която ги предпазва от навлизането на прахоляци, а и същевременно ги скрива да не се виждат и да не ги пече слънцето.
Както знаете тази "хартийка" с годините прегаря и се разпада и стой грозно и дразнещо (поне за мен е така) и се пълни
с прахоляци и стои на дупки, абе грозна картинка, всеки знае за какво говоря.
Аз в таблото нямам говорители, имам пищялки, но много ме дразнеше това обаче не съм се замислял да правя нещо по въпроса.
Обаче преди две седмици времето беше много хубаво и ми хрумна една идея, да сложа на мястото на "хартията" парче плат.
Става дума за този плат, с който облицоват басс-касите, но от този може би най-тънкия плат, един такъв гладък, не от другия
дето стърчи навсякъде... Понеже разполагах с доста от този плат и си казах "Защо пък да не пробвам"
И така взех платът, изкарах колата, свалих капаците и работата потръгна.
Тук вече съм свалил капака, всеки знае как... Снимка отгоре да се види, колко грозно стои с тези дупки.
Задната страна на капака.
Тук вече съм го почистил, "хартийката" се изронва много лесно от капачето. Вече има вид нали?
Обаче не мога да го оставя така, ще се вижда пищялката ми, както и ще се пълни с боклуци.
Снимка отзад след като е почистено.
Ето го изрязаното парче плат вече, готово да се монтира. На първия капак сложих на парчето плат
малко двойно-залепваща лена, но установих, че няма смисъл от нея и на другата не сложих.
Тук парчето плат е сложено да, вижда се как стои... Сега е много по-добре нали?
Първия капак вече е готов, минаваме на следващия. Вече е свален, но реших да щракна какво се крие под него.
При втория капак не съм снимал процедурата, тя е същата като при първия.
Ето го крайния резултат сниман отвън, не се вижда много от слънцето, но става ясно всичко.
Ето го и самият плат, който ползвах.
А ето тук се вижда и каква точно е дебелината му.
След това понечих да направя същата процедура и на задните говорители на оригиналните места, отстрани на кората.
Тук обаче гайките държащи говорителя взеха, че превъртяха и се отказах за този етап да го правя.
Но скоро като се затопли ще го оправя и там. Обаче ми хрумна друга идея и ще видим какво ще се случи.
Докато върших всичко това умишлено снимах всичко точно за да направя тема и да я споделя с Вас колеги,
но след това се замислих дали да го правя. Не защото не искам да го споделя с Вас, а защото не съм
направил кой знае какво, даже изобщо. Замислих се, че може да не се приеме от Вас.
Както и да е в крайна сметка го направих, много ми е приятно да описвам подобни неща, направени от мен.
А и не само от мен изобщо да правя подобни теми, кеф ми прави да ги пиша. Гледам да са максимално
добре написани, да улесняват хората, които я четат и да са разбрано написани без излишни и повтарящи се неща.
Мисля, че се справям с писането, дано и Вие да смятате така и най-вече да Ви е приятно докато четете.
п.п.Интересно ми е каква ще бъде следващата ми тема... не съм я измисли още. :stan:
п.п2. Ако все пак се сметнете, че темата е глупава и не заслужава да е тук, знаете какво да правите. Поздрави :ok: :hello: