Увиснала кора на тавана ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
root_youth
Автомобил:
Двигател:

Увиснала кора на тавана ?

Мнениеот root_youth » Нед 09 сеп 2012 12:29

Здравейте :) Преди време си претапицирах тавана с кожа и стана добре, но явно е дошла тежичка и увисна в задната част цялата кора. Някакви предложения как да я върна в нормален вид? Мислих евентуално отвътре някакви шини да залепя пластмасови евентуално, но дали ще поемат тежестта или трябва да са метални. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем :banghead:

tovarisht.dmitry
Автомобил:
Двигател:

Re: Увиснала кора на тавана ?

Мнениеот tovarisht.dmitry » Вто 11 сеп 2012 16:43

Аз имам същия проблем с тавана на едната кола - целия е увиснал - от-до, понякога се снишавам като гледам в огледалото даже :Д :Д и са ми казали следното: пълни се спринцовка с лепило и много тънка игла и се пробожда тапицерията и се впръсква лепило. после се позаглажда с ръка и така на няколко пробождания. ама още не съм се решил и не знам до колко е удачно

ventakiss
Автомобил: VW PASSAT
Двигател:

Мнениеот ventakiss » Сря 12 сеп 2012 19:09

Проблема го имах и аз. Реших го с карфици. Купуваш си една шепа и ги бодеш под ъгъл - ако искаш в редица, ако искаш на ромбчета, или както дойде.Тавана се изпъва, но се виждат крайчетата на карфиците. Не пробваите с лепило - избива и става мазало. Или се сваля плата с плоскоста и се лепи нов плат който е с дунапрен фабрично. Успех

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 25 сеп 2012 21:18

свалих плата
изчистих с кореселин останалия дунапрен
напръсках с черен спрей мат
ефекта:
наподобява черна кожа
евтино,и няма вече какво да провисне 8)

gogo032
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo032 » Пет 19 окт 2012 9:20

Аз имам същия проблем отидох при един тапицер да ми каже колко пари ще излезе да ми го оправи. Обяви ми 140 лв видяха ми се доста и реших да се пробвам сам. Намерих един магазин в Пловдив за авто платове и си купих плат за таван и лепило за 32 лв, тея дни като ми остане време ще го правя като е готов ще кача снимки да ви го покажа :D

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Пет 19 окт 2012 15:36

Колега доколкото разбирам самата кора ти е увиснала а не кожата?!?
Ако е така според мен няма как да я върнеш в стария си вид щот е някъв много крехък материал и при малко по силен натиск може да се счупи.
Според мен си вземи от някоя морга друг и ако държиш пак да е с кожа е премести но преди това усили конструкцията докато е с оригинална форма
Иначе счупено аз си оправих с лепило и има една строителна мрежа ситна - стана :)

Върни се в “Направи си сам!”