Почистване на силикон от челно стъкло

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Golf_Lozenec
Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
Двигател: 1641cc Aircooled [AS]

Почистване на силикон от челно стъкло

Мнениеот Golf_Lozenec » Сря 13 авг 2014 15:25

Здравейте колеги!
Градушката не ни подмина и резултата е спукано челно стъкло на голфа...
Двама мой познати също го отнесоха,но за разлика от мен приложиха европейския модел и си закараха колите при "специалист"
Резултата-и двете коли пропускат вода.
Ето защо аз реших да действам сам.Намерих читаво ОРИГИНАЛНО стъкло от една дизелова тройка,по познатия ни метод с жило и два ключа за свещи изрязахме силикона и свалихме стъклото абсолютно невредимо.
Сега проблема ми е,по какъв начин да почистя черното оригинално лепило от "новото" стъкло(едвам се реже с кухненски нож,макетното се чупи),и дали е задължително да почистя изцяло лепилото или е достатъчно да го изрежа до сравнително равна повърхност?

Потребителски аватар
toci_81
Автомобил: Golf 5 Plus TDI
Двигател: BKC

Re: Почистване на силикон от челно стъкло

Мнениеот toci_81 » Сря 13 авг 2014 19:49

здрасти колега.старият силикон се премахва внимателно с хубаво наточено длето наи идеално и след това се маже с праимер стъклото и ръбовете на колата.надявам се да съм помогнал.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 13 авг 2014 19:57

Това е полиуретановоо лепило, не е силикон. Вземи си пак такова да залепиш стъклото. Старото не се хаби да го чистиш много, само махни много стърчащите места. По-важно е да нанесеш равномерно новото лепило, за да няма празни места. Приготви си колан и трупчета, може и стиропорени.

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Нед 31 авг 2014 7:40

С резец от макетен нож се чисти старото лепило от стъклото.Ако искаш пръскай по-малко препарат за стъкла върху ножа върви доста по-лесно.Работи с ръкавици и недей бърза да не се порежеш.

Върни се в “Направи си сам!”