Здравейте колеги!
Градушката не ни подмина и резултата е спукано челно стъкло на голфа...
Двама мой познати също го отнесоха,но за разлика от мен приложиха европейския модел и си закараха колите при "специалист"
Резултата-и двете коли пропускат вода.
Ето защо аз реших да действам сам.Намерих читаво ОРИГИНАЛНО стъкло от една дизелова тройка,по познатия ни метод с жило и два ключа за свещи изрязахме силикона и свалихме стъклото абсолютно невредимо.
Сега проблема ми е,по какъв начин да почистя черното оригинално лепило от "новото" стъкло(едвам се реже с кухненски нож,макетното се чупи),и дали е задължително да почистя изцяло лепилото или е достатъчно да го изрежа до сравнително равна повърхност?
Почистване на силикон от челно стъкло
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Golf_Lozenec
- Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
- Двигател: 1641cc Aircooled [AS]
- toci_81
- Автомобил: Golf 5 Plus TDI
- Двигател: BKC
Re: Почистване на силикон от челно стъкло
здрасти колега.старият силикон се премахва внимателно с хубаво наточено длето наи идеално и след това се маже с праимер стъклото и ръбовете на колата.надявам се да съм помогнал.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това е полиуретановоо лепило, не е силикон. Вземи си пак такова да залепиш стъклото. Старото не се хаби да го чистиш много, само махни много стърчащите места. По-важно е да нанесеш равномерно новото лепило, за да няма празни места. Приготви си колан и трупчета, може и стиропорени.
- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
С резец от макетен нож се чисти старото лепило от стъклото.Ако искаш пръскай по-малко препарат за стъкла върху ножа върви доста по-лесно.Работи с ръкавици и недей бърза да не се порежеш.