Не мога да нулиране дневния километраж

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
dean_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не мога да нулиране дневния километраж

Мнениеот dean_s » Пет 02 окт 2015 10:55

Здравейте, имам Фолксваген Бора 1.9 три 1999 г. ( не се хваля ) Проблема е следния, след като мой познат си игра с въпросния бутон, нещо вътре "изчатка" и от тогава този бутон не работи. А доколкото знам този бутон участва в нулиране на сериозния индикатор. Искам да Ви помоля за помощ относно решението на проблема. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
maloumnik
Автомобил:
Двигател:

Re: Не мога да нулиране дневния километраж

Мнениеот maloumnik » Пет 02 окт 2015 13:32

На моя голф 4 от 98ма, не работеше бутона. След отваряне на таблото се оказа, че черната ос, която натискаш от вън, вътре натиска една бяла пласмаса, и тя натиска бутона. При мен се беше отчупила бялата пласмаса и не можеше да натисне бутончето за нулиране. Залепих я със силикон и вече над година работи. Но разглобяването беше кофти!

pa4o_ivanov61
Автомобил: VW BORA
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Пет 02 окт 2015 18:19

колега, аз карам бора и тоз мач съм го играл.свалянето на таблото не е трудно стига да имаш инструменти . сваляш кормилото надолу след това има една пластмаса със щифтове. таблото се държи с два болта ще ги видиш. след това разглобяваш самото табло и се вижда счупената пластмаса. моята я шинирах с парче от подобна пластмаса и моментно лепило. стана здраво но го натискам внимателно. успех.

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Чет 08 окт 2015 15:09

Много лесно се сваля, въпроса е да не счупиш нещо. Ако сте в Бургас или Карнобат мога да покажа.

Поздрави!

Върни се в “Направи си сам!”