Как може да си сменим осветлението на цд-то?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Как може да си сменим осветлението на цд-то?
Колеги искам да ви питам нещо.Някой има ли представа как може да си сменим осветлението на цд-то,дали толкова лесно като на таблото?
Аз съм си играл да сменям осветлението на CD.Значи най-удобно е да смениш осветлението на дисплея,понеже е със обикновени лампи на които е нахлузено нахуйниче със съответния цвят - зависи от модела.Осветлението на бутоните е изпълнено със едни съвсем малки диодчета(не се сещам как се казваха),не е невъзможно но е трудно а и не знам дали ги продават.Просто ти трябва да ползваш от друг панел.
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
От 1 седмица се занимавам със същия проблем - махнах лампите (3 волта, 60 милиампера) с нахуйничета (сини) и поставих зелени светодиоди! Обаче захранването им е на няколко кръга и като се има предвид, че диодите се постяват по определен начин (пропускат само в едната посока) някои светеха - други премигваха ..., трети не светеха изобщо! Загубих търпение да разгадавам платката вече и си върнах лампите отново - боядисах ги със зелен туш за плотер и сега сд-то ми "пее със зелена светлина"!
Относно тия нахуйничета - в Пловдив обиколих почти навсякъде и не намерих такива неща
! Ако някой знае къде точно ги има да каже 
Относно тия нахуйничета - в Пловдив обиколих почти навсякъде и не намерих такива неща

Значи и аз не открих и реших да търся готови боядисани лампички.Накрая се сетих какво да използвам и да смена осветлението на един PANASONIC (само не се смейте)Ползвах лампички от тия китайските светлини за коледа.Там има цветове много,а и работят точно на 5 волта колкото е необходимо .Говорим обаче само за дисплея!
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Зависи!
Има нхякои ЦД-та със светодиодна подсветка , а има талива и с нажежаями лампи - с чорапчета както се изразявате. За лампичките ясно, но ако е със светодиоди подсветката пак може да се смени , но трябват малко по-сръчни ръчички за да се сменят самите светодиодчета, които най-вероятно са СМД монтаж и най-вероятно са не само запоени а и залепени. При всички случаи е необходим поялник с по-малка мощност и специално пригодена чофка, която да нагрява и двата края на светодиодчетата едновременно!
Не е кои знае каква работа само трябва да имаш "нетрепереща " ръка
Има нхякои ЦД-та със светодиодна подсветка , а има талива и с нажежаями лампи - с чорапчета както се изразявате. За лампичките ясно, но ако е със светодиоди подсветката пак може да се смени , но трябват малко по-сръчни ръчички за да се сменят самите светодиодчета, които най-вероятно са СМД монтаж и най-вероятно са не само запоени а и залепени. При всички случаи е необходим поялник с по-малка мощност и специално пригодена чофка, която да нагрява и двата края на светодиодчетата едновременно!
Не е кои знае каква работа само трябва да имаш "нетрепереща " ръка