Един въпрос за подгревни свещи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Един въпрос за подгревни свещи
Чудя се дали да не сложа 2,3 броя в картера и 1,2броя в антифриза.Целта е зимата преди палене да имам леко затоплено масло и антифриз.Интересува ме дали ще са ефективни използвайке ги не по предназначение.Да ли си залужава целия този филм,реално разпробиване на картера и направата на легла за тях 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Един въпрос за подгревни свещи
Не, според мен. По същата логика за лятото ще ти трябва втори антифризов радиатор.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Не, според мен. По същата логика за лятото ще ти трябва втори антифризов радиатор.
Готина идея,ама ще го мисля лятото.Може би ще е по добре за двигателя и за самото масло да е леко затоплено.Положителните неща са че няма да е толкова гъсто вследствие на ниската температура,няма да тормози маслената помпа и така ще има по добър покривен ефект маслото.За антифриза е ясно,затоплен той ще циркулира в блока и ще отдава топлината,още един плюс

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз в момента си търся от дизелово А4 един елемент(отстрани на главата с 3 свещи поспомен) да го монтирам на 2ката или от ТД 

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не търся,аз имам свещите,инат в изобилие,акъла не ми стига
,само мързела ми е в повече.Ама захвана ли се,ще го направя.Така имам за сега място където да сложа подгревната свещ за антифриза,но ми се върти една идея с казанче метално от мерцедес става и на него да направя дупка и резба за свеща.За картера е ясно,може и с казанче,но по добрия и ефективен начин,ще е директно в картера 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
С подгряващи свещи няма да можеш да затоплиш такива обеми като антифриза от малкия кръг и маслото в картера. Хората за такива цели монтират специални печки на автомобилите предназначени за пазара в северните страни.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:С подгряващи свещи няма да можеш да затоплиш такива обеми като антифриза от малкия кръг и маслото в картера. Хората за такива цели монтират специални печки на автомобилите предназначени за пазара в северните страни.
За съжаление тази идея няма как да стане поради една единствена причина,заема място,което при мен няма,мислех по тази идея,но просто по горе написаното не позволява реализирането и

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вземи един 2кW нагревател от бойлер и го пъхни под или на дъното на картера, кво се занимаваш със свещи. играй на голямо
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Кой ще ги захранва тези свещи? Консумацията им е почти колкото на стартера. Сложи си бързоварче в разширителния съд и електрическа помпа да върти водата.
Доколкото знам в северните страни имат такива екстри, ама ги захранват от контакта на паркинга.
Доколкото знам в северните страни имат такива екстри, ама ги захранват от контакта на паркинга.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Кой ще ги захранва тези свещи? Консумацията им е почти колкото на стартера. Сложи си бързоварче в разширителния съд и електрическа помпа да върти водата.

Мале и вана ще монтирам,направо ставам и отивам да си взема един душ до полото.Колеги моля по сериозно де

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ти такава сериозна тема си отворил.
продават се добавки за масло за подобряване на работата при отрицателни темп.
пък ако не ти се мръзне в колата докато тръгне парното си вземи печка. бъди европеец и спри да мислиш като БГ и да правиш цигании
пък ако не ти се мръзне в колата докато тръгне парното си вземи печка. бъди европеец и спри да мислиш като БГ и да правиш цигании
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:ти такава сериозна тема си отворил.
Ало пич,таз добавка какво има общо с темата и въобще с задачата в първият ми пост?Тука не става на въпрос дали аз ще мръзна,а просто въпрос с съответните отговори от хора по запознати с материята.За съжаление до сега ти не си показал никакво знание в тази тема,а само плещени на глупости,колкото да не заспиш.Айде бегай да спинкаш,ако искаш ела да те е гушна и да ти мушна нещо също толкова голямо,като реотаните на бойлера.Гарантирам ти че щете стопля отма

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Ако колата ти има газ...преди изпарителя.Иначе файда...ЙОК! :Д
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 написа:Чудя се дали да не сложа 2,3 броя в картера и 1,2броя в антифриза.Целта е зимата преди палене да имам леко затоплено масло и антифриз.Интересува ме дали ще са ефективни използвайке ги не по предназначение.Да ли си залужава целия този филм,реално разпробиване на картера и направата на легла за тях
И темата ти е толкова сериозна. Една студена свещ има съпротивление около 0,4 ома, като загрее съпротивлението се удвоява. Това значи, че 5 свещи ще дърпат около 80А и ще имат мощност около 1kW. За да повишиш температурата на водата с 10градуса свещите трябва да работят поне 15 минути. Трудно бих повярвал, че акумулатора ти ще има достатъчно голям капацитет за да издържи подобно изпитание, а и да завърти стартер след този тормоз. Дори да сложиш огромен акумулатор (поне 200Ah) свещите имат твърде малка повърхност и слоя течност до тази повърхност ще се загрява достатъчно за да започнат химични реакции в маслото или антифриза.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
ЧШШШШШШШШ я по спокойно
По темата абре тикво имаш ли идея че една свещ е около 20А и както искаш да бодеш 6 че да топлиш ПРЕДИ да е заработил мотора това са 120А консумация айде сети се какъв акумулатор ти трябва за целта
За справка на TDI-тата които са оборудвани със подгрев на антифриза генератора е друг.
90А е на тия без а 120А е на колите със
И свещите се включват от ECU-то според натовареността на генератора 3бр са общо. Компира ги пуска във следните комбинации
1 свещ
2 свещи
1+2 свещи
Така както искаш да го направиш НЯМА да стане освен ако не си сложиш теглич за да влачиш ремаркето със акумулаторите

По темата абре тикво имаш ли идея че една свещ е около 20А и както искаш да бодеш 6 че да топлиш ПРЕДИ да е заработил мотора това са 120А консумация айде сети се какъв акумулатор ти трябва за целта

За справка на TDI-тата които са оборудвани със подгрев на антифриза генератора е друг.
90А е на тия без а 120А е на колите със

И свещите се включват от ECU-то според натовареността на генератора 3бр са общо. Компира ги пуска във следните комбинации
1 свещ
2 свещи
1+2 свещи
Така както искаш да го направиш НЯМА да стане освен ако не си сложиш теглич за да влачиш ремаркето със акумулаторите