Има ли такова реле?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Има ли такова реле?

Мнениеот Flatmo » Пон 01 яну 2007 16:52

Трябва ми реле, което да рабти като тригер. Подавам му сигнал и включва след известно време му подавам друг сигнал и изключва. Сигнала е с продължителност около 1 сек.
С други думи трябва да работи като ключ за лампа или за каквото друго се сетите. Цъкваш и свети, след известно време цъкваш в обратната посока и изгасва.
Има ли такива релета и как се казват?

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 01 яну 2007 17:57

Отиваш в магазин за части за Варбург и Трабант. Питаш за реле за фаровете от тия електронните. Там управляваш къси и дълги само със светкавицата :D

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 12 яну 2007 20:47

Ако правилно съм те разбрал, ти трябва реле с памет, или така нареченото поляризовано реле. Характерна негова особеносте, че то запомня последното състояние в което е било, дори и след като премахнеш напрежението върху намотката му. Освен това, при промяна на поляритета върху намотката, то мени и състоянието на контактите си. Наскоро и на мен ми трябваше такова - исках да заместя оригиналната част във шофьорската врата на голф2, която част командва компресора за централното заключване. С релето щеше да е много по надеждно. Вземаш му сигнал от ел. машинка за централно закл. която е към алармата в шоф. врата и си свиркаш. Стана така обаче, че лесно намерих в моргата това което ми трябваше като оригинална част, и я монтирах.
Кажи на теб за каква цел ти трябва ако не е тайна?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 12 яну 2007 23:10

Върни се в “Направи си сам!”