Трябва ми реле, което да рабти като тригер. Подавам му сигнал и включва след известно време му подавам друг сигнал и изключва. Сигнала е с продължителност около 1 сек.
С други думи трябва да работи като ключ за лампа или за каквото друго се сетите. Цъкваш и свети, след известно време цъкваш в обратната посока и изгасва.
Има ли такива релета и как се казват?
Има ли такова реле?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Ако правилно съм те разбрал, ти трябва реле с памет, или така нареченото поляризовано реле. Характерна негова особеносте, че то запомня последното състояние в което е било, дори и след като премахнеш напрежението върху намотката му. Освен това, при промяна на поляритета върху намотката, то мени и състоянието на контактите си. Наскоро и на мен ми трябваше такова - исках да заместя оригиналната част във шофьорската врата на голф2, която част командва компресора за централното заключване. С релето щеше да е много по надеждно. Вземаш му сигнал от ел. машинка за централно закл. която е към алармата в шоф. врата и си свиркаш. Стана така обаче, че лесно намерих в моргата това което ми трябваше като оригинална част, и я монтирах.
Кажи на теб за каква цел ти трябва ако не е тайна?
Кажи на теб за каква цел ти трябва ако не е тайна?