въпрос за регулеруемо окачване
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
въпрос за регулеруемо окачване
Колеги искам да ви попитам как се регулира това окачване? Гледам има две пружини една по дебела и дълга и една по къса и по тънка изглежда. Какво става ,ако се всигне окачването ... по твърдо ли и обратното ,ако се смъкне още ? Ако някой има такова да ми сподели как си го регулира. В момента е толкова твърдо ,че не се различава от лагерна количка
. Автомобила е ГОЛФ 4

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: въпрос за регулеруемо окачване
Ако няма регулиране на твърдост - колкото по-високо,толко по-твърдо и обратното 

- ventotdi
не съм сигурен но май няма да се регулира колко да е твърдо ,а само колко да е високо. Забелязах,че долната малката пружина седи свита до край когато колата е пусната на колелата си ,а горната толкова е свита ,че намотките на пружината упират една в друга при скок в дупка или по скоро през легнал полицай когато първо има изкачане ,а после падане на колелото :?
- ventotdi
колегите администратори да закрият темата . Продадох окачване и минах на вариянта с газови амортисьори от зад със спортни пружини и маслени амортисьори отпред със спортни пъжини . Сега колата е нормално висока и вози стабилно и значително меко . Повече никога спортно окачване .... не ми останаха пломби и бъбреци :)