Затъмняване на задно стъкло голф 4
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Затъмняване на задно стъкло голф 4
Има ли колеги които са затъмнили задното стъкло на голф 4?Аз се пробвах и не можах иначе на тройката бях направил перфектно,но на 4-ката е много заоблен и не става.Моля да ми споделите на 2 части ли се прави или трябва специално фолио? 

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Re: Затъмняване на задно стъкло голф 4
моето е затъмнено, но така я купих колата. НЕ Е на 2 части, цяло парче е
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
цяло парче, хубаво фолио и пистолет за горещ въздух
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
nuri_3556 написа:Има ли колеги които са затъмнили задното стъкло на голф 4?Аз се пробвах и не можах иначе на тройката бях направил перфектно,но на 4-ката е много заоблен и не става.Моля да ми споделите на 2 части ли се прави или трябва специално фолио?
На едно парче се прави. Както каза колегата - ползва се качествено фолио и пистолет...и още някой трикове.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
nuri_3556 написа:Има ли колеги които са затъмнили задното стъкло на голф 4?Аз се пробвах и не можах иначе на тройката бях направил перфектно,но на 4-ката е много заоблен и не става.Моля да ми споделите на 2 части ли се прави или трябва специално фолио?
Налагаш цялото фолио, мериш, изрязваш, после с горещ въздух да омекне и да приеме извивките на стъклото. Отлепяш и лепиш

- nuri_3556
- Контакти:
Имам и пистолет за горещ въздух просто не знам дали не е от фолиото че се мачка така,да ми препоръчате марка фолио.Американското става ли дето е към 10-12лв
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Мен ми се струва, че искаш да
дявола във въздуха. С фолио за 10лв и на 4 парчета да го сложиш пак ще ти е трудно.

- nuri_3556
- Контакти:
колега не знам или не съм видял по скъп от този,за това питам дайте марка или къде в Пловдив се продава?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
С това фолио само на 2 парчета.Ако се направи добре дори няма да личи.
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Колега има сума ти теми за лепене на фолио на заден прозорец, имаше и един сайт на производител дето обясняват начини за сухо лепене и мокро лепене. Аз не съм пробвал още но не ми изглежда голяма философията. Варианти основно 2 сухо и мокро свиване. При сухото се ползва бебешка пудра върху прозореца или сапунена вода и се чака да изсъхне и тогава налагаш фолиото а при мокрото мокриш прозореца и тогава налагаш. При поставянето на прозореца прилепяш фолиото основно да е прилепено на буквата Н, като гледаш точно по тези очертания да е изпънато, оформяш мехурите да са вертикални и не много големи, ползваш пистолет за горещ въздух или силен сешоар за да се свият мехурите,заглаждат се мехурите после с твърда шпатула.Преди да започнеш всичко фолиото се реже на 1-2см от точковата ивица на прозореца, като свършиш със свиването и фолиото е идеално прилепнало към прозореца решеш на 3-4мм от същата точкова матрица, целта е да не остават места да прозират.Нататък сваляш прозрачната част,пръскаш навсякъде обилно с разтвора и лепиш, отвътре като наложиш фолиото след като го поставиш, движиш шпатулата от центъра към ъглите.
- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Става и с фолио от 4 лева - гледах как го слагат на моя голф (не повече от 15 мин).. на три ленти го направи човека, монтирано на мокро с малко помощ с пистолет за топъл въздух и запалка - резултата е чудесен. Само трябва да се внимава да се уцелят линиите/реотаните за да не си личи къде са отделните части.
Успех
Успех