Проблем с Ръжда под Калниците?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Pimp My Golf
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Ръжда под Калниците?

Мнениеот Pimp My Golf » Нед 02 юни 2013 17:42

Здравейте колеги става дума за Голф2. Днес се загледах подкалниците и видях тази грозна ръжда на задния калник. Интересуваме това поправимо ли е ??? Някой ми беше казал, че подкалници не се оправят. Тенекеджия в случея дали може да се намеси? Надявам се че някой от вас колеги се е сблъсквал с такъв проблем?

Изобщо кажете какво може да се напраи, за да се спре ръждата и какво може да се направи, за да се възтанови калника?

Мерси предварително.
Прикачени файлове
Photo0640 (640 x 853).jpg

Потребителски аватар
vilden
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с Ръжда под Калниците?

Мнениеот vilden » Нед 02 юни 2013 18:27

Както е казано : попитай в опелски форум
:biggrin

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 02 юни 2013 19:06

да поправимо е.

Pimp My Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pimp My Golf » Сря 12 юни 2013 18:39

Колеги можете ли да бъдете малко по конкретни. Как се оправя, каква е самата процедура???

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Сря 12 юни 2013 20:13

Режеш до здраво,ако трябва някакви детайли-вежди,престилки,прагове...сменяш.
Което не се предлага готово,се изчуква от листова ламарина.Заваряваш,грундираш.Каквито други покрития са нужни-шагрени,полиуретани,накрая боя.
Много е важно и вътрешните повръхности на детаилите да ги обмажеш с нещо,щото на доста отдетайлите ръждата тръгва отвътре.
Успех.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пон 17 юни 2013 22:05

Занимания май само като за луди - преливане от пусто в празно...За какъв период от време ще се спасиш от ръждата? - давам ти максимум 1 до 2 зими...и ще си още по зле...
Пиша това защото и аз съм изправен пред същия проблеми и мисля да търпя до дупка и да се отървавам след това...от ръждата спасение няма колкото и да кърпиш, а и новите ламарини които ще сложиш далеч няма да имат това антикорозионно покритие което завода прави, КАКВОТО И ДА ГИ ПРАВИШ ТИ !!!

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Вто 18 юни 2013 7:03

Krasi написа:Занимания май само като за луди - преливане от пусто в празно...За какъв период от време ще се спасиш от ръждата? - давам ти максимум 1 до 2 зими...и ще си още по зле...
Пиша това защото и аз съм изправен пред същия проблеми и мисля да търпя до дупка и да се отървавам след това...от ръждата спасение няма колкото и да кърпиш, а и новите ламарини които ще сложиш далеч няма да имат това антикорозионно покритие което завода прави, КАКВОТО И ДА ГИ ПРАВИШ ТИ !!!

Това доста зависи от начина по който се свърши работата и от вложените покрития и материяли.
Като ти сбият изгнилия праг с чука и отгоре заварят новия е нормално да изгние отново след две зими.....

Pimp My Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pimp My Golf » Вто 25 юни 2013 9:46

Добре де тоя спор не е от вчера. Дали оправянето не ръждите е наливане от пусто в празно. Обяснете ми нещо тогава. Защо колегите от другите страни, които посещават Вьортрезе отделят толкова много внимание на техните голфове. И повечето от голфовете са обработвани срещу ражда разкоствани яко. А някой са били блъснати и наполовина смачкани дори. Ако е толкова безмислено, защо наливат луди пари за двигатели и интериор също така? То просот няма логика да ги правят така и след две зими да изглеждат супер зле.

Тогава възниква въпросът: Безмилсено ли е да се правят такива работи или има и начин да се направи качественно?

Потребителски аватар
vilden
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vilden » Вто 25 юни 2013 11:24

Винаги може да се поправи, а клиента решава дали е склонен да плати. То кеф цена няма, но ...

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 28 юни 2013 14:18

vilden написа:Винаги може да се поправи, а клиента решава дали е склонен да плати. То кеф цена няма, но ...
:th_up

Ако мислиш да я караш още 10-20г. тогава давай, също и ако има някаква сантиментална или друга стойност за теб. Във останалите случаи я закърпваш колкото да изкара предвидения според теб период на експлоатация или просто не пипаш нищо което не е свързано със сигурноста...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Сря 03 юли 2013 22:08

Pimp My Golf написа:Добре де тоя спор не е от вчера. Дали оправянето не ръждите е наливане от пусто в празно. Обяснете ми нещо тогава. Защо колегите от другите страни, които посещават Вьортрезе отделят толкова много внимание на техните голфове. И повечето от голфовете са обработвани срещу ражда разкоствани яко. А някой са били блъснати и наполовина смачкани дори. Ако е толкова безмислено, защо наливат луди пари за двигатели и интериор също така? То просот няма логика да ги правят така и след две зими да изглеждат супер зле.

Тогава възниква въпросът: Безмилсено ли е да се правят такива работи или има и начин да се направи качественно?

Най-общо,наливат пари защото ги имат :biggrin ....Аз колко дивотии искам да свърша,ма нема финансиране.
Дали е безсмислено е доста сложен въпрос...иначе има начин да се направи качествено.Просто,пак опира до парите въпроса,щото качествената работа изисква и качествени материяли и то повече от един шагрен и кит върху кръпката,пък те си струват пари.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Чет 11 юли 2013 20:55

Може да е смешно , но ще ви кажа аз какво направих с моето Поло. Баща ми е авто тенекиджия и ми каза че е попадал на коли чиито прагове са наливани с....ползвано олио от фритюрник. Гранясали като стар тиган. Беше много шашнат , но ми каза че старата ръжда била запечатана от олиото. Взех олио от рибен магазин и го налях в прааговете и кухините. Цял месец колата вонеше пържена риба .....Извоня се и сега ми прави впечатление че наистина се е запечатало. Звучи тъпо - все едно че ще я карам още 20год....но Полото е 1993год , но няма грам ръжда. Сиромах човек - жив дявол. Надявам се че ако не съм помогнал - поне съм ви разсмял. Поздрави.

Потребителски аватар
SignalBlack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SignalBlack » Пон 22 юли 2013 22:39

Стъклопласт и полиестерна смола ще ти оправи проблема. Със бормашина и телена четка махаш ръждата и наи вече покритието против ръжда (полиестерната смола не хваща в/у покритието). 100% ако го направиш така няма да ти избие ръжда от там а и става предостатъчно здраво. :)

Върни се в “Направи си сам!”