Въпрос за боядисване!–разреждане на боя.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Въпрос за боядисване!–разреждане на боя.

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Нед 04 ное 2012 16:58

Колеги налага се да пребоядисам една Витара(бял цвят),хватката е там че ще трябва да се прибегне до обикновен български автоемайллак.
Имам една дилема:шприцът е пръснат вече,използван е акрилен разредител за него,а за автоемайла знам че се използва разредителя който е посочен за него,обаче тоя разредител изобщо не ме кефи в смисъл такъв стои мазно като газ за фенери.

Имам два въпроса:

1-Ако използвам въпросният разредител има ли вероятност да се получи не желана реакция с шприца отдолу?
2-Въпросният автоемайл(доколкото знам алкиден)може ли да се разреди с различен от този мазния разредител?

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за боядисване!–разреждане на боя.

Мнениеот BuGmaN » Сря 07 ное 2012 1:41

Нямай грижи за нежелана реякция, още повече, че няма да пръскаш мокро в мокро...
Нищо му няма на разредителят, ако сложиш добавка или някакъв по-бърз има опастност да изгубиш гланца, а той и без друго си куца, доста... :lol:
Тия алкидни бои, особенно сегашните са голяма боза, стават само за Rat-style, че лесно, матират с шкурка и изглеждат, все по-зле от ден на ден... :Mr Green Fun
Има готови цветове акрилни бои, например на Новол, с които ще ти излезе достатъчно евтино и няма да не мъчиш с пръскане на алкидно, а и при идното застудяване, ако въовще успееш да боядисаш нормално, не знам, колко ще чакаш да съхне... :не:

Върни се в “Направи си сам!”