Ето 1:1 с моята:

Въпросната топка, седи в една П образна пластина, и предава вертикалното движение на лоста във вертикално движение на пластината. Проблемът идва от това, че топката има пластмасова сърцевина и покритие от по-мека пластмаса или силикон. С времето въпросното покритие дава фира

Какви интрументи ни трябват
-чук
-отвертка
-ключ 13 или най-добре камък 13 + тресчотка + удължение 30+ сантима
-пила за метал
Джаджата се намира грубо казано под спирачната помпа, на дъното на коша, баш над магарето, пред рейката.
Какво представлява - метален шпиндел, с "Г" образно пластина заварена на 2/3 от дължината му, на рамото на пластината има неразглобяема няколкокомпонентна пластмасова топка.
В края на по-дългата страна има канал за зегерка. В късия край е отнет материал и заформен профил, който влиза в правоъгална дупка. Над профила е резбата.
Изглед отгоре

Разглобяване - избиване на зегерка ( най-лесно става на канал. Без канал - застопорява се колата с трупчета и ръчна, навива се волана на ляво, вдига се предна лява страна и отдолу се открива достъп ). С права отвертка и чук веднага изскача. Самата зегерка е специална и за многократна употреба. Предполагам с достатъчно малки ръце и добър гинекологичен опит, зегерката може да се избие и през коша

От горната страна се развива гайката ( 13 ). Достъпът е доста ограничен и затова препоръчвам да се ползва удължител за камъка.
След това се изважда горната пластина.
Самата хуйна се вади с малко напъване настрани ( след като се извади долния край ). В горния край, шпинделът седи в тампон и носи на странично изкривяване.
Взимате чисто новата част, която обикновено изглежда така

и първо я пробвате дали горния край влиза в отвора на пластината. При мен се наложи да пиля частта дето влиза в отвора, че явно комшийте са работили по различни спецификации

След като сте сигурни, че нещата си пасват, монтирате по обратния ред.
При добро желание или/и необходимост може да смените и останалите тампони "в района"... дет се вика - така и така вече сте се омазали до уши и разпсували

При мен другите тампони бяха наред и не съм се занимавал с тях.
Не забравяйте да гресирате добре краищата и топката.
Цената на частта е 13 лв в аутоплюс.