Подобрение в ABS
					Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
	Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Подобрение в ABS
Аве хора хрумна ми една идея и искам да я споделя с вас и да чуя вашите мнения дали би могло да стане.Значи на моита кола има ABS и както предполагам всички знят тои колкото е полезен толкова и не (е почти де 
 ) става въпрос че нали при мокър или зеледен път тои е много полезен но не чак толкова при суха настилка та като се разрових из форума намерих една статия дето е разказано на кратко как да се направи ботон с които да се пуска и спира ABSа но все пак това е неодобно постоянно да го пускаш и спираш та мисълта ми е дали няма да стане с сензор за дъжд или лед да се свърже и вместо да писука или там каквото прави (несъм много на ясно) да подава ток към реле с помоща на което да се пуска ABS и естествено като спре да се изк.?Извинявам се ако има споменато нещо подобно но просто не го намерих. 

- blue_shadow
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

allent написа:... като се разрових из форума намерих една статия дето е разказано на кратко как да се направи ботон с които да се пуска и спира ABSа но все пак това е неодобно постоянно да го пускаш и спираш та мисълта ми е ...
Колега, няма опасност да ти излязат мазоли на ръцете от едно це-ка ключе
P.S. пише се бутон (а не ботон) и удобно (а не одобно)
И при суха настилка е полезен, при 60-70км/ч ако набиеш много рязко спирачки и си с поизтъркани гуми единственото което ти помага да спреш бързо е ABS-a. Освен това при кризисна ситуация не знам как ще свариш да включваш копчета и чак тогава да натискаш спирачката, не мисля че ще имаш толкова време. Все пак това е мое мнение и горенаписаното ми е минало през главата, успях да спра на една боя разстояние от една кола която беше спряла рязко пред мен заради легнал полицай

- vw_golf_2_Memphis
 - Автомобил:
 - Двигател:

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:21, променено общо 1 път.

- Golf_Blade
 - Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
 - Двигател: M43B16

vw_golf_2_Memphis написа:Това, ако си с изтъркани гуми е тъпо![]()
Ами ако си с изпуснал аморт. и АБС![]()
![]()
Хубави гуми, окачване и спирачки и NO АБС
Колега то ако не било хубаво колата да има АБС ,хората няма да го слагат по всички съвременни автомобили!

- 
				ТРАКТОРИСТА GL
 - Автомобил:
 - Двигател:

Golf_Blade написа:vw_golf_2_Memphis написа:Това, ако си с изтъркани гуми е тъпо![]()
Ами ако си с изпуснал аморт. и АБС![]()
![]()
Хубави гуми, окачване и спирачки и NO АБС
Колега то ако не било хубаво колата да има АБС ,хората няма да го слагат по всички съвременни автомобили!![]()
![]()
![]()
![]()
Най-гадна е ЕСП системата против поднасяне, баси и тъпнята кой можа да я измисли!
![]()
![]()
![]()
ESP имат смисъл най-вече при коли с много кончета и задна предавка в комплект с тъпи шофьори без възможността да преценяват какво карат и как го карат в различните ситуации. Лично аз съм си правил тестове колко е полезна и какво спомага. С мерцедес 302 коня с включено ESP нарочно взех един завой на пълна газ и колата прещрака и не мръдна. След това го изключих умишлено и на същия завой с пълна газ колата веднага изхвърли задницата. Полезна е много за шофьори без усет и преценка какво би станало ако дадеш газ в завой, особено задна предавка.
- blue_shadow
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Колега allent, намерих случайно една тема за твоя ABS:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=32258&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E8%ED%E4%E8%EA%E0%F2%EE%F0&start=0

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=32258&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E8%ED%E4%E8%EA%E0%F2%EE%F0&start=0