Колеги налага се да пребоядисам една Витара(бял цвят),хватката е там че ще трябва да се прибегне до обикновен български автоемайллак.
Имам една дилема:шприцът е пръснат вече,използван е акрилен разредител за него,а за автоемайла знам че се използва разредителя който е посочен за него,обаче тоя разредител изобщо не ме кефи в смисъл такъв стои мазно като газ за фенери.
Имам два въпроса:
1-Ако използвам въпросният разредител има ли вероятност да се получи не желана реакция с шприца отдолу?
2-Въпросният автоемайл(доколкото знам алкиден)може ли да се разреди с различен от този мазния разредител?
Благодаря предварително.
Въпрос за боядисване!–разреждане на боя.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за боядисване!–разреждане на боя.
Нямай грижи за нежелана реякция, още повече, че няма да пръскаш мокро в мокро...
Нищо му няма на разредителят, ако сложиш добавка или някакъв по-бърз има опастност да изгубиш гланца, а той и без друго си куца, доста...
Тия алкидни бои, особенно сегашните са голяма боза, стават само за Rat-style, че лесно, матират с шкурка и изглеждат, все по-зле от ден на ден...
Има готови цветове акрилни бои, например на Новол, с които ще ти излезе достатъчно евтино и няма да не мъчиш с пръскане на алкидно, а и при идното застудяване, ако въовще успееш да боядисаш нормално, не знам, колко ще чакаш да съхне...
Нищо му няма на разредителят, ако сложиш добавка или някакъв по-бърз има опастност да изгубиш гланца, а той и без друго си куца, доста...

Тия алкидни бои, особенно сегашните са голяма боза, стават само за Rat-style, че лесно, матират с шкурка и изглеждат, все по-зле от ден на ден...

Има готови цветове акрилни бои, например на Новол, с които ще ти излезе достатъчно евтино и няма да не мъчиш с пръскане на алкидно, а и при идното застудяване, ако въовще успееш да боядисаш нормално, не знам, колко ще чакаш да съхне...