Направи си сам копресорче за помпене на гуми
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Направи си сам копресорче за помпене на гуми
Имам една статия от в."Направи си сам" как да си направим копресорче за помпене на гуми от стар хладилник, ако някой би се хванал да го направи мога да я постна? 

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Направи си сам копресорче за помпене на гуми
давай го няма лошо интересно ми е и ако нее нужно да си копувам стар хладилникBuGmaN написа:Имам една статия от в."Направи си сам" как да си направим копресорче за помпене на гуми от стар хладилник, ако някой би се хванал да го направи мога да я постна?

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз имам такова компресорче. Става за помпене. По принцип нагнетява до около 10 атм. ама много бавно. Накратко: Състо и се от компресор от хладилник (колкото по мощен по бързо нагнетява), бутилка от фреон която е пробита и на нея е заварен един накраиник на който се вързва маркуч който вързва компресора с бутилката. Препоръчително е да се сложи и някакъв клапан който при определено налягане да изпуска (или прекъсва захранването). Има и по-опростен вариант - вързва се един маркуч директно към компресора и му се слага накрайник за помпене. Единствения недостатък и на двете е че работят на 220v
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да истина е. Без проблем става за помпане.Действително е бавно и деиствително става само с 220 волта.Но става.взема се компресора слага се един маркуч с накраиник на трбичката дето духа и буташ щепсела в контакта.Аз нямам ама сега един познат ми е обещал да ми даде компресорче.Той надува с такова газови инсталации.
в метро продаваха такива мини компресори за 9лв без ддс аз такова си зех за полото идеално помпи в тоя случай няма смисал да вадиш компресори от хладивлници и други простотии тая джаджа си има кабел за запалката и къпиш на 12волта така си помпя гумите единствения недостатак е че много шуми ама се преживява
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Колеги не правете тази грешка с компресора от хладилник.Във всеки компресор има от 250 до 350 грама масло.При работа в хладилник това масло върви заедно с фреона из целия хладилник.
Ако се направи за помпане на гуми (оставете настрана, че тръдно прави налягане) маслото, което е в него РАЗЯЖДА гумите.
Ако компресора не е клатен много може и да не изхвърли масло, но не е гаранция.
Съвет от мен - Не се занимавайте с този вариант.
Ако се направи за помпане на гуми (оставете настрана, че тръдно прави налягане) маслото, което е в него РАЗЯЖДА гумите.
Ако компресора не е клатен много може и да не изхвърли масло, но не е гаранция.
Съвет от мен - Не се занимавайте с този вариант.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Компресора от хладилник е с малък дебит.Няма сегменти на буталото са това вкарва много масло във въздуха. Маслото в него е за да го смазва и охлажда като свърши ако не се долее свършва и компресора.Клапаните са пластинчат тип и се развалят от влагата във въздуха (по принцип хладилника е затворен обем с патрон за поемане на влагата от фреона).За сериогна работа не става
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е ли по-лесно да си купи човек една *качествена*, помпа за гуми, например от онези българските, дето са изцяло отляти от метал? Аз имам такава - с нея със само няколко натискания си донапомпваш гумата, без да чакаш някакво пършиво компресорче "за 10 лв", с нищожно като обем буталце дето вкарва по 1 см3 на оборот да ти пърпори маса време, или да се занимаваш с преработка на хладилен агрегат и да му търсиш 220 В. В крайна сметка, ако имаш гараж (т.е. имаш 220в) - има малки "истински" компресори по магазините, които стават и за боядисване и т.н.