голф 4 тди-казанче за чистачки от 3л на 5,5л + датчик

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

голф 4 тди-казанче за чистачки от 3л на 5,5л + датчик

Мнениеот VALENTINO87 » Вто 15 яну 2013 19:53

Днес най-накрая реших да сменя казанчето. Тъй като си търся цялата система, но засега имам само него, реших да не чакам повече. А след като се намерят и другите неща от системата(окабеляване,пръскалки,помпа) ще бъдат добавени :)
Необходими неща:
1) казанче 5,5 литра от голф 4 със система за миене на фарове - 1J0 955 453 K/L
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

2) тъй като, казанчето има три дупки, една за датчика, една за помпата за пръскалките на чистачките и още една за помпата за пръскалките на фаровете, за последната трябваше да си поръчам една тапа, която се слага за такива случаи като моя(като се ъпгрейдне само казанчето). Ето го номерчето 2D0 955 465B
Изображение
Изображение
Изображение

Между другото,тази тапа струва по-малко от левче, но ми се наложи да я чакам почти 2 седмици. Беше поръчана в Ауто+, които не се отнесоха много сериозно към нея..Ходих да я търся тази вечер по складовете им, защото я забравили днес да я доставят до централния им офис. Както и да е...

Помпата за пръскалките на чистачките си остава старата от другото казанче. Само, че минава отзад,а не отстрани.
За да се монтира новото казанче, трябваше да свалим тръбата за интеркулера и горивния филтър. По принцип, ако се махне бронята с фара, ще е много по-лесно, но ние избрахме другия начин :)
Ето го монтирано:
-преди
Изображение

-сега
Изображение
А тук е вече и с тапата, за която споменах по-нагоре:
Изображение
Бях се объркал, че имам датчик за нивото на старото ми казанче, но нямах. Именно това беше една от причините да го сменя с такова с датчик. Това е буксата за самия датчик 1J0 973 202
Изображение
Изображение
Днес си взех и кабел - многожичен ф0,35мм, който ще отиде до таблото в пин Т32а/6. Като ми остане време ще снимам всяка стъпка за добаването на кабела и най-краткия му път до таблото.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 тди-казанче за чистачки от 3л на 5,5л + датчик

Мнениеот Matematiks » Сря 16 яну 2013 6:43

:bowdown

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Re: голф 4 тди-казанче за чистачки от 3л на 5,5л + датчик

Мнениеот VALENTINO87 » Чет 24 яну 2013 20:11

Вчера ми остана време и продължих ъпгрейда. Пуснах кабел от датчика за нивото на казанчето до пин Т32а/6 на зелената букса на таблото. За целта се сваля таблото и всички пластмаси под волана(за да може самата букса да се прекара от коша до таблото). Кабела го прекарах от тук(снимките са примерни,само да се добие представа откъде):
Изображение
Изображение
Там има тапа, която пробих с тел и само прекарах кабелчето. По принцип може и с общия сноп да го прекарате, но при мен е малко по-сложно, защото ми стои още окабеляването на старата аларма,на новата и т.н.

Ето я буксата и пиновете:
(снимките са примерни от Интернет)
Изображение
Изображение

Тук с червено съм заградил, където пише 1 - там е първи пин! По него се ориентирате кои номера са другите, защото те не са надписани. Където е зелената точка се пада 6 пин, който ни е необходим.
56890370.png

Добавих кабелчето до пина без да го запоявам. Ето това е пинчето, което си е там на мястото. Изкарвате го и прикрепяте кабела към него
Изображение

След това трябва единия кабел на датчика да го замасите. Може да пуснете кабел до синята букса на таблото(по същия начин като кабела споменат по нагоре) и да го свържете с пин Т32/7.
Другия начин, който и аз избрах, е да пуснете кабел или до някой болт в коша, или от минуса на акумулатора. Забележка:Аз го бях свързал вчера за масата(кафявата букса) на датчика за антифриза, но днес на Ваг кома, след като активирахме лампата за нивото, изписа грешка за този датчик. Учудващо. Затова преместих кабела и с една обувка го прикрепих за един болт.Стана много добре

След като свържете всичко, остава намесата на Ваг-кома, с който да покажем на компютър, че вече има окабеляване до таблото и да активираме индикацията:
-Свързвате кабела към буксата на колата
-Стартирате програмата и избирате "Instruments"
-След това "Recode"
-ако кода Ви е 01ххх го правите на 05ххх. Ако е 00ххх, правите го на 04ххх. Т.е. добавяте +04 към вашия код
-След това давате "Do it" и готово.

Тук искам да благодаря на колегата TonyM, който ми услужи с кабела си.

Ами това, дано да Ви помогне,ако правите тази процедура :)

Върни се в “Направи си сам!”