пастиране(ръчно)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
пастиране(ръчно)
Знам,че този въпрос вече е дискутиран до тук разбрах,че по-добре е машинно,но няма пара сега за това и искам да си я пастирам....та каква паста да взема за ръчно....която що годе ще свърши работа и горе долу цени.....3М ли е най-добрата и колко пари е ?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: пастиране(ръчно)
Orlio написа:Знам,че този въпрос вече е дискутиран до тук разбрах,че по-добре е машинно,но няма пара сега за това и искам да си я пастирам....та каква паста да взема за ръчно....която що годе ще свърши работа и горе долу цени.....3М ли е най-добрата и колко пари е ?
Аз ползвам продукти на NIGRIN и съм доволен, но съм чувал много добри отзиви за тези на 3М.
- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От поста на колегата Orlio си личи, че е използвал търсачката
Мисля, че може да се отдели малко внимание на ръчото пастиране, щото не всеки има вазможност за машинно
И аз скоро ще пастирам ръчно голфу и съм се насочил към 3M. Аз съм я гледал на цена 8 лева за 100 грама, като за цялата кола около 250 грама си мисля че ще свършат работа. За добър ефект минимум 2 номера от пастата.

И аз скоро ще пастирам ръчно голфу и съм се насочил към 3M. Аз съм я гледал на цена 8 лева за 100 грама, като за цялата кола около 250 грама си мисля че ще свършат работа. За добър ефект минимум 2 номера от пастата.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
От личен опит с ръчно пастиране.Паста 3М - 5лв. за 100 гр. в магазинчето на черни връх
.Салфетки да търкаш с тях/или вълнено парче ако искаш да си профи/.Всеки ти казва различно за грамажа на пастите ,но горе долу 200-300 гр.Аз обаче да ти кажа че точно 100-120 гр. те оправят-като пастираш се пастира на малки петна ,а не се полива колата с паста.Тоя грамаж се ползва при машинното.Ако колата ти няма драскотини вземи номер 5-тя е само за полиране.Ако е леко прецакана боята от камъчета вземи номер 3,ако имаш деруги/аз бях така/само на местата кадето са ползвай номер 1.Губиш от 3-8 часа в зависимост колко си вманиячен/при мен 4 часа с цялстното миене вън-вътре/и ефекта беше поразителен.Не намирам смисъл от машинно пастиране за 50-100 лв.Можеш да ги спестиш и да прекараш 4 часа с колата си.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Andrian_VT написа:http://www.irbis.bg/downloads/downloads_upload/vehicle.pdf
тея от Ирбис ми викат че трябва да взема минимум 1кг паста от тях, за 60 лева или някъде там

Rabbit_TDI кое е това магазинче на Черни връх, защото Ирбис май бяха официален вносител, ама се намираха някъде покрай Свети Наум ?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vesko_m написа:Andrian_VT написа:http://www.irbis.bg/downloads/downloads_upload/vehicle.pdf
тея от Ирбис ми викат че трябва да взема минимум 1кг паста от тях, за 60 лева или някъде там![]()
Rabbit_TDI кое е това магазинче на Черни връх, защото Ирбис май бяха официален вносител, ама се намираха някъде покрай Свети Наум ?
Да бе, 1 кг...те за 3 години напред ли те карат да се запасиш или просто за да съберат от хората паста и после да я продават.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
vesko_m написа:Andrian_VT написа:http://www.irbis.bg/downloads/downloads_upload/vehicle.pdf
тея от Ирбис ми викат че трябва да взема минимум 1кг паста от тях, за 60 лева или някъде там![]()
Потърси с търсачката за магазин Колорс.Намира се на Черни връх в посока Симеоново/Драгалевци от дясно.След като минеш светофара с София Ленд/където е сградата на Петрол/-една две пресечки по нагоре/след магазините за части на Ауто Плюс/.На магазина май не пише името ма си личи че е бояджииски и се качваш до него по стълбичка.Там ще ти кажат 200-300 гр./иначе ако хванеш и тоя дето бърка бойте е страшно точен пич ще ти разястни всичко/,ама аз се справих по габровски с 100-120.
- Rabbit_TDI
- Контакти: