Подобрение в ABS

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
allent
Автомобил:
Двигател:

Подобрение в ABS

Мнениеот allent » Сря 07 мар 2007 20:16

Аве хора хрумна ми една идея и искам да я споделя с вас и да чуя вашите мнения дали би могло да стане.Значи на моита кола има ABS и както предполагам всички знят тои колкото е полезен толкова и не (е почти де :) ) става въпрос че нали при мокър или зеледен път тои е много полезен но не чак толкова при суха настилка та като се разрових из форума намерих една статия дето е разказано на кратко как да се направи ботон с които да се пуска и спира ABSа но все пак това е неодобно постоянно да го пускаш и спираш та мисълта ми е дали няма да стане с сензор за дъжд или лед да се свърже и вместо да писука или там каквото прави (несъм много на ясно) да подава ток към реле с помоща на което да се пуска ABS и естествено като спре да се изк.?Извинявам се ако има споменато нещо подобно но просто не го намерих. :)

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 07 мар 2007 20:21

Да ве ... сензор за дъжд, сензор за лед, сензор за кал, сензор за пясък, сензор за градски дупки, сензор за магистрални дупки, сензор зааааа .... аве защо не му сложиш една кристална топка :lol: :lol: :lol: ... само си сложи и един ДжиПиЕс та да знам кои раьони на България да избягвам. :!:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 07 мар 2007 22:57

allent написа:... като се разрових из форума намерих една статия дето е разказано на кратко как да се направи ботон с които да се пуска и спира ABSа но все пак това е неодобно постоянно да го пускаш и спираш та мисълта ми е ...

Колега, няма опасност да ти излязат мазоли на ръцете от едно це-ка ключе :wink:

P.S. пише се бутон (а не ботон) и удобно (а не одобно)

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот access » Пон 12 мар 2007 17:25

И при суха настилка е полезен, при 60-70км/ч ако набиеш много рязко спирачки и си с поизтъркани гуми единственото което ти помага да спреш бързо е ABS-a. Освен това при кризисна ситуация не знам как ще свариш да включваш копчета и чак тогава да натискаш спирачката, не мисля че ще имаш толкова време. Все пак това е мое мнение и горенаписаното ми е минало през главата, успях да спра на една боя разстояние от една кола която беше спряла рязко пред мен заради легнал полицай

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 12 мар 2007 19:08

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Пон 12 мар 2007 21:48

Абе що се занимавате с глупости?

С ABS на сухо спирала по-зле....

На лед пък хич го няма... :maaad:

ЕДНО от предимствата на ABS-а e, че възпрепятства блокирането на колелата.

Тук май всички пропускате, че ABS-a ви дава възможност и да маневрирате докато спирате!

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 12 мар 2007 22:04

Маняк със сензор със сигурност не става, защото най-малкото трябва дса рестартираш системата, т.е. да изгасиш колата и пак да запалиш :wink:

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Вто 13 мар 2007 0:05

vw_golf_2_Memphis написа:Това, ако си с изтъркани гуми е тъпо :wink:
Ами ако си с изпуснал аморт. и АБС :?: :wink:
Хубави гуми, окачване и спирачки и NO АБС :wink:

Колега то ако не било хубаво колата да има АБС ,хората няма да го слагат по всички съвременни автомобили! :shock :shock :shock

:lol: :lol: Най-гадна е ЕСП системата против поднасяне, баси и тъпнята кой можа да я измисли! :banghead: :lool :lool :lool

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 13 мар 2007 0:31

В интерес на истината много колеги мразят АБС-а, като musura,ако не се лъжа.. Но според мен е много полезна и все пак зависи и от стила на шофиране... :wink:

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Вто 13 мар 2007 2:17

Golf_Blade написа:
vw_golf_2_Memphis написа:Това, ако си с изтъркани гуми е тъпо :wink:
Ами ако си с изпуснал аморт. и АБС :?: :wink:
Хубави гуми, окачване и спирачки и NO АБС :wink:

Колега то ако не било хубаво колата да има АБС ,хората няма да го слагат по всички съвременни автомобили! :shock :shock :shock

:lol: :lol: Най-гадна е ЕСП системата против поднасяне, баси и тъпнята кой можа да я измисли! :banghead: :lool :lool :lool

ESP имат смисъл най-вече при коли с много кончета и задна предавка в комплект с тъпи шофьори без възможността да преценяват какво карат и как го карат в различните ситуации. Лично аз съм си правил тестове колко е полезна и какво спомага. С мерцедес 302 коня с включено ESP нарочно взех един завой на пълна газ и колата прещрака и не мръдна. След това го изключих умишлено и на същия завой с пълна газ колата веднага изхвърли задницата. Полезна е много за шофьори без усет и преценка какво би станало ако дадеш газ в завой, особено задна предавка.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 15 мар 2007 19:15

Колега allent, намерих случайно една тема за твоя ABS:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=32258&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E8%ED%E4%E8%EA%E0%F2%EE%F0&start=0

Върни се в “Направи си сам!”