След много умуване кое как да стане, успях да реализирам тази "екстра".
Трябват ви 2 ридконтакта, но затворени- дефакто да са свързани и когато се доближи магнит да прeкъсва(по 80 ст струват).

Първо може да изработите нещо като "кутийка" за риодконтактите за да не стоят грозно а също и да вкарате кабелите на ридконтактите през някакво гумено маркуче по същата причина.
ето аз как го направих

Нека кабелите да са дълги за всеки случай (после ще ги отрежете).
На лявата седалка
Прокарвате кабелите на ридконтакта, като единия от тях свързвате на маса от някое болтче на седалката,а другия трябва да отиде до лампата на таблото и се свързва се към "-" на крушката.
ето как стои на закопчалката на колана

НЕ бързайте да го лепите за закопчалката!! Ще видите по-надолу защо!!
Отивате на дясната седалка.
Сега трябва да си намерите някакво копче което да сложите под дясната седалка когато няма никого на седалката, то да прекъсва сигнала към крушката и като седне някой да затваря веригата и да светва лампата, за да се сложи колана.
при VW-тата незнам как е седалката(предполагам подобна), но е хубаво да има опора на която да се залепи бутона.

ето къде го сложих аз
Единия от кабелите на бутона се свързва отново на маса за някое болтче, а другия от кабелите свързвате към едно от крачетата на ридконтакта. Към второто краче на ридконтакта свързвате кабел който трябва отново да отиде до лампата на таблото(за да не прокарвате по хиляда кабела просто свържете този кабел към кабела на другия ридконтакт който отива към таблото)
ето я и схемата

Сега трябва да си намерите подходящи силни магнити за коланите

освен, че трябва да не пречат, трябва като сложите колана да наместите ридконтакта така че да може да се прекъсва от магнита на колана и да залепите ридконтакта в това положение в което се влияе от магнита. По същия начин може да преместите и магнита на колана за да го нагласите. След като сте свързали и настроили всичко, тогава лепите!!
ето как изглежда готово при мен

За крушката на таблото пускате един кабел (+) към контактния ключ а другия кабел (-) идва от коланите.
Ако сте направили всичко както трябва резултата е налице