Счупена ябълка на ел. фаровете на Пасат Б5 - ремонт

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Счупена ябълка на ел. фаровете на Пасат Б5 - ремонт

Мнениеот penko_pulev » Вто 13 авг 2013 14:46

Здравейте колеги.
Счупи ми се ябълката на машинката и рефлектора кльопна да свети на един метър пред колата. Свалих машинката взех размери и на струга за 10-15 минути направих ето това. След което с подходящо термо лепило може да се залепи или просто отвора Ф8.5 се прави по-тесен и се набива новата ябълка на оста на машинката. Или ако не желаете да го лепите просто с резачките на клещите прищипете втулката към оста. Стената е тънка и се мачка лесно. Аз така направих и нямам никакви проблеми. Ябълката е изработена от алуминии. Прилагам и една рисунка на размерите които съм свалил и са в +/– десета две :)
Без проблем може да се разпробие оста и да и се нареже резба да речем М6. Взимате един болт с имбусна глава и ако нямате струг с пилата му правите обла глава. Мерите колко трябва да стърчи от оста и навивате. Но честно казано първия вариант ми допада повече и го няма лудото жулене с пилата :)
Поздрави и дано съм Ви бил полезен.
Прикачени файлове
DSC_0551 (Medium).jpg
DSC_0552 (Medium).jpg
DSC_0553 (Medium).jpg
DSC_0554 (Medium).jpg
DSC_0555 (Medium).jpg

Върни се в “Направи си сам!”