монтаж на халогени на пасат б3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ангелчо77
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1990

монтаж на халогени на пасат б3

Мнениеот ангелчо77 » Пон 30 юни 2014 18:11

Здравейте колеги.Пускам темата с мисълта да е полезна на всички.Форума винаги ми е бил полезен,та си викам да допринеса и аз,макар и малко,нещо за него.Имах мерак да монтирам оригинални халогени на пасатчо.Речено-сторено.Закупих халогенчетата ,прочетох теми,свързани с тях,установих наличието на готова инсталация и заготовките на предната броня.Изрязването на бронята става сравнително лесно с макетно ножче,монтирането на халогените и декоративните капачета става с подходящи самонарезни винтове,както намерите за добре.Буксите на инсталацията се намират под фаровете,не съм ги снимал,според мен не могат да се сбъркат,те са единствените свободни там.Поставя се реле 53 на номер 10 на таблото за предпазителите.Халогените се пускат от бутона за допълнителната светлина за мъгла,като задължително се пускат габаритни и/или къси светлини.Тук искам да благодаря на колегата Suba,който ми продаде халогенчетата,както и на колегата Znainainai,който ми даде съвет,и без който нямаше да пиша тези редове.
Успех на всички,които се захванат с този монтаж,няма нищо сложно,готов съм да помагам по всяко време. :wink :th_up
Resized-6MZ3Q.jpg
Resized-7HBZ6.jpg
тук ножчето реже точно по този профил,ако се налага,изрязваме по малко от всички страни(внимаваме с горната страна,понеже там влиза декоративното капаче
Resized-BYJS9.jpg
монтираното фарче-захваща се с подходящи видии,аз сложих болтчета,но ще трябва да преправям
Resized-LVX24.jpg
вече монтирани и декоративните капачета

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: монтаж на халогени на пасат б3

Мнениеот znainainai » Вто 01 юли 2014 21:43

Да добавя че като се използва оригиналната инсталация халогените работят на габарит/къси и дълги. Най-добре се усеща че ги има ако са със метални рефлектори иначе са просто две светулки за декорация. Избягвайте да оставяте продължително време да светят халогени със пластмасов рефлектор че имат мръсният навик да излизат през бронята да видят кой ги кара да светят толкова дълго без причина.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 03 юли 2014 22:49

Потвърждавам за металните рефлектори,използват се от голф 3 и се присаждат на пасатовите халогени,като се запушват вентилационните отвори на пасатовите със силикон,понеже се ползват голфовите капачки отзад,те самите си имат отвори за вентилация за да не се дублира,макар че май само вода и влага влиза през тях.
Разликата между пластмасовите и металните е огромна,особено ако до крушката стигат 14,.. волта.Но въпреки всичко това ако колата има ксенон на фаровете,халогенните светлини направо се губят и служат само за украса. :mhihi

Потребителски аватар
ангелчо77
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1990

Мнениеот ангелчо77 » Чет 03 юли 2014 23:21

Прави сте и двамата за металните рефлектори,колегата от когото ги купих,е сложил такива от голф 3. :th_up
Засега още не съм пробвал светенето им :mhihi ,но и това ще стане.За мен лично предницата на колата седи по завършено с халогените,надявам се и да ми вършат работа.

Върни се в “Направи си сам!”