Органайзер/сандък в багажника ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Mortos
Автомобил:
Двигател:

Органайзер/сандък в багажника ?

Мнениеот Mortos » Сря 09 апр 2014 15:31

Здравейте,

не знам дали има друга такава тема, но ми стана интересно в какво си съхранявате, инструментите, пожарогасителя, стъргалката на лед, метлата и т.н. Аз лично в кашон, но е доста грозно, а и се къса след известен период от време. Продават ли се някакъв тип сандъци или нещо подобно, в които може да си сложиш нещата ? Дет се вика и продуктите на пазара ако има място да може да си сложиш в него :D

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Органайзер/сандък в багажника ?

Мнениеот piter_96 » Сря 09 апр 2014 15:33

Ето това виж http://www.tupkanica.com/offers/Bagazhnikat-na-avtomobila-e-chist-i-podreden-s-avtochanta-za-instrumenti-RTW-MAXI-na-tzena-ot-999-lv-vmesto-15-lv , има различни размери в различните сайтове.

Потребителски аватар
balantai
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balantai » Сря 09 апр 2014 20:47

Аз ги държа в стереопорена кутия,облепена с карбоново фолио :mhihi

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Сря 09 апр 2014 20:50

За целта си има куфари за инструменти. Вариянти, размери, дизайн и цени има много от различни фирми, за всякакви вкусове, потребности и възможности. Продават се най-често в строителните магазини и железарии. Мой приятел ползва куфар 19 инча за 12 лв., който според мен е малко голям, но събира доста инструмент и други неща. Аз пък за инструмента в колата ползвам една стара чанта. Пробвах с куфар, но малко ми се стори тромаво решение и се отказах.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 09 апр 2014 20:53

В различните си коли съм пробвал различни решения . От Лидъл си купих органайзер - 10-ина лв ли беше , събра едно-друго . За буса си навремето ползвах един пластмасов куфар от тия дето ги продават в Баумарктите / строителни магазини , става бетон с него .
А за пазаруването от магазина- две касетки пластмасови .

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Сря 09 апр 2014 21:08

Ползвам една кутия за инструменти (около 50х30х30 см) в която съм събрал инструментите от първа необходимост (ключове, въже, отвертки... с "изолация" от парче дунапрен отгоре да не дрънкат) - нещо подобно на тази:
Изображение

Пожарогасителя е до седалката от страни, триъгълник, крик и едната аптечка - в единия отсек отзад, между калника и багажника, зад стоповете, а от другата страна - в другия - втора аптечка и 3 л. пластмасова бутилка с чиста вода. Туба с течност за чистачки - при резервната гума и пак там още едно с антифриз. До скоро имаше и малко шише с масло за доливане.

Като пазаруваме - в торби и ги подпирам отзад с кутията в един ъгъл на багажника да не се обръщат или най ми е удобно една торба между задната врата и столчето на сина на задната седалка.

Потребителски аватар
jeriko
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000

Мнениеот jeriko » Сря 09 апр 2014 21:30

куфар 19' ключове отверки,почти всичко необходимо за основен ремонт :Mr Green Fun

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Сря 09 апр 2014 21:31

Една по-запазена пластмасова щайга е идеалния вариант за мен :D ;)

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Чет 10 апр 2014 10:17

Пасата има два "джоба" в багажника и там държа повечето неща, дето ежедневно влача с мен: пожарогасител, аптечка, стъргалка за лед(само зимата) и някоя торба за пазаруване.
Инструменти почти не нося: само тези, до резервната гума, една комбинирана отвертка и едни малки клещички. Така и така, ако е нещо сериозно, на пътя мога единствено да преценя дали да ме влачат към моя гараж или директно към сервиз.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Чет 10 апр 2014 22:18

Аз използвам на Thule, един органaйзер с цип, прилича на чувалче, бях до го домъкнал от Щатите преди години.
http://www.cargogear.com/infolib.aspx?lookup=THTTTO1&image=thttto1jpg
Събира - въже, аптечка, триъгълник, гъби, кърпи, спрей за почистване, хваща се идеално в пространството между стопа и подкалника на тройката.
Пази всички тези неща от прах и от разпиляване в багажника. Пожарогасителя е на същото място но от другата страна, хванат с гумено ремъче.
Има едни сгъваеми касетки, като за плодове в метро, имат хубав външен вид и са от здрав материал.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пет 11 апр 2014 12:25

Доста неща събрах под задните седалки - така или иначе ако ми потрябва нещо ще е на най-неудобното място :)

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 12 апр 2014 7:32

Наскоро, пускаха в една голяма верига магазини едни чанти за принадлежности за кола. Имаше 2 размера единия по широки, другия по високи. По 11 лева мисля че бяха. Аз взех две от по широките, една за голфа и една за пасата. Изключително удобни се оказаха, защото на тях има и велкро с което се залепя за мокета на багажника и не мърдат по завоите, а и доста неща побират. Така че препоръчвам ги. :th_up

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 12 апр 2014 11:08

Ползвам сгъваема пластмасова щайга от кауфланд за 5-6 кинта. Екстра е.

kriki
Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
Двигател: AUY 2002

Мнениеот kriki » Нед 13 апр 2014 19:21

joro_kem написа:Ползвам сгъваема пластмасова щайга от кауфланд за 5-6 кинта. Екстра е.

И аз, идеално е :th_up Като ми трябват повече неща (пикник, риболов) славам и втора, та и трета :)

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 13 апр 2014 19:27

Аз пък използвам един метален "сандък" от военните. Всички отверки, ключове, кабели и крушки резервни са там. Сега съм вкарал и 2 тонколонки вътре че ги имам а няма къде да ги слагам. Дърпам щората на багажника и не се вижда сандъка :smile Иначе отстрани в джобчетата на пасатчето стоят аптечката, пожарогасител, жилетка и триъгълник (от едната страна) + масло за доливане, резервни чистачки и антифриз (от другата страна) :smile

Върни се в “Направи си сам!”