Освежаване на корите Golf 4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Освежаване на корите Golf 4

Мнениеот bobomv » Нед 29 сеп 2013 19:07

Колеги от доста време се каних да освежа отлепения плат на вратите.И понеже си бях купил подлакътник от сив салон а нямаше с какво друго да се върже освен с тавана и ринга на волана реших да направя и корите такива.Мисля ,че се получи приятно и семпло без да се набива на очи като някакъв индивидуален елемент.Дано ви хареса.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Re: Освежаване на корите Golf 4

Мнениеот faberje8 » Сря 02 окт 2013 16:17

Страхотно е! Поздравления :drunk

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Сря 02 окт 2013 17:04

Нещо информация или снимки с информация стъпка по стъпка нещо? Това в момента е просто хвалене :icon_lol :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobomv » Сря 02 окт 2013 19:35

Ами аз принципно бях позиционирал темата на друго място с цел да покажа ,но операторите са решили ,че е за направи си сам .Нямам снимки от процеса защото продължи изненадващо дълго време поради неопитност най-вече.Като съвети мога да кажа на всеки който тепърва ще се захваща и няма никаква идея как се прави.Използвайте лепило Момент по-добро е от Хелмивекс защото по-добре слепва и има по-голяма свобода на действие докато лепите.Пробвах и с двете за това го казвам.Другото което е важно.Не прекалявайте с нагряването (разпъването) на кожата ,защото почва да се отлепя и няма спиране .Почистете добре корите на вратите които са от нещо като картон от старото лепило до възможно най-гладко с някакъв подходящ разтворител .Разкроявате, мажете кожата и кората и изчаквате по предписание на лепилото от 10-15 минути след което започвате да лепите.

slowdeath
Автомобил: Golf 4 1.6 101hp
Двигател:

Мнениеот slowdeath » Сря 06 ное 2013 11:50

Колега със какво трябва да се внимава най-вече като сваля вратите.Би ли обяснил как ги свали по точно.И аз имам намерение скоро да го правя това,но съм неопитен и се притеснявам да не счупя нещо.

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Сря 06 ное 2013 16:32

Ще споделиш ли колко плат ти беше нужен, какви парички е метъра?

Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobomv » Чет 07 ное 2013 16:05

Корите се свалят супер лесно.Моя е двуврат дясната са сваля като извадите капачката на дръжката за затваряне отпред като отворите по фугата и с отвертка държи се на 3 щипки и като се отвори в горния и долният край има по 1 болт ,а самата кора се държи на 3 шестостена отдолу 1 видия отпред до пищялката поне при мен е така и съответно на щипки във всички краища като я дърпате внимателно от долу на горе след което се вдига да се плъзне нагоре цялата кора и се откача жилото за отваряне и куплунзите за копчетата и светлините на вратата.При лявата (шофьорска) е същото дръжката с контролния панел за прозорците от вътрешната страна има капачка вадите я внимателно по посока от вас към кората след което цялата конзола се вдига нагоре и като се освободи куплунга за стъклата отзад има 3 болта на които се държи кората и пак долу трите шестостена.А относно плата колега мен ми стигна едно парче от метър.Той е на 1,50 или 1,60 нещо такова и съответно ти го режат на метър .Но цената зависи от плата от търговеца за цената на метъра.Морят беше 12 лв на метър.А щях да пропусна най-големия ...... в цялата работа е отделянето на корите за тапициране от основните кори.Те са закрепени (капсоловани) с пластмасови пъпки аз ги изрязах като внимавах да не ги счупя след което ги затопих.Въпрос на творчество и това какво се е случило при отделянето им е как ще ги закрепите отново.Дано съм ви помогнал.

Върни се в “Направи си сам!”