уреди в копчетата -г2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
уреди в копчетата -г2
Такааааа...безсънието не е убаво нещо, само до разход ме докарва. Може ли да се направят уреди от пластмасовите тапи(т'ва до копчетата на таблото на голф 2) т.е. да се сложи дисплейче и със чертички да показва налягане на масло/на колко волта се зарежда акумулатор-а и някви такива глупости. Ако може да се направи, какво ми трябва? Датчиците от уредите на ауди 90/голф 1 стават ли? Дисплея какъв трябва да е, някъв спешъл предполагам?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: уреди в копчетата -г2
Може, даже имаше нейде из американския форум такава творба.

За това ли говорим?
Това не е дисплей, ами 10 диода. Нещо такова е:
http://www.buckeyetriumphs.org/technical/Carbs/AFMonitor/AFMonitor.htm

За това ли говорим?
Това не е дисплей, ами 10 диода. Нещо такова е:
http://www.buckeyetriumphs.org/technical/Carbs/AFMonitor/AFMonitor.htm
Последна промяна от stefan4o на Нед 23 мар 2014 7:28, променено общо 1 път.
-
Точно! Бях го видял на снимка и веднага почнах да го търся у ибей ама йок, нема..Та ся се зачудих може ли да се направи и какви мат'ряли трябват
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За моженето - може да се направи. Даже колегата Glove, го е сторил, но го е монтирал до индикатора за ръчната спирачка, което също е нелош вариант
Аз от време оно се каня да си направя такива индикатори, само че за А-Ф ратио и такъв за детонации, другите два не са ми интересни
Даже си взех една полуготова схема, мисля подобна на тая за касетофоните - тая с индикацията при дадена честота на звучене със скала с диоди. Само не е дошъл редът й да се направи и монтира на колата
При мен нещата стават мноооого бавно, че много ме мързи напоследък
Има доста схеми из нета за такива индикатори. Само не знам за налягането на маслото дали не трябва да има от тоя големия датчик, дето му казват "камбана" от Ауди 80/90/100.
Не съм наясно нашите датчици, които са за високото налягане на какъв принцип работят, ще взема да забода един мултицет да видя променя ли съпротивлението датчикът като ми остане време.

Има доста схеми из нета за такива индикатори. Само не знам за налягането на маслото дали не трябва да има от тоя големия датчик, дето му казват "камбана" от Ауди 80/90/100.
Не съм наясно нашите датчици, които са за високото налягане на какъв принцип работят, ще взема да забода един мултицет да видя променя ли съпротивлението датчикът като ми остане време.
-
То датчик добре, ама тва дисплейче как се води..кво да го търся че нещо не може да го измисли празната ми глава.Тема не намирам у форума за такива глезотии. Най-лесно е да си взема датчици от ауди/г1, ама тея по радват
, другите дет ще им търся и място 
Малко чейндж на мнението : http://www.ebay.com/itm/LM3915-Level-Indicating-DIY-Kits-Electronic-Production-Suite-/400336550695?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d35eafb27 ...т'ва ква работа върши, у ютуб някви клипове с разни музики гледам, такова не ми тряа, искам да свети и да мери

Малко чейндж на мнението : http://www.ebay.com/itm/LM3915-Level-Indicating-DIY-Kits-Electronic-Production-Suite-/400336550695?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d35eafb27 ...т'ва ква работа върши, у ютуб някви клипове с разни музики гледам, такова не ми тряа, искам да свети и да мери

-
То хубаво готово направено само слагаш и се радваш ама тея 300лв ме съмнява някои да ги даде, за това питам какви части трябват за да се направи, пък дано излезне по евтино