Как да свържа микрофон към авто CD ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Как да свържа микрофон към авто CD ?

Мнениеот refresh4o » Сря 16 яну 2013 14:36

Колеги хрумна ми идеята да свържа микрофон имам такъв от един пулт като на снимката, към сд-то. Модела е LG LCF600UR. Някой би ли дал идея как да го свържа, за да вади звук през колоните, целта ми е забава по време на път примерно или когато се съберем някъде да си правим кефа. технически грамотен съм така че ми обяснявайте не като на първокласник. Поздрави!!!
Изображение

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Как да свържа микрофон към авто CD ?

Мнениеот bobocamaro » Сря 16 яну 2013 15:24

Дълга и широка, колега. Аз не намирам снимка на този плейър отзад, не виждам входове/изходи какви са.
Можеш да си купиш car fm transmiter
http://www.chinawholesalegift.com/pic/E ... 071473.jpg
чиито жак се включва в микрофонен предусилвател, тоест още две кутийки и скапани жици.
Разправия е, а и няма да можеш да викаш върху песните.
Крещете си така, не ти трябва тая простотия :beer
edit: тоест вход няма, само недей да разглобяваш плейра да се "подвързваш" към предусилвателните вериги.
Помисли над тоя вариант който казах, 12 волтов микр. предусилвател подходящ за главата на микрофона ти, плюс трансмитера. Сигнала от гласа ще го хващаш като FM станция.
Другото което следва ще е безумната микрофония вътре в купето....не знам, зависи колко си луд и успех.

Последна промяна от bobocamaro на Сря 16 яну 2013 17:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Сря 16 яну 2013 16:07

отзаде имам чинчове за усилвател и буксата за кабелите

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 19 яну 2013 18:49

Използвай "AUX"-са. Микрофонен предусилвател и микрофон. Но няма да се "миксира" микрофона върху музиката трябва ръчно да превключваш "музика" и "говор"

polo_92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo_92 » Съб 30 мар 2013 19:47

Аз си направих система за говорене в колата тъи като ме мързеше всеки път да си държа телефона и да карам. Купих си наи ефтините слущалки за телефона и най ефтиния микрофон за компютър разглобих слушалките махнах говорителите и запуих два кабела купих подходяща букса и ги свързах към АУКС входа. Удължих микрофона и го прекарах отляво да е възмойно най близко до главата ми. Кабела който влиза в телефона го изкарах посредата и там си включвам телефона хем си говоря когато трябва хем си пускам музика от телефона. Реализацията би ти излезнала за по малко от 20 лв.
А за микрофон който искаш да е подвижен просто си изкарай някаде още една букса и получаваш няколко неща в едно.

Дано съм помогнал.

Върни се в “Направи си сам!”