Пресвързване на трифазен ел. мотор на монофазен?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Пресвързване на трифазен ел. мотор на монофазен?
Здравейте ,колеги.Имам нужда от помощ,надявам се че някой от вас ще ми даде принципна схема за пресвързване на трифазен ел. мотор на монофазен?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Ае още 1
http://www.red-masters.kiev.ua/rusovet1.htm
Бачка тая шашма споко имам така базиран шмиргел от години.
http://www.red-masters.kiev.ua/rusovet1.htm
Бачка тая шашма споко имам така базиран шмиргел от години.

Последна промяна от L&R на Пет 02 мар 2007 11:14, променено общо 1 път.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ивката-нали си наясно с колосалната загуба на мощност на двигателя от 3 в 1?
да не излезе крива сметката с капацитета на компресора?
направи сметка за пусковия ток-ако ще дойде голям-направи разтоварващ клапан за компресора при пуск иначе някой ден ще си запалиш контакта, или ще си взривиш пусковия кондензатор...
другото е експоненциалната крива при нарастване на налягането-нараства тока-яко! ако искаш да помпа 2 атмосфери е едно-ако искаш 6-е друго вече-ерго-кабели...
направи сметка за пусковия ток-ако ще дойде голям-направи разтоварващ клапан за компресора при пуск иначе някой ден ще си запалиш контакта, или ще си взривиш пусковия кондензатор...
другото е експоненциалната крива при нарастване на налягането-нараства тока-яко! ако искаш да помпа 2 атмосфери е едно-ако искаш 6-е друго вече-ерго-кабели...
ivkata написа:Благодаря, L&R!Много е добро,даже има за обръщане посоката на мотора,супер е!Правя си компресор и това е много добре, че ако се наложи мога да обърна посоката
В почивните дни ще се пробвам,надявам се да няма "експлозий"!
ЕЕееее тая тема ми идва дюшеш,онзи ден си мислех същото .Имам едно компресорче от зил:) готово с бутилка но мотора е на 380в и ще трябва подобна интервенция.Браво
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря,колеги за съветите !Всичко което сте дали ще ми е от ползаvaskoto1 написа:ивката-нали си наясно с колосалната загуба на мощност на двигателя от 3 в 1?

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
технически правилното решение се нарича честотен преобразувател.
дават му се 220 волта променливо, тои си ги изправя на DC и после тиристорно с широчинно-импулсна модулация си прави трифазни синусоиди с произволна честота - ташака е че с него си регулираш скоростта на въртене от 0 до около 20 пъти номиналната.
струва бая кинти обаче - за 4-5 киловата мисля около 900лв
това е 0.75KW модел на ALTIVAR31 от Шнайдер Електрик

дават му се 220 волта променливо, тои си ги изправя на DC и после тиристорно с широчинно-импулсна модулация си прави трифазни синусоиди с произволна честота - ташака е че с него си регулираш скоростта на въртене от 0 до около 20 пъти номиналната.
струва бая кинти обаче - за 4-5 киловата мисля около 900лв
това е 0.75KW модел на ALTIVAR31 от Шнайдер Електрик
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
В бачкането ползваме такъв трифазен инвертор за една машинка(който е българско производство) цената му не е 900 лв,но пак е в порядъка на 400-500 лв,без ел. двг.Мислите че ако имах такива средства щях да се занимавам да си правя зиловия компресор?Нали все пак раздела е направи си сам
Вчера го вързах и тръгна ,но нещо не бях уцелил кондезатора-125 м.ф. и изпуши.
Утре ще си купя по голям кондезатор и опитите продължават...... 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
ivkata написа:В бачкането ползваме такъв трифазен инвертор за една машинка(който е българско производство) цената му не е 900 лв,но пак е в порядъка на 400-500 лв,без ел. двг.Мислите че ако имах такива средства щях да се занимавам да си правя зиловия компресор?Нали все пак раздела е направи си самВчера го вързах и тръгна ,но нещо не бях уцелил кондезатора-125 м.ф. и изпуши.
Утре ще си купя по голям кондезатор и опитите продължават......
НЕ си уцелил напрежението по скоро на кондензатора.
Гледай да е 380V