Дунапрени за РЕКАРО седалки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
nikigada
Автомобил:
Двигател:

Дунапрени за РЕКАРО седалки

Мнениеот nikigada » Съб 30 дек 2006 21:07

Здравейте някои знае ли откъде могат да се намерят дунапрени за Рекаро седалки и по точно за седалката не за облегалката че на новия голф малко са се поразкъсали!!!

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 03 яну 2007 20:32

По принцип всички съвременни седалки се отливат в арматура, така че по-добре да се допиташ до някой тапицер.

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Сря 03 яну 2007 23:36

Дали в България има някои тапицер който да отлива седалките или ги оформя от парчета дунапрен и т.н. което ми се струва малко нередно. Вие как мислите?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 04 яну 2007 8:58

nikigada написа:Дали в България има някои тапицер който да отлива седалките или ги оформя от парчета дунапрен и т.н. което ми се струва малко нередно. Вие как мислите?

Колко теми прочете преди да попиташ?

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=30217
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=24731
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=30560

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=20181

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Пет 05 яну 2007 20:51

Колега само да ти споделя.
Претапицирах си седалките и пуснах една тема тук.
Но това което затворих не го снимах.Като цяло дунапренените отливки бяха здрави и реставрирах само шофьорската.
Та няколко туби лепило "Хелмеврет" или "Момент" и парчета ненужен плат(тънък,изкуствена материя-жив найлон).С оглед на количеството лепило което се влага по добре е "Хелмеверта"-1.20 за 60.00 грама-в стъкло.А "Момента" е на Henkel и е качествен продукт но е на двойна цена.
Лепиш процепите и отгоре подсилваш с тези парчета плат-лепне перфектно.Аз имах и изядени страници на долната част-запълних с други части от гъба и докарах приблизително кривата на профила.После лепнах отгоре едно парче от плат за аспиратори(леко пухкав) за да докарам идеалната крива на профила, а над него от тънкия плат.
Като за край мога да споделя че размених долните части на лявата и дясна седалка с цел да сменя зоната на активна деформация при сядане и ставане-съжалявам че не го направих и с вертикалните части,но вече бях събрал едата седалка като отворих втората.

Сега съм на тема таван-днес дори помолих няколко колежки да предложат материи за подмяна и преди да намеря плата няма да пипам нищо.

Последна промяна от iurimil на Пет 05 яну 2007 20:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 05 яну 2007 20:56

Леле, как ви се занимава, не знам.

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Пет 05 яну 2007 20:59

Ами като го отвориш и видиш каква е вътре страшна нема накъде трябва да се измисли нещо.

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Пет 05 яну 2007 21:56

Благодаря за отговора, и аз ги стабилизирах с парчета плат и хелмевект но ме дразни че не е както трябва та мисълта ми беше дали има някои които ги отлива или ремонтира за да стане както трябва. Обявите за тапицери са се от София а за Пловдив нищо не излиза. Най-добре е ако се продават нови направо да бодна 2 броя и готово.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 05 яну 2007 22:26

ОФФ:На мене плата на мястото за сядане /точно под д...то/ми се нагърчва като ставам и сяда-имам чувството че се е разшил от основата.Може ли да се направи нещо по въпроса?

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Пет 05 яну 2007 22:53

Далеч съм от дисрибутори на марката,а на морга не знам дали ще са по добри от твоите или ще ти дадът да извадиш само дунапрена-опитай.Ако държачите на теловете в седалката са здрави няма начин да не е станало-подчертаването на формата е именно с тях.А подлепването не се вижда през плата на тапицерията.Единствено ако сяда едър човек има вероятност да усеща ремонта и то само долу - отстрани.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 06 яну 2007 0:43

Трябва да има "ремонтни комплекти" но не и в България.По Discovery като е поостарял салона и колата е стара, ония пичове направо поръчват нови дунапрени и калъвки със същата форма за смешни пари, но там стандарта е друг, там има всичко уж....дори помня как някакъв пич от щатите си беше поръчал преден капак за GOLF 2 от карбон :?

Върни се в “Направи си сам!”