Печка за ШАРАН '99 , 1,8 Т
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW SHARAN
- Двигател: AJH Petrol 1999
- Контакти:
Печка за ШАРАН '99 , 1,8 Т
Колеги адски мерак ми е печка в ШАРАН-а. Възможно ли е да си монтирам такава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Печка за ШАРАН '99 , 1,8 Т
Всичко е възможно,просто е въпрос на пари
.
Ако правилно се ориентирам си с бензинов мотор.Търсиш употребявана печка,по-добре от тези с таймерите,че много от другите които се предлагат,са с управление за конкретна марка и модел,може да не тръгнат на твоята.
Най-разпространените са Вебасто и Ебершпрехер-тръгват от 3003 лв,втора употреба.
А,и ако си с климатроник,ще трябва някой дето е в час,да върже печката с управлението на климатроника.

Ако правилно се ориентирам си с бензинов мотор.Търсиш употребявана печка,по-добре от тези с таймерите,че много от другите които се предлагат,са с управление за конкретна марка и модел,може да не тръгнат на твоята.
Най-разпространените са Вебасто и Ебершпрехер-тръгват от 3003 лв,втора употреба.
А,и ако си с климатроник,ще трябва някой дето е в час,да върже печката с управлението на климатроника.
-
- Контакти:
Наистина ли каза 3003 лева?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Миткокрикчето написа:Наистина ли каза 3003 лева?
Сори,грешка при изписването 300+ лв.Нови са от 1500 нагоре.
И аз се оглеждам за такава,но не ми се дава 1/4 от цената на таралясника дето го карам за екстрата само.Най-често са на цени 450-500 лв.
Тук във форума се продаде ена за 250 за два-три дни.Беше старичък модел,ма пак върши работа.
-
- Контакти:
А като не разбирам нищо от печки и едва ли има някой в Кърджали дето разбира, какво правя дори и да купя? Вероятно не е много лесен монтажа а и си иска някакво рециклиране предварително? Намерих в нета ето това http://avtonomenotoplitel.webasto.com/ . Има ли някой който е ползвал услугите им.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще си продадеш Шаранчето,заради една печка. За да притежаваш печка си е скъпо струващо нещо. Ако няма проблем печката и си работи вс ще е ок,но ако се почне с проблемите ще се получат солени сметки. Тези където си ги дал са едни от представителите. Ще дадеш 300+лв за печка,дори не се знае дали ще е комплект със всички части или ще трябва да до купуваш най-малкото бушоните,много рядко ги дават при демонтаж. Навсякъде ще ти кажат,че печката до последно е работи и е изрядна,но после ще излезе нещо друго. Казвам бегло цените защото съм се интересувал: Вентилатор нов около 300лв+,втора ръка около 150. Електроника втора употреба 150-200лв. Свещ нова 80-100лв,втора ръка 50-70. Това са най-честите проблеми. Ако се повреди при отваряне на печката се сменяват две гарнитури (обща цена 30-40лв някъде ) Разбира се може и горивната помпа да отиде,цедката да ти кажат,че е задръстена и няма шанс да се оправи,а изобщо не е вярно. Това е стар техен трик. Разбира се всичко е доста относително, това са цени за части,за труд не съм писал,не нямам толкова наблюдения. Разбира се цените зависят и от модел-а печка. Но една изрядна печка не би трябвало да те ядосва и при правилна експлоатация. За да свалят печката(само печката) от автомобила за ремонт искат 50лв и толкова за монтаж. Предполагам,че за да ти я монтират цялата+ инсталация и гориво-проводи ще е повечко. За закачана на печка за диагностика върви различно от 25-35лв Това са цените при представителите в София. Дано съм бил полезен. Информацията ми е базирана от лични изстрадвания през последните 2 месеца.
Но няма по-хубаво нещо от това да имаш печка,да знаеш че слизаш и колата ти е загряла и топличка,дори и леда изчезнал от стъклата.
П,п Разбира се хубаво е да има допълнителен акумулатор за печката,за да не бута твоя,но това почти не се вижда.
Но няма по-хубаво нещо от това да имаш печка,да знаеш че слизаш и колата ти е загряла и топличка,дори и леда изчезнал от стъклата.
П,п Разбира се хубаво е да има допълнителен акумулатор за печката,за да не бута твоя,но това почти не се вижда.
-
- Контакти:
Благодаря на dqvola_91 за изключителното внимание. Получих отговор от ВЕБАСТО на запитването ми дали е възможно и колко струва монтажа на печката за моята кола и той гласи следното - "Подходящ Thermo Top Е вкл.специален кит за вграждане, часовник и монтаж 2242 лв.вкл.ДДС
Техн.данни на нашия сайт www.rheamp.bg
Гаранционен срок 2 години при монтаж в оторизиран сервиз.
Възможност при покупка на нов автомобил демонтаж и монтаж на отоплителя на новия Ви авмтомобил при продължавене на гаранцията.
При въпроси - тел. 02 9420 555, 0878420555 ".
Бих добавил само - ЛУДОСТ! Но, мерака си е страшно нещо. Плюс това както казах в Кърджали всичко това би било доста трудно, а може би направо невъзможно. Все пак продължавам да дерзая - КЕФ ЦЕНА НЯМА!
Ще съм благодарен за още мнения и акъли.
Техн.данни на нашия сайт www.rheamp.bg
Гаранционен срок 2 години при монтаж в оторизиран сервиз.
Възможност при покупка на нов автомобил демонтаж и монтаж на отоплителя на новия Ви авмтомобил при продължавене на гаранцията.
При въпроси - тел. 02 9420 555, 0878420555 ".
Бих добавил само - ЛУДОСТ! Но, мерака си е страшно нещо. Плюс това както казах в Кърджали всичко това би било доста трудно, а може би направо невъзможно. Все пак продължавам да дерзая - КЕФ ЦЕНА НЯМА!
Ще съм благодарен за още мнения и акъли.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми, мнението на dqvola_91 е достатъчно изчерпателно.Както виждаш и цената на нова е доста СМРАЗЯВАЩА.
Преди година и полровина ми мина през ръцете една Термо топ BW 50,ма тогава не съм мислил да слагам на моя кола,а ми я даваха на 150 лв.
В един друг форум,колега беше взел някаква дизелова,пълен комплект,палела и т.н. за 350лв.,след монтаж на неговата кола,и малка експлоатация,почнали проблемчета.
Човека,обаче мераклия-накрая при равносметка около 950-1000 лв. имаше изрядно работеща печка,ревизирана в Рея МП,палеща се с дистанционно през някаква аларма.
Успех в търсенето.
ПП,ако колата ти е с климатик,а не с климатроник,монтажа не е супер сложен.Наистина обаче,трябва да имаш всичко комплект.
Преди година и полровина ми мина през ръцете една Термо топ BW 50,ма тогава не съм мислил да слагам на моя кола,а ми я даваха на 150 лв.
В един друг форум,колега беше взел някаква дизелова,пълен комплект,палела и т.н. за 350лв.,след монтаж на неговата кола,и малка експлоатация,почнали проблемчета.
Човека,обаче мераклия-накрая при равносметка около 950-1000 лв. имаше изрядно работеща печка,ревизирана в Рея МП,палеща се с дистанционно през някаква аларма.
Успех в търсенето.
ПП,ако колата ти е с климатик,а не с климатроник,монтажа не е супер сложен.Наистина обаче,трябва да имаш всичко комплект.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля, Колега, няма защо. Успех в начинанието. Ако мога с още нещо да помогна,питай.