След като всичко беше оформено и докарано на размер, докарах малко едри камъни и ги наредих на пода за да се получи нещо като дренаж, пък и за здравина. Точно когато всичко беше готово, в деня в който щяхме да правим кофража се появи огромна пукнатина от едната страна. След половин час пред очите ми пропадна огромно парче пръст .. направо ми пречарня. Явно покрай многото дъждове почвата се беше напоила и влагата си каза думата. Тъкмо бях подравнил стените до см, бах наредил камъните, красота

и сега това. Изкарахме пръста и наредихме отново каманите. За арматура бях взел три листа 4 х 2 м, тип решетка, огънахме едно парче и го сложихме на пода върху камъните, така че да могат да се хванат и страните към него. На следващия ден беше правенето на кофража, което си беше доста работа, и заливане. Отгоре, за да не се подронва бетона сложих винкел 5 х 5 см със заварени мустаци. Следва 10 дни съхнене, и като свалихме платната ето го канала в завършен вид
Размерите му са 4м дължина, 90 см ширина, 1.70 дълбок като има наклон 5 см да се събира водата. Също така накрая си направих шихтичка 30х30 см като се събере вода да я изгребвам
Освен това до шахтата съм сложил в бетона една тръба 50мм, ако избие много вода (дано да не става) да се вързвам към дълбоката канализация
Емо това е от мен. Рабносметката е: 4 дни копане + 1 ден изравняване и доискосуряване, 2 дни кофраж и заливане, 14 торби цимент, 2 кубика филц и пясък и два камаза изкарана пръст