Здравейте някои знае ли откъде могат да се намерят дунапрени за Рекаро седалки и по точно за седалката не за облегалката че на новия голф малко са се поразкъсали!!!
Благодаря предварително!
Дунапрени за РЕКАРО седалки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
nikigada написа:Дали в България има някои тапицер който да отлива седалките или ги оформя от парчета дунапрен и т.н. което ми се струва малко нередно. Вие как мислите?
Колко теми прочете преди да попиташ?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=30217
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=24731
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=30560
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=20181
- iurimil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега само да ти споделя.
Претапицирах си седалките и пуснах една тема тук.
Но това което затворих не го снимах.Като цяло дунапренените отливки бяха здрави и реставрирах само шофьорската.
Та няколко туби лепило "Хелмеврет" или "Момент" и парчета ненужен плат(тънък,изкуствена материя-жив найлон).С оглед на количеството лепило което се влага по добре е "Хелмеверта"-1.20 за 60.00 грама-в стъкло.А "Момента" е на Henkel и е качествен продукт но е на двойна цена.
Лепиш процепите и отгоре подсилваш с тези парчета плат-лепне перфектно.Аз имах и изядени страници на долната част-запълних с други части от гъба и докарах приблизително кривата на профила.После лепнах отгоре едно парче от плат за аспиратори(леко пухкав) за да докарам идеалната крива на профила, а над него от тънкия плат.
Като за край мога да споделя че размених долните части на лявата и дясна седалка с цел да сменя зоната на активна деформация при сядане и ставане-съжалявам че не го направих и с вертикалните части,но вече бях събрал едата седалка като отворих втората.
Сега съм на тема таван-днес дори помолих няколко колежки да предложат материи за подмяна и преди да намеря плата няма да пипам нищо.
Претапицирах си седалките и пуснах една тема тук.
Но това което затворих не го снимах.Като цяло дунапренените отливки бяха здрави и реставрирах само шофьорската.
Та няколко туби лепило "Хелмеврет" или "Момент" и парчета ненужен плат(тънък,изкуствена материя-жив найлон).С оглед на количеството лепило което се влага по добре е "Хелмеверта"-1.20 за 60.00 грама-в стъкло.А "Момента" е на Henkel и е качествен продукт но е на двойна цена.
Лепиш процепите и отгоре подсилваш с тези парчета плат-лепне перфектно.Аз имах и изядени страници на долната част-запълних с други части от гъба и докарах приблизително кривата на профила.После лепнах отгоре едно парче от плат за аспиратори(леко пухкав) за да докарам идеалната крива на профила, а над него от тънкия плат.
Като за край мога да споделя че размених долните части на лявата и дясна седалка с цел да сменя зоната на активна деформация при сядане и ставане-съжалявам че не го направих и с вертикалните части,но вече бях събрал едата седалка като отворих втората.
Сега съм на тема таван-днес дори помолих няколко колежки да предложат материи за подмяна и преди да намеря плата няма да пипам нищо.
Последна промяна от iurimil на Пет 05 яну 2007 20:56, променено общо 1 път.
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора, и аз ги стабилизирах с парчета плат и хелмевект но ме дразни че не е както трябва та мисълта ми беше дали има някои които ги отлива или ремонтира за да стане както трябва. Обявите за тапицери са се от София а за Пловдив нищо не излиза. Най-добре е ако се продават нови направо да бодна 2 броя и готово.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- iurimil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Далеч съм от дисрибутори на марката,а на морга не знам дали ще са по добри от твоите или ще ти дадът да извадиш само дунапрена-опитай.Ако държачите на теловете в седалката са здрави няма начин да не е станало-подчертаването на формата е именно с тях.А подлепването не се вижда през плата на тапицерията.Единствено ако сяда едър човек има вероятност да усеща ремонта и то само долу - отстрани.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да има "ремонтни комплекти" но не и в България.По Discovery като е поостарял салона и колата е стара, ония пичове направо поръчват нови дунапрени и калъвки със същата форма за смешни пари, но там стандарта е друг, там има всичко уж....дори помня как някакъв пич от щатите си беше поръчал преден капак за GOLF 2 от карбон