Парно

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
nurio
Автомобил:
Двигател:

Парно

Мнениеот nurio » Вто 16 апр 2013 20:16

Здравейте
Искам да си оправя парното не знам дали е развалено иле е бъркано по него. Имам голф 3 1.8 купих го тази зима и като пусна да духа топло не духа топло а хладно (леко топло). Мисля си 4е при4ината е 4е дърпа въздух от вън и не може да го затопли веднага. Преди това имах опел и имаше бутон който да регулира дали от вън да дърпа въздуха или да върти само вътре. Дали това е причината. Може ли да ми помогне някой . Един познат ми каза че при някой коли имало под капака за регуллиране топлината . При голфа има ли го и има ли на4ин да върти въздуха само в купето. Защото като отивам на работа сутрин не мога да ги включа гълтам вси4ки газове на колите пред мен.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Парно

Мнениеот xalerrelax » Вто 16 апр 2013 20:21

Проблема е клапи на парното , които имат отвори , покрити с дунапрен , който прегаря с времето и остават просто дупки.
Така потока от по - студен външен въздух не може да се спре.
Или радиатор на парното.
Ето ти полезна тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266

Последна промяна от xalerrelax на Вто 16 апр 2013 20:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
svrusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svrusev » Вто 16 апр 2013 20:24

Колега вариантите затова да ти духа хладно са много!
1. Намалял антифриз
2. Развалена радиаторче на парнота
3. Спечени или задържали клапи
4. Това при мен коета беше станало е че бяха ми сложили грешно ремъка на водната помпа и тя въртеше на обратно...

nurio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nurio » Сря 17 апр 2013 19:18

Антифриз имам. Най- вероятно е от тия клапи за които пишете.Мисля че не е спукан радиатора защото ми казаха ако е спукан пред предната дясна седалка щяло да бъде мокро на пода. Ще я закарам на някой. Някой знае ли добър майстор във Варна.
Благодаря за отговорите

Върни се в “Направи си сам!”