Модул за ел.стъкла?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
meha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Модул за ел.стъкла?

Мнениеот meha » Чет 20 сеп 2007 23:04

Колеги я ударето по едно рамо,че аз ударих на камък :cry:
Монтирах си модул,който вдига 4-те стъкла при включване на алармата.......всичко е ОК...включ алармата едното стъкло почва да се вдига....2-рото.....3-то...4-тото и в момента в който модула спре да подава ток на 4-тия джам,алармата се включва и почва да пее :cry:
Аз си мисля че просто тя отчита ,пад на напрежението и затова се включва.........Да отбележа че алармата ми сработва много бързо,може би след 3-4 секунди след натискане на дистанционното е в режим охрана!
Казаха ми че трябва да направя алармата да се забавя малко,че можело от 10-20 сек и през това време стъклата си се вдигат......обаче как да го направя това.......като на нея няма нито врътки нито нищо.....единствено има още 3 куплунга които си седят празни,и отгоре на кутията на алармата има едно малко капаче,а под него има някакво бутонче.......а до него има едно нещо което свърза 2 пина,и може да се мести на други 2 до него.....кво е това идея си нямам :roll:

Та какво ще кажете вие за мойта болешка :cry:

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 20 сеп 2007 23:24

Ами първото нещо което можеш да направиш е да намериш описание на твоята аларма (ако нямаш разбира се :) ) след това провери за наличието на тази функция дали се програмира, като вътре ще е описан и начина по който това ще стане. А това което се мести от едно място на друго най-вероятно е джъмпер, който за какво е - пак във въпросното описание ;)

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Чет 20 сеп 2007 23:47

Най-добре поясни за марката и модела на алармата. Така ще има по- голяма вероятност някой да ти помогне. :wink:

meha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meha » Пет 21 сеп 2007 0:55

единственото което пише на нея е "HUGE",нямам книжка,нямам нищо за нея:(
Иначе точно така,казаха ми че се е джъмпер това,ама за кво служи :roll:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 21 сеп 2007 6:59

След като е само един, едва ли служи за настройка на функциите , по-вероятно е да е за присъединяване на ново дистанционно. Функциите на алармата се настройват предполагам чрез дистанционното на без описание , ще е трудно да разбереш как се влиза в сервизен режим (обикновенно с emergency бутона) , а още по трудно стъпките за програмиране на функциите. При теб е достатъчно да изключиш токовият датчик и си ОК.

meha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meha » Пет 21 сеп 2007 7:14

Е и като изключа шоковия кво правиме?Нали номера е да квичи тая аларма......
Иначе аз алармата мога да я вкарам в сервизен режим-ако под сервизен режим се разбира,алармата да не работи като аларма ми само като заключване :roll:

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 21 сеп 2007 8:22

meha написа:Е и като изключа шоковия кво правиме?.....-ако под сервизен режим се разбира,алармата да не работи като аларма ми само като заключване...... :roll:

Колега не четеш внимателно (токов/шоков) откриваш ли разликите? :lol:
и не, не се има това в предвид :)

meha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meha » Съб 22 сеп 2007 14:14

Dobromirski написа:Колега не четеш внимателно (токов/шоков) откриваш ли разликите?

Колега,незнам къде е тоя токов датчик и изобщо за какво служи?
Имам само шоков датчик,които е под таблото :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 22 сеп 2007 14:29

Служи за засичане пад на напрежение , намира се в самата аларма , не е отделен модул който да изключиш, но повечето аларми имат функция за игнорирването му в режим на програмирване на алармата.

Върни се в “Направи си сам!”