Помощ за компресор

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Помощ за компресор

Мнениеот izcrazy » Съб 12 окт 2013 16:18

Привет колеги,искам да попитам дали компресор за надуване на гуми малак в случая е този http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hopshop.bg/images/pompa_kompresor/kompresor.gif&imgrefurl=http://hopshop.bg/index.php?main_page%3Dindex%26cPath%3D15&h=247&w=380&sz=28&tbnid=dIT7D0nFQmuFJM:&tbnh=90&tbnw=138&zoom=1&usg=__tMvMtgxlwXNgU72vnbFr1XUZc6w=&docid=yH3wSU4BQb02iM&sa=X&ei=1FlZUtnVGsjJtAaVsoDQDQ&ved=0CE0Q9QEwAw да се преправи по някакъв начин за аерограф ?
Ще съм благодарен на всякакви отзиви :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за компресор

Мнениеот enigma79 » Съб 12 окт 2013 16:57

Не разбирам много от тази тематика,но мисля че е важен дебита на компресора,след компресора ще трябва да има и балон или казано бутилка където да се помпи(сгъсти под налягане) въздуха и мисля че и нещо в което да се утаява конденза.Само не знам как стои въпроса с филтъра за боклуци(прах и др) преди компресора че и те ще създават проблем.

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Съб 12 окт 2013 17:18

Греда,четох че си правят компресор на хладилник -> компресор за аерограф.Как става това чудо,един бог знае :bishop :11

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 12 окт 2013 18:10

izcrazy написа:Греда,четох че си правят компресор на хладилник -> компресор за аерограф.Как става това чудо,един бог знае :bishop :11

Виждал съм същото но за помпене на гуми,не съм го разглеждал подробно но принципа е горе долу такъв,вместо фреона е въздух,от единия щуцер засмуква,трябва да видиш кой е от двата на другия беше сложен манометър мисля че се водеше и това е.Това е поглед от горе и набързо,ще следя темата ако се окаже че има някой колега който го е правил това,а ако не се запиши никой ще гледам да подразпитам човека който го е направил това да каже има ли други тънкости.Но все си мисля че без съд в който компресора да създава налягане няма да се разминеш,все пак за това нещо си иска постоянен дебит,а компресора ще създава ''тласъци'' и струята с боята ще бъде накъсана което за аерографа не е удачно,то и не само за него но и за бояджийските работи като цяло.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 12 окт 2013 18:29

За компресор от хладилник ти е нужен ресивер и маслоотделител. За ресивер става бутилка от фреон, а за маслоотделител ми се обади.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 12 окт 2013 18:34

Е то не е голяма философия, като отрежеш тръбичките фреона излита после го включваш и от едната тръбичка започва да смуче, а от другата да духа. Аз ползвам такъв от 20 години. Трябва да е със стар неекологичен фреон, новите имат синтетично масло и от влагата във въздуха се прецакват за отрицателно време :exclaim
Има такава тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=251782&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80 ама е стара и снимките са изчезнали.

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Съб 12 окт 2013 20:07

А по точно да ми дадете някаква схема или нещо подобно на схема.
Не съм много запознат в тази област,къде трябва да стои манометър и т.н.
П.С. Благодаря за бързите отзиви :) :drunk :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 12 окт 2013 21:16

Ми какво ще излезе, ако напишеш в Гугъл това, за което питаш тук? А?

Потребителски аватар
izcrazy

Re: Помощ за компресор - ЗА ТРИЕНЕ !

Мнениеот izcrazy » Пон 14 окт 2013 23:29

muns61 написа:Ми какво ще излезе, ако напишеш в Гугъл това, за което питаш тук? А?

Колега,търсил съм в ГУГЪЛ И НЯМА СМЕХА и ако обичаш недей да ми се караш.
Както и да е,ще си го направя по някакъв начин.Точно ей такива като теб убиват желанието на много хора да направят нещо.
:lock :lock :lock

Върни се в “Направи си сам!”