Хич не обичам двигателя ми да е мръсен. Винги когато имам време си го чистя внимателно с парцалче и т.н, но каквото и да правя след няколко излзания си е пак мръсен - прахоляци, калища и т.н. Полото ми няма кора под двигателя (и мисля че по принцип не е и предвиждано да му се слага). Въпросът ми е на Поло '91 възможно ли е без преправяне да се сложи кора от друга кола (може би Голф?), или ако е невъзможно - как и от какво може да се изработи. Целта ми е освен да пази от кал и да не изглежда като дялана с теслата (нали все пак за визията под капака го правя цялото упражнение).
Един колега пък (като ме знае колко съм чувствителен по темата за охлаждания покрай оувърклокърските ми мании) ме стресна с твърдението, че щом фабрично няма, значи не е предвидено място за вентилация и ще прегрява двигателя. Аз не съм много убеден в това, но все пак съм си лаик по отношение на колите. Та ще има ли такъв проблем ако сложа кора?
Кора под двигателя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Може кора да се сложи от тънък алуминиев лист от вестникарските плаки дето ги ползват в печатниците. Лесно се налага и се обработва с обикновенна ножица и ако има оставени отвори отдолу се захваща със самонарезни винтове.Правил съм си такава на голфчето и въпреки че плаката беше здраво омачкана се получи добре.
Това предпазва само от кал и прах. При удар от камък не върше работа.Иначе предполагам всеки тенекиджия може от лист ламарина може да ти изработи предпазна кора.
Това предпазва само от кал и прах. При удар от камък не върше работа.Иначе предполагам всеки тенекиджия може от лист ламарина може да ти изработи предпазна кора.