Филтър купе на Сеат толедо 97г.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Филтър купе на Сеат толедо 97г.

Мнениеот I4o_naskov » Чет 30 авг 2012 12:51

Здравейте на всички :beer От доста време обмислях да сменя пластмасовата решетката преди вентилатора за парното и климатика на Сеата,първо мислех да слагам поставка от Голф 3 но се оказа голяма и непасва,но намерих поставка за филтър купе от Пасат В4 понеже е по малка е става иделно с малко преправяне на самия захват с няколко самонарезни види и силикон стана здраво,Пускам темата понеже доколкото знам колегите с Голф 2 и Пасат В3 също нямат заводско такъв филтър и може темата да им е от полза.Цялата работа ми излезе 35лв с филтъра така че си заслужава,предвид на листата и праха който влиза в купето когато е без филтър.Качвам няколко снимки :да: :beer
Прикачени файлове
DSC00258.JPG
DSC00259.JPG

samara
Автомобил:
Двигател:

Re: Филтър купе на Сеат толедо 97г.

Мнениеот samara » Нед 02 сеп 2012 12:43

I4o_naskov написа:Здравейте на всички :beer От доста време обмислях да сменя пластмасовата решетката преди вентилатора за парното и климатика на Сеата,първо мислех да слагам поставка от Голф 3 но се оказа голяма и непасва,но намерих поставка за филтър купе от Пасат В4 понеже е по малка е става иделно с малко преправяне на самия захват с няколко самонарезни види и силикон стана здраво,Пускам темата понеже доколкото знам колегите с Голф 2 и Пасат В3 също нямат заводско такъв филтър и може темата да им е от полза.Цялата работа ми излезе 35лв с филтъра така че си заслужава,предвид на листата и праха който влиза в купето когато е без филтър.Качвам няколко снимки :да: :beer

това нешо ше ти излезе 2-3 лева с филтър за аспиратор !

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 03 сеп 2012 17:03

samara написа:
I4o_naskov написа:Здравейте на всички :beer От доста време обмислях да сменя пластмасовата решетката преди вентилатора за парното и климатика на Сеата,първо мислех да слагам поставка от Голф 3 но се оказа голяма и непасва,но намерих поставка за филтър купе от Пасат В4 понеже е по малка е става иделно с малко преправяне на самия захват с няколко самонарезни види и силикон стана здраво,Пускам темата понеже доколкото знам колегите с Голф 2 и Пасат В3 също нямат заводско такъв филтър и може темата да им е от полза.Цялата работа ми излезе 35лв с филтъра така че си заслужава,предвид на листата и праха който влиза в купето когато е без филтър.Качвам няколко снимки :да: :beer

Колега без излишни коментари :да:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 03 сеп 2012 19:50

Вентилатора не идва ли слаб за такъв филтър,преди време бях пробвал и на първа и втора степен едва се усещаше и след време изгоря.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 03 сеп 2012 20:08

Не няма разлика :да:

samara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samara » Чет 06 сеп 2012 12:23

I4o_naskov написа:
samara написа:

Колега без излишни коментари :да:

е нали за това сме тук ?!

ayhan4ik
Автомобил: Dacia Logan
Двигател: 1.4 2007

Мнениеот ayhan4ik » Пет 21 юни 2013 12:50

Ее колега, значи викаш че от голф 3 не става работата. Аз вече се набутах тогава, че и филтъра си купих вече.
Утре все пак сам, ще се уверя.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 03 авг 2013 10:32

И аз пробвах с такава от Голф 3 но не става по голяма е като размер,от Пасат б4 става идеално :beer

Върни се в “Направи си сам!”