Централно.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Централно.

Мнениеот 4oroi4o » Вто 23 яну 2007 9:39

Колеги, имам питане. Как мога да си направя на колата (голф3) копче на таблото за заключване на вратите. Не искам да използам лостчето на шоферската врата, защото не ми е удобно да се въртя. Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 23 яну 2007 10:19

4орой4о,има и друг начин.След като запалиш и натиснеш спирачката да ти заключва колата,но личен мой съвет недей се заключва умишлено :wink:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Вто 23 яну 2007 11:01

:D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 23 яну 2007 12:01

или ако го правиш, помисли за вариант при евентуален сакатлък /недай си боже/ как да се отключи автомат...

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Вто 23 яну 2007 12:15

С фабрично централно ли си или е монтирано допълнително?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 23 яну 2007 12:15

Повечето аларми нали го правят това автоматично, като запалиш заключва, като угасиш отключва. При тебе не е ли така.

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Re: Централно.

Мнениеот Petyoffy » Вто 23 яну 2007 12:41

4oroi4o написа:Колеги, имам питане. Как мога да си направя на колата (голф3) копче на таблото за заключване на вратите. Не искам да използам лостчето на шоферската врата, защото не ми е удобно да се въртя. Благодаря предварително!!!

Ако си си наумил да го правиш въпреки доводите на колегите, на дръжката на шофьорската врата има за качени кабелчета които са за тази цел. Провери кое отключва и кое заключва, опъваш кабели и действаш. 8)

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 23 яну 2007 12:55

lilo&stich написа:...но личен мой съвет недей се заключва умишлено :wink:

Дори автомобила да има последна дума на техниката в областта за сигурност при разбиване на аларми и запалване на автомобил от недоброжелатели, автокрадците са му намерили цаката. На кръстовище на червен светофар отваря незаключената задна врата, влиза вътре, опира "ютията" в шофьора и казва "карай". Или-пак на кръстовище чакаш. Малко преди да светне зелено минава "брата" ром, отваря багажника, взема ако намери нещо и бяга. Светва зелено, ти излизаш да го гониш колите се разфучават около теб и правиш задръстване и в крайна сметка оставаш без багаж.
Заключването на всички врати е много полезно според мен.

Както бе написано в горния пост-махаш кората проследяваш кабелите към ключалката, замерваш кой е за общото заключване, режиш ги и после ги издърпваш в купето и си избираш подходящо за теб място за поставяне на бутона.

Аз поне така мисля.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 23 яну 2007 13:00

Andrian_VT написа:
lilo&stich написа:...но личен мой съвет недей се заключва умишлено :wink:

Дори автомобила да има последна дума на техниката в областта за сигурност при разбиване на аларми и запалване на автомобил от недоброжелатели, автокрадците са му намерили цаката. На кръстовище на червен светофар отваря незаключената задна врата, влиза вътре, опира "ютията" в шофьора и казва "карай". Или-пак на кръстовище чакаш. Малко преди да светне зелено минава "брата" ром, отваря багажника, взема ако намери нещо и бяга. Светва зелено, ти излизаш да го гониш колите се разфучават около теб и правиш задръстване и в крайна сметка оставаш без багаж.
Заключването на всички врати е много полезно според мен.

Както бе написано в горния пост-махаш кората проследяваш кабелите към ключалката, замерваш кой е за общото заключване, режиш ги и после ги издърпваш в купето и си избираш подходящо за теб място за поставяне на бутона.

Аз поне така мисля.
ми има логика :!:

Представи си следния вариан:
кара си човека светофара му свети зелено,на отсрещното също свети зелено(вчерашен вариант на Орлов Мост).Ония го изтрясква зверски.Човека оцелява и иска да излезне,ама само защото се е заключил нестава :?: Кво правим :?: :?: :?:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 23 яну 2007 13:14

Ще изчакаме пожарникарите да накълцат колата с ножиците.
Ами ако заяде колана, какво правим?
Ами ако имаме или возим чужди деца, които обичат да базикат навсякъде. Какво ще стане по време на път ако отворят вратата?
Много "акота" ще възникнат. Но като цяло според мен е удачен този бутон.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 23 яну 2007 13:23

Andrian_VT написа:Ще изчакаме пожарникарите да накълцат колата с ножиците.
Ами ако заяде колана, какво правим?
Ами ако имаме или возим чужди деца, които обичат да базикат навсякъде. Какво ще стане по време на път ако отворят вратата?
Много "акота" ще възникнат. Но като цяло според мен е удачен този бутон.
неможем да мислим за всичко,и мисля че ни отнесе далече от темата :wink:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Вто 23 яну 2007 15:56

FLAIR написа:С фабрично централно ли си или е монтирано допълнително?

С фабрично вакуумно.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Централно.

Мнениеот 4oroi4o » Вто 23 яну 2007 16:02

Petyoffy написа:
4oroi4o написа:Колеги, имам питане. Как мога да си направя на колата (голф3) копче на таблото за заключване на вратите. Не искам да използам лостчето на шоферската врата, защото не ми е удобно да се въртя. Благодаря предварително!!!

Ако си си наумил да го правиш въпреки доводите на колегите, на дръжката на шофьорската врата има за качени кабелчета които са за тази цел. Провери кое отключва и кое заключва, опъваш кабели и действаш. 8)

Благодаря ще се поровя утре!!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 23 яну 2007 16:10

При мен и на двете врати има такива кабели.В която и врата да пъхна ключа и да го завъртя и задържа до положение ПРЕДИ механично да заключи вратата,вакуумната помпа се включва,центалното заключва вратите и ако има незатворени прозори се вдигат.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 23 яну 2007 16:19

andro_v написа:При мен и на двете врати има такива кабели.В която и врата да пъхна ключа и да го завъртя и задържа до положение ПРЕДИ механично да заключи вратата,вакуумната помпа се включва,центалното заключва вратите и ако има незатворени прозори се вдигат.
еми това ти е комфорта ве андро :wink:

Върни се в “Направи си сам!”