въпрос за регулеруемо окачване

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

въпрос за регулеруемо окачване

Мнениеот ventotdi » Чет 21 ное 2013 23:39

Колеги искам да ви попитам как се регулира това окачване? Гледам има две пружини една по дебела и дълга и една по къса и по тънка изглежда. Какво става ,ако се всигне окачването ... по твърдо ли и обратното ,ако се смъкне още ? Ако някой има такова да ми сподели как си го регулира. В момента е толкова твърдо ,че не се различава от лагерна количка :mhihi . Автомобила е ГОЛФ 4
Прикачени файлове
21112013165.jpg

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: въпрос за регулеруемо окачване

Мнениеот toshara » Пет 22 ное 2013 0:12

Ако няма регулиране на твърдост - колкото по-високо,толко по-твърдо и обратното :smile

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пет 22 ное 2013 18:58

не съм сигурен но май няма да се регулира колко да е твърдо ,а само колко да е високо. Забелязах,че долната малката пружина седи свита до край когато колата е пусната на колелата си ,а горната толкова е свита ,че намотките на пружината упират една в друга при скок в дупка или по скоро през легнал полицай когато първо има изкачане ,а после падане на колелото :?

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пон 25 ное 2013 21:15

колегите администратори да закрият темата . Продадох окачване и минах на вариянта с газови амортисьори от зад със спортни пружини и маслени амортисьори отпред със спортни пъжини . Сега колата е нормално висока и вози стабилно и значително меко . Повече никога спортно окачване .... не ми останаха пломби и бъбреци :)

Върни се в “Направи си сам!”