кабелите за двете габаритчета отзад за номера ама ако е както на Пасат-а през гумено маншонче оттам пускаш и жилото.Разглобяваш механизма на багажника и гледаш къде се закача бутона отзад т.е. къде да сложиш жилото.А от другата страна си слагаш някоя бесна ръчка тип " титан на съвременната съветска мисъл " и нещата заспиват.
Ел машинката е нещо като електрическо жило - машинка за централно заключване ама електрическа а не вакуумна (идеална работа би ти свършила такава от Ситроен ама не помня точния модел или в Конрад продават електрически машинки с управлението към тях).Идеята е че кат подадеш напрежение тя се премества в някаква посока.Представялва следното нещо - една пластмасова кутиика със стърчаща дръжчица която се мести навън-навътре.Направено е така - ако подаеш постоянно захранване тя се мести непрекуснато навън-навътре понеже е ел. двигателче с подходящ редуктор.По принцип се подава напрежение за 0.7 секунди което е половин завъртане на редуктора т.е. преместване от едното крайно в другото крайно положение.Като подадеш после пак напрежение за 0.7 секунди се връща пак в началното положение.
Та ако го закачиш на мястото на бутона (незнам как точно става механически) и му подадеш напрежение за 1.4 секунди ефекта ще е 100% симулация на натискането и отпускането на бутона с ръка защото първите 0.7 секунди то се премества напред с което все едно си натиснал а следващите 0.7 секунди се връща назад все едно отпускаш бутона.
И да изгори няма страшно - влизаш през купето на колата и отваряш механически и започваш ремонтна дейност.
Успех!

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Нед 29 апр 2007 0:18

абе колега какви са тези сложни 0.7сек. да си вземе една машинка за централно за 6 лв. в повечето авто магазини ги има. върже я нея и е готов. ( тя е на принципа като е + - на едната посока като ги обърнеш бачка на другата) аи на него не му трябва да се връща.

Изображение

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 29 апр 2007 9:11

Ми да де ама тя също се управлява по същия принцип (0.7 секунди в едната посока) иначе ще се опече.Повечето аларми го имат вграден този модул за управление и се избира дали да е 0.7 секунди или не помня колко точно секунди за вакуумен компресор.Някои машинки имат самоизключване след това време и работят на принципа,който ти си описал (пускаш напрежение и се придвижва и спира без значение колко още ше държиш напрежението).

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 29 апр 2007 12:03

и според мен с машинка е по добре.. няма да пускаш жило под тапицерията на тавана(нямаш др избор) а за машинката едно кабелче 2х0.5 ти трябва към 5метра =1лв макс една машинка за централно 7лв някъде ии едно бутонче за 30-40 стинки и си готов.. просто за да не опечеш машинката .. няма да задържаш бутончето само го "чукваш"
УСПЕХ ;)

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Нед 29 апр 2007 12:13

Щом се наемаш да си го правиш сам,съвети винаги.Ако ти позволява мястото си сложи ел.магнит/реле/ за стартер от каквато кола намериш.Няма да ти изгори колкото и да го държиш под напрежение.Освен това е доста яко и носи мърда.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 29 апр 2007 12:42

Машинката е може би най-удачния вариант, а и се прави за половин час

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 29 апр 2007 19:17

6-7 лв. машинката???? :shock Ам че то жилото ше ми е кажи речи толкова пара??Кви са тия машинки марка нещо ала бала???Спец. за багажник ли требе да е или ква да е става даите инфо... :oops:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 29 апр 2007 21:02

jaba7a написа:6-7 лв. машинката???? :shock Ам че то жилото ше ми е кажи речи толкова пара??Кви са тия машинки марка нещо ала бала???Спец. за багажник ли требе да е или ква да е става даите инфо... :oops:

Обикновенна машинка за централно, по-горе в темата има и снимка даже. :!:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 01 май 2007 13:02

jaba7a написа:6-7 лв. машинката???? :shock Ам че то жилото ше ми е кажи речи толкова пара??Кви са тия машинки марка нещо ала бала???Спец. за багажник ли требе да е или ква да е става даите инфо... :oops:

дори са по 5 лв. китайски машинки и са здрави,аз си го направих с такава машинка и откачих ключалката за да не се отваря от вън,но имам допълнителен канал на алармата и си отварям багажника с едно намигване от 30 метра.

Потребителски аватар
popyi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popyi » Вто 01 май 2007 13:51

ето какво направих аз колега - купих си една машинка от 5лв , монтирах я и си прекарах един кабел до отпред и всичко е супер :yahoo:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Вто 01 май 2007 18:33

Въпрос.........а на номерата има едни нитове на които пише КАТ.....те не са ли пречка? :roll:

Върни се в “Направи си сам!”