Ремонт на седалки (рекаро) голф 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
me4ou
Автомобил:
Двигател:

Ремонт на седалки (рекаро) голф 2

Мнениеот me4ou » Съб 12 яну 2013 23:39

Здравейти колеги,
Вчера видях темата на колегата groznika, но за да седи пригледна реших да пусна тази.
Тъй като шофьорската седалка в моя голф е в безобразно състояние от край време днес я извадих от колата и се захванах, със съдействието на баща ми. Първо да кажа, че да я извадиш и разделиш седалката от облегалката е детска игра в сравнение с това да отделиш плата от дунапрена. Колата е голф 2 1.8 РВ.
Разпрана е на обичайните места
sedalki.jpg

като най-зле разбира се е борда. Платът е скъсан и на трите места, а дунапрен липсва основно по борда.
Утре ще кача реални снимки - тази я изкопах от форума.
Въпросът ми е из София къде има магазини, които да открия подобна дамаска и евентуално препоръки за шивач? :?
Относно дунапрена мисля да пробвам със силикона и бинта и малко парчета от друга седалка, освен ако не изникне по-добра идея.
mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Ремонт на седалки (рекаро) голф 2

Мнениеот groznika » Нед 13 яну 2013 15:03

Здравей колега :)

Намира ми се здраво дунапреново седло от Golf 4 плитко рекаро. Ако смяташ, че може да стане на твоята седалка заповядай да го вземеш. Напълно запазено е и ми е жал да го хвърля :)

Изображение

Потребителски аватар
me4ou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот me4ou » Нед 13 яну 2013 19:54

Много благодаря за преложението, но просто няма как да я използвам. :beer

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 13 яну 2013 21:12

Живи здрави тогава :)

Как върви ремонта? Снимчици имаш ли?

Потребителски аватар
me4ou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот me4ou » Нед 13 яну 2013 21:55

Ами днес се посветих на теоритична подготовка и търсене на подобен плат или седалки за донор, та май открих второто, ще ги взема възможно най-скоро и запрятам ръкави. Не съм снимал, но ще се поправя. :mrgreen:

Потребителски аватар
me4ou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот me4ou » Пон 14 яну 2013 19:58

B момента шофьорската ми седалка изглежда така:
IMAG0037.jpg
Плата на седалката

IMAG0038.jpg
Плата на седалката

IMAG0042.jpg
Дунапрена

IMAG0043.jpg

IMAG0044.jpg
Борда

Относно разглобяването, за сега съм свалил плата само на седалката - облегалката е цяла все още :Mr Green Fun
Ще напиша кратък "наръчник" за сваляне и разфасоване на седалки дано е полезен. Пак казвам става въпрос за голф 2 с 2(3) врати и плитко рекаро, закрепването за купето е еднакво до колко знам при всички 2ки, а за самите седалки вероятно нещата стоят по сходен начин.
Bсеки предполагам може да се справи с демонтажа от купето - 10мм болтче има най-отпред на релсата за регулиране, отзад на основните релси има тапи които се отвиват с кръстата отвертка. След като извадите седалката трябва да разделите седлото от облегалката. Тях ги свързва единствено оста, около която се върти облегалката като се вдига. От двете стани на седалката под пластмасите има по 2 скобки, които пречат на осите да излязат, аз лично не посмях на махна самите пласмаси, а само леко ги повдигнах и махнах зегерките. Остава само да изнижете ушите на облегалката, с отвертка или подобно лостче.
За да съблечете седлото първо трябва да махнете втулките около които куките на облегалката се захващат след това по канта на плата е вкарана една тънка телчица, която го фиксира, лесно се маха с по тънички клещи. След това трябва действате много търпеливо, тъй като чичко Ханс се е постарал това да не е особено лесно. От долната страна на плата има зашити канали, в който има метални пръчици. B дунапрена са отляти подобни пръчици, които не се свалят. Целта е като се закачат пръчиците едни за други тези в плата да хлътнат в отредените им прорези в дунапрена и плата да седи добре опънат.
ето груба самоделна схема горе доло как изглежда седалката:
Изображение
Сините представляват едни халки малко наподобяващи тези, с които си връзваме ключовете, но доста малки и твърди, с които се закрепят още един път пръчките едни за други. Моите малко им разказах играта при свалянето, но по-невандалски начин не видях. Пръчките в плата завършват като кукички и така се закрепят за тези в дунапрена. С фини клещи чрез дърпане и леко завъртане се откачат сравнително лесно.
Изображение
Аз лично съм стигнал до тук, утре ще ходя до Радомир, където съм се разбрал с колегата Лъвчо да пазарим едни седалки за донори. Остава да разфасовам облегалката и да видя как ще окомплектовам дунапрени платове и т.н. eusa
Стискайте палци.

Върни се в “Направи си сам!”