Автодамаски за врати на Голф 4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Автодамаски за врати на Голф 4

Мнениеот pav4omed » Нед 12 авг 2012 22:44

Здравейте на всички, знам че има писано много по тая тема, изчетох всичко, но пак има неща които искам да питам, относно претапицирането на вратите на голф 4(бора). Стария плат е провисна при опит за пране и на топченца от многото търкане.
1. Не мога да намеря магазин, в който да продават автодамаски т.е. плат с прилепен дунапрен към него. Може ли някой да ми препоръча такъв в София с актуален адрес,че повечето от посочените вече не функционират :/ .
2. Как да опъна плата по извивките на кората, без да се получи набръчкване? Струва ми се, че ако използвам изкуствена кожа това няма как да стане( за това се отказах от нея, иначе по-лесно се намира по магазините).
3. Възможно ли е да използвам стария плат в случай, че не успея да намеря подходящ? Имам машинка която "бръсне" топчетата и мъха от стари дрехи и доста освежава платовете.
4. Относно лепилото...прочетох вякакви мениея от С200 с лепило за тапети до момент и хелметекс, общо взето всеки опюва дадевн вариант и нямам идея, с какво да лепя?

Потребителски аватар
trolas
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL 1998

Re: Автодамаски за врати на Голф 4

Мнениеот trolas » Сря 22 авг 2012 22:34

Колега аз също имам този проблем и ходих в магазин за тапицерии да проверя за какво става въпрос. Заключението ми е че кожата (лично на мен) не ми харесва още повече че съм пушач и изкуствената кожа може да се пробие бързо при падане на огънче от цигара. Също така четох, че може да се напука ако е некачествена затова проверих за алкантра и се оказа че е на същата цена като изкуствената кожа. За лепилото не се притеснявай като отидеш ако хората се занимават със тапицерии (визирам тук магазинчето във Варна) ще ти препоръчат лепило, защото най-вероятно продават такова. Ако ми остане време ще ида във магазина тук и ще ти кажа марка на лепилото, което мой познат ползва като правихме тавана на една астра и досега няма проблеми вече повече то година и половина, а все пак е таван и се нагрява - астрата е тъмно синя.
Не се притеснявай за кожата тя се разтяга или поне тая която аз съм гледал така че няма страшно. А за опъването и да няма бръчки си зависи от тебе - трябва да се внимава и да се опъва хубаво. Ако детайла е по-голям може да ползваш помощ от приятел.
Старият плат едва ли ще може да се използва след като го свалиш защото ще остане всичкия дунапрен по кората пък и вероятно е станал като моя-тоест се разпада самия дунапрен отдолу.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 23 авг 2012 9:23

Палиш колата и отиваш на ул. "Самоковско шосе" 122а. В двора на хотел Галант има голям склад за всякакви платове.
Вадиш си мострата и питаш за "каширан" такъв. Т.е. подплатен с дунапрен. Най-вероятно ще те оставят да си избираш измежду купчините огромни рула. Казваш колко да ти отрежат и си готов.
След това купуваш една кутия лепило Момент, сваляш корите, търкаш хубаво с четка за дрехи, докато падне старото лепило от тях и внимателно лепиш новия плат. При опъването му го притискаш с цяла длан, щото натиснеш ли го някъде с пръсти, остават "дупки" и няма оправяне.
Мен ме чака същата процедура на шофьорската врата, ама ще видим кога ще ми остане време.

pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pav4omed » Пет 24 авг 2012 11:56

Работи ли още тоя магазин, понеже от друга тема четох някой да споменава, че не работи вече?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 24 авг 2012 18:48

Виж къде си чел и от кога пише, че не работи. Аз купувах плат за тавана на един приятел пролетта. Тя тази фирма беше по-надолу към Горубляне, но няколко пъти си местиха склада. За последно бяха там.
Тапицерите в София от нея пазаруват. Знам я от един от тях. Преди имаха по-голямо разнообразие, можеше да намериш дамаски за седалките, имам предвид шарената част, за много модели, например за хай лайн на Голф, но кризата и тях ги натисна и сега внасят по-малко.

Върни се в “Направи си сам!”