Индикация за непоставен колан?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Индикация за непоставен колан?

Мнениеот DAXC » Нед 21 яну 2007 8:27

Четейки темата за отчитане нивото на газта и гледайки тази снимка:

Изображение

Ми мина през ума, че може да се направи светлинна индикация показваща, че има не поставен предпазен колан. Таблата на голф3 и на др. модели ФВ имат неизползвани места за светлинна индикация.
Серийно някои автомобили имат такива екстри. Някой знае ли как може да се направи такава глезотийка?
Мислих си чрез закачане на кабелчетата в долния и горния край към устройството за закопчаване на коланите и когато се постави колана да прекъсва веригата и лампата на гасне. Помагайте с идеи.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 21 яну 2007 10:16

В момента се сещам за един от най-лесните вариянти-риид ампула и магнитче.Ампулата се монтира на подходящо място в механизма на колана(долната част) ,а магнитчето в пластмасовата част на колана(горната част).Има ампули с три пера-нормално отворен и нормално затворен контакт.Свързването може да бъде следното- "+" след контакт,нормално затворен контакт на ампулата,зумерче,и минус.Даваш контакт(зумера свири),палиш пак свири. :roll: Това означава,че си забравил да си сложиш колана.Слагаш го-магнитчето се доближава до ампулата и разпада веригата. :wink:

П.П Такива магнитчета и ампули има и в клавиатура от Правец.Там обаче ампулата е с един контакт,но все пак става за подаване на сигнал.

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Нед 21 яну 2007 14:50

Не забравяй, че и един кантар трябва - ако няма никой на съседната седалка (или на задните) - там не трябва колан. Иначе лампата ще свети докато всички колани не се сложат (5 на брой в моят Golf) ;)

... А може и не само лампата да свети - направо да прекъсва запалването :)

:))) така дори и покупките от БИЛА (или друг предпочитан магазин) ще трябва с колан да пътуват!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 21 яну 2007 16:56

Аз разбрах само за шоф. седалка!

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 21 яну 2007 20:16

На мен ми трябва за шофьорската седалка. Щом аз си сложа колана и останалите ще го сложат.
Тази така наречена "риид ампула" къде може да се намери? И това ли е точното наименование? защото търсих в нета, ама нищо не намерих.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 21 яну 2007 20:23

Трябва ти компактен датчик за врата от домашна охранителна система, той е от две части магнит в опаковка и риийд ампула в опаковка.
Действай:twisted:

Изображение

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 21 яну 2007 20:43

L&R написа:Трябва ти компактен датчик за врата от домашна охранителна система, той е от две части магнит в опаковка и риийд ампула в опаковка.
Действай:twisted:

Изображение

Остана ми едно такова резервно, но не знаех, че се казва така. Но ми се струва малко обемисто. Трябва да наложа на място и чак тогава да говоря.
Мерси за полезната информация.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 21 яну 2007 20:46

Има и финни има и големи кютуци.

Последна промяна от L&R на Нед 21 яну 2007 20:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 21 яну 2007 20:51

А ток от къде е хубаво да ползвам. Предполагам, че от кабелите които излизат от клемореда, но те там са доста, кой цвят? Или да отида при човек които се занимава с тоци по автомобилите и да ми замери и да каже кой кабел.

Върни се в “Направи си сам!”