Здравейте коелеги, имах пукнато на бронята, китнах го изшкурих го всичко оправих шприцнах я бронята сива и май там ми беше проблема, че избрах сив шприц... колата е маслено зелен металик и само на проклетата ПОЛОВИН броня защото е от 2 части отидоха 200гр боя = 40лв... боже тая боя не покрива изобщо на сивия шприц :х ако шприцна врата и калника които ми останаха с черен шприц би трябвало по лесно да покрие нали? Боядисвам с компресор и пистолет в гараж който съм облепил с найлони. Бронята стана без грешка много добре, но абсурд да купя още 500гр боя за другата част от бронята, калника и вратата... А ако взема боята във флакон пак по номер, но не с пистолета няма ли да покрие по лесно понеже пръска по-дебело?
Мерси и поздрави!
Моля за съвет- боядисване на врата и калник
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моля за съвет- боядисване на врата и калник
Ако имаш пистолет,не се занимавай със спрейове,няма да докараш същото качество.Ползвай по-тъмен филер.Каква марка боя ползваш,някои са големи боклуци.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
колега не знам марката... 100гр 24лв комплект лак, втвърдител, разредител. Това филер-шприц ли е ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, фелера е акрилния шприц.240 лв.за литър е цена за качествени продукти...Би трябвало боята да е читава.Като ти се наложи пак да купуваш,попитай дали производителя препоръчва някаква положка за този цвят.При много непокривни цветове,самите производители на боя дават върху каква основа,да се нанася боята.
- kykata_rymaneca
- Автомобил: vw golf 5
- Двигател: cbdb
Ако боядисваш калник и врата и си ги шпрцвал целите детайли трябва да минеш на 2000 водна и другата врата и при нанасяне на боята обхвани малко от не,шприцваната врата с боя а другата част да ти бъде само с лак,и си вземи някаква подложка и по този начин цялата страна ще стане еднаква защото никои никога,не може да ти направи боята 1 към 1 с оригиналната.Успех с работата.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
благодаря ви колеги много! винаги съм знаел, че мога да разчитам на вас за помощ!!!
Живи и здрави !
Живи и здрави !
- hooligan_6683
- Автомобил: Passat b6
- Двигател: BWA
аз като пръсках моето поло със черен шприц 500 разредена боядисах преден капак предна броня решетка и таван и останаха около 100-тина грама без подложки, а със спрейчета изобщо не се занимавай. Поздрави 

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
та боядисах аз миналата седмица с 200гр боя вратата, калника, решетката и останаха около 70гр боя, основата е черен шприц!
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, и аз като теб, на сив шприц - бордо боя, боята свърши и останаха 2 - 3 петънца отдолу на бронята - почти не се виждат. Като се замисля, то затова има различни цветове шприц, светъл шприц - светла боя, тъмен шприц - тъмна боя. Успех!
колеги аз слагам малко от боята в шприца да го оцвети и ми е много по лесно 

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
кукулом, май не си толкова куку
доста добра идея също ако няма черен шприц, по-нататък мисля да сваля целия лак на колата и да я лакирам наново

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си играй да сваляш лака,ако колата е в добро състояние просто го матирай на 1000 водна и го надлакирай.
Това с боята е нож с две остриета...ако е акрилна,филера става по-твърд и трудно се шлаифа.Освен това е по-скъпо отколкото,да ползваш подходящ филер.Повечето производители ползват т.нар мултигрей система за определяне на тоналноста на филера-в зависимост от цвета,се ползва нюанс на сивото-от почти бяло до черно.
Това с боята е нож с две остриета...ако е акрилна,филера става по-твърд и трудно се шлаифа.Освен това е по-скъпо отколкото,да ползваш подходящ филер.Повечето производители ползват т.нар мултигрей система за определяне на тоналноста на филера-в зависимост от цвета,се ползва нюанс на сивото-от почти бяло до черно.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
ами моята идея е същата - да мина с 2000 да сваля гланца и да се матира и отгоре, просто не се изразих правилно! Мерси за уточнението! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То,хубаво я спрягате тази шкурка 2000,ма тя се използва преди полиране и на местата кодето ще има преливка на лака.