Връщане на делко на мястото му б3 1.8 ABS

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Връщане на делко на мястото му б3 1.8 ABS

Мнениеот lub0o » Пон 11 мар 2013 20:04

Колеги изкарах делкото,сега искам да го върна пак(не съм го разглобявал}.Сложих го но оборотите бяха ниски(около 800)не знам какво трябва да гледам по самото му поставяне.
Някакви белези ли има,гледах за такива но всичко е мръсно затова се допитвам до вас?

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: Връщане на делко на мястото му б3 1.8 ABS

Мнениеот toshara » Пон 11 мар 2013 21:21

Някой да ме поправи ако греша,но най-точно(на око) би станало така:
Вадиш свеща на 1 цилиндър(отдясно наляво се броят),след което въртиш от разпределителния вал буталото на 1 цилиндър да дойде в ГМТ,или другия по-лесен начин начин вадиш тапата над маховика и гледаш белезите да дойдат точно (пак въртиш,най-лесно става с ключ 19 и въртиш от разпределителния вал)
След което при поставянето на делкото,гледаш палеца на делкото да сочи въпросния 1ви цилиндър.
После палиш,и при нужда местиш съвсем леко делкото,ако работи неравномерно :smile
Надявам се съм помогнал :th_up

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Пон 11 мар 2013 21:30

И другият път първо си го бележи,че да го върнеш на белега

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Мнениеот DaNicHeLi » Пон 11 мар 2013 23:00

Най-добре недей да въртиш от разпределителния вал,освен ако не искаш да отваряш мотора за ремонт!Ще превъртиш ремъка по тоя начин.
Включваш на 5-та и буташ колата докато не съвпаднат белезите на разпределителен и колянов вал.След което монтираш делкото,така че палеца вътре да сочи към първи цилиндър.Ако не разбираш по-добре я тегли в сервиз и не се занимавай!Това с буталото и цилиндъра дето ти обясняват,никаква центровка няма да постигнеш.На снимката по-долу има всичко,дори и положението на делкото :th_up
111.JPG

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 11 мар 2013 23:37

toshara написа:Някой да ме поправи ако греша,но най-точно(на око) би станало така:
Вадиш свеща на 1 цилиндър(отдясно наляво се броят),след което въртиш от разпределителния вал буталото на 1 цилиндър да дойде в ГМТ,или другия по-лесен начин начин вадиш тапата над маховика и гледаш белезите да дойдат точно (пак въртиш,най-лесно става с ключ 19 и въртиш от разпределителния вал)
След което при поставянето на делкото,гледаш палеца на делкото да сочи въпросния 1ви цилиндър.
После палиш,и при нужда местиш съвсем леко делкото,ако работи неравномерно :smile
Надявам се съм помогнал :th_up

Ти сериозно ли от дясно на ляво се броят цилиндрите ?!

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 12 мар 2013 12:30

Откъм шайбата е първи цилиндър наистина,колега.Прекарай разпределителния вал на OT позиция (ГМТ) след това свали свещта на първи цилиндър (откъм шайбата пак :mhihi ) и погледни дали буталото е в ГМТ,ако не е ,значи 3ти е там.Превърти с още 360градуса разпределителния вал и тогава ще си на ГМТ на 1ви цилиндър.Резката на делкото ти,като го поставиш трябва да е по средата на палеца.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 мар 2013 13:36

Ще ти кажа един много лесен вариант без 5-ти предавки и тикане.
Сваляш всички свещи на 4-те цилиндъра. Вземаш един ключ мисля 19 ли беше, дето е горе на ангр.колело на разпр.вал и с него завърташ, докато си дойдат белезите. Коляновият вал прави две пълни завъртания на белег, докато достигне белега на мястото си при разпр. вал. Имай го впредвид. Както ти каза колегата ако 1ви не е в ГМТ като са на белези, значи на другото завъртане и попадане на белезите на шайбата на кол.вал вече трябва да е той, както и белегът на разпр.вал да съвпадне. :th_up

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Вто 12 мар 2013 13:44

Тази тема може да ти помогне http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=75257
Успех

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Вто 12 мар 2013 17:58

Викнах един майстор и го оправи за 2мин :redface
темата е за :lock
Благодаря на всички за съдействието.

Върни се в “Направи си сам!”