Монтиране на дневни диодни светлини вътре във фаровете

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Монтиране на дневни диодни светлини вътре във фаровете

Мнениеот dikanski » Чет 23 авг 2012 15:05

DSC01474.JPG
Ето я и каручката
Здравейте колеги!Бях решил още преди време да си монтирам дневни диодни светлини,но след като разучих че мога да имам проблем с КАТ,че не отговарят на даден стандарт или че нямам измислен сертификат,се отказах.Но ми омръзна ,когато се прибера,да видя от балкона оставените си габарити или да пускам светлините по път,когато видя друг.Скоро видях един Т5 със монтирани диодни светлини фабрично и реших че може същото да се направи и при мен,с диодни светлини от 12 лв.Колата е Джета 1987 с правоъгълни фарове.
Та,питането ми е,свалял ли е някой стъклата на фаровете,залепени ли са с нещо и как може да се свалят.Забелязах че са хванати с едни като ламаринки.Дайте малко акъл,как да ги сваля без да счупя нещо,пък след това ще качвам снимки с резултата :)

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Монтиране на дневни диодни светлини вътре във фаровете

Мнениеот dikanski » Чет 23 авг 2012 15:25

L&R написа:на този варинат най много се радват проверяващите, не си губи времето, нервите и парите, карай с вкючени КЪСИ светлини

Изображение

След като фабрично го има това,няма как да се заядат.Изглежда не си разбрал какво искам да направя :)
Колкото до късите,аз пак ще си ги включвам,но дневните свелини са ми вид подсигуряване.Тези 12 лева са нищо пред евентуална глоба

Потребителски аватар
t.manolov
Автомобил: VW Polo 6n
Двигател: AEA 1995

Мнениеот t.manolov » Чет 23 авг 2012 15:42

За разглобяването на фара има много теми и много начини..
Аз моите ги разглобих като ги тикнах във фурната на 150 градуса за минута-две и след това се разлепят без проблем
Сглобяването е по същият начин (тикаш във фурната да се размекне лепилото и ги съединяваш)
Да не забравиш да махнеш ламаринените скобички :да:

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Чет 23 авг 2012 15:59

Много се извинявам че не съм намерил тема са разглобяването на фаровете.Има ли специален механизъм за сваляне на ламаринките,или се махат с клещи.Благодаря за идеята.Ако не отлепва ще пробвам с горещ въздух,че моите фарове не се свалят лесно след последния удар в колата ми.
За колегата,фен на добрия стар СПАМ,има си много теми За или ПРОТИВ

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 23 авг 2012 17:35

Колега,не знам точно какъв е принципа при фаровете на Джета,на Пасат Б3,няма лепило...държи се само от 8скоби(ламаринките),махаш скобите с отверка-напъваш от страната на пласмасата,не от стъклото(по разбираеми причини)...
Нямам по хубава снимка на въпросните ламаринки,такива ли са и при теб?!?!
Изображение

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 23 авг 2012 20:03

Искам само да ви уведомя че ако контролният орган се заяде директно спира колата от движение за измяна на конструкцията на автомобила.

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Чет 23 авг 2012 20:46

kristianatanasov написа:Колега,не знам точно какъв е принципа при фаровете на Джета,на Пасат Б3,няма лепило...държи се само от 8скоби(ламаринките),махаш скобите с отверка-напъваш от страната на пласмасата,не от стъклото(по разбираеми причини)...
Нямам по хубава снимка на въпросните ламаринки,такива ли са и при теб?!?!
Изображение

да ,такива са скобите.И аз се надявам да не е слагано лепило.На мен не ми се получи снимката на скобите.Утре ще ги махна и ще видя.Благодаря :)

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Чет 23 авг 2012 20:54

znainainai написа:Искам само да ви уведомя че ако контролният орган се заяде директно спира колата от движение за измяна на конструкцията на автомобила.

Айде и аз да поспямя.Дано не научат че съм си сложил аларма в колата,защото ,по тая логика и това е "измяна".Като изменник на родината,ще стана и изменник на немското автомобилостроене. :mrgreen:

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Чет 23 авг 2012 20:58

хахахаха,ако решат да се заяждат,винаги ще намерят за какво,аз мисля че ще мине номера с диодни ленти,както някои заводски с такива,а с ангелски очи дали ще става номера

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 23 авг 2012 21:04

За алармата и летите джанти няма да кажат нищо обаче за диодни DRL-и и най вече ленти се правят на луди и май няма да ги признават нищо че в европата се признават. Ама ние сме нещо повече от европейците. Малко са размити понятията в закона и всеки полийсмен ги тълкува как му е угодно.

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Чет 23 авг 2012 21:14

Разбира се че тук сме баш европейци,но не мисля че с това мога да си заслужа спиране от движение.Аз ще чакам да ми се направи на интересен някой полицай с промит мозък и пак ще пиша възражение на английски.
Мисля че по добре две бели ленти,отколкото един бял,друг жълт къси :D
Ангелските очи са готини,стига да има къде и как да се монтират :)

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Чет 23 авг 2012 21:16

но могат ли да прекарат господата униформени за дневни светлини

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Съб 25 авг 2012 12:00

znainainai написа:Искам само да ви уведомя че ако контролният орган се заяде директно спира колата от движение за измяна на конструкцията на автомобила.

Абсолютно вярно и точно с тези допълнителни монтажи на DRL започнаха да се заяждат. Много внимавайте къде и как ги монтирате, съответно и как са свързани да светят, че после да няма 3 дена разправии с КАТ и плащане на луди пари пак за пускане в движение!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 авг 2012 12:04

dikanski написа:да ,такива са скобите.И аз се надявам да не е слагано лепило.На мен не ми се получи снимката на скобите.Утре ще ги махна и ще видя.Благодаря :)

Ще трябва да те разочаровам. Залепени са с лепило. Ако са оригиналните - честито. Това 100 годишно лепило се втвърдява като камък. Не е невъзможно да се махнат стъклата, ама с риск да ги строшиш. Моят съвет е - не барай, а си пускай късите редовно. Не се занимавай с глупости с диодни ленти и други "красоти" :screwy

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Съб 25 авг 2012 12:09

stefan4o написа:
dikanski написа:да ,такива са скобите.И аз се надявам да не е слагано лепило.На мен не ми се получи снимката на скобите.Утре ще ги махна и ще видя.Благодаря :)

Ще трябва да те разочаровам. Залепени са с лепило. Ако са оригиналните - честито. Това 100 годишно лепило се втвърдява като камък. Не е невъзможно да се махнат стъклата, ама с риск да ги строшиш. Моят съвет е - не барай, а си пускай късите редовно. Не се занимавай с глупости с диодни ленти и други "красоти" :screwy

Няма смисъл от тази "операция"!Лепилото е станало камък,шанса да счупиш стъкло е около 90%,аз на голфа съм чупил 4 поредни,така че прави си сметка!!!
Едно че е грозно,друго,че ще счупиш няколко фара докато го направиш,трето,че ще изгориш с акт за 50лв.И на последно място-на нашите коли не им ходят диоди за светлини,може стопове и мигачи,но другото стои кич. :beer

Върни се в “Направи си сам!”