Как да предпазим пода през зимата?+Премахване на мокри петна

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Ceco_bg
Автомобил: Vw Golf mk4
Двигател:

Как да предпазим пода през зимата?+Премахване на мокри петна

Мнениеот Ceco_bg » Сря 03 сеп 2014 23:21

Колеги искам да ви попитам следното нещо : Дайте ми някакъв съвет с какво мога да намажа пода на колата което да издържи на всичките атмосферни условия като дъжд,сняг,жега и т.н. и да не пропуска вода и да се захване здраво за пода на колата. Проблема е следния,от лявата страна на пасажерското място в краката ламарината не знам след каква интервенция има дупка колкото футболна топка която е запушена с ламарина и балатум над нея и зимата забелязах че мокета се мокри и то стабилно. Поправих го със фибро кит които хвана много здраво обаче явно не съм го нанесъл равномерно или просто той не е толкова плътен и забелязвам че пак пропуска вода но сравнително по-малко. Идеята сега ми е да го мина с нещо като силикон което да изолира влизането на вода на 100% и да издържи на всички неща случващи се там от долу. Един колега ми спомена че преди зима си маже пода с нещо като течен асфалт,битум ли се казваше вече не помня и така си го предпазва от зимните условия. Дайте ми съвет с какво да направя тази интервенция трайно и да забравя за случая...

И другия ми въпрос е някой знае ли как да премахна петна от вода по тавата (хах как звучи само ... не,не се пръскам с вода докато карам) .Има няма два дни след като претапицирах тавана понеже увисна от две седмици не каране лятото от жегата (поне аз така си го обяснявам но няма значение де...) забелязах че от към шофьорския сенник започва да се просмуква вода при дъжд.Опитах се да го оправя с малко силикон на гуменото оплатнение но не става и ще ходи за пребоядисване на таван скоро време лошото е че трябва и стъклото да се свали за да се изчисти от ръждата хубаво покрай стъклото и тогава да се сложи на ново та идеята ми е след това има ли начин да изчистя кафявите петна от водата по тавана ?

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Как да предпазим пода през зимата?+Премахване на мокри п

Мнениеот cekoman » Чет 04 сеп 2014 0:04

Много позната тема за мен!Да започнем от пода;Първо,твоя под явно е изгнил и трябва се чисти където има ръжда,(може и ръждопреобразувател,телена четка), после да се кърпи и след това се нанася БОДИ 910 сиво,има и черно,но за мен това е по добро!Но да знаеш,че и то се напуква след година и пак влиза влага!Може да има и по-скъпи варианти,но за тях не знам!Но спасение срещу ръждата няма,има леко забавяне на процеса!Иначе за петната взимаш един Медикс за дивани и разни холни гарнитури(има такъв) и разтваряш от него във вода и с една гъба триеш,най-добре целия таван,за да стане еднакво бял(с малко вода,може и без изплакване)!Иначе и при мен има един теч от преден прозорец,точно кадето е твоя!Даже и дупка има под лаисната на предното стъкло и ръжда под лаисната......та утре ще ходя сигурно да го презалепват,че изпуска от няколко места!Трябва да се свали стъклото,да се почисти ръждата да се боядиса,да се сложи пак,да даваш пари,пари и така!Та и аз се чудя има ли смисъл!Абе ръждата е най-лошото нещо за една кола!Много съм се борил с нея и по други коли,но спасение няма!Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
Ceco_bg
Автомобил: Vw Golf mk4
Двигател:

Мнениеот Ceco_bg » Чет 04 сеп 2014 1:48

Ами аз дупката която е я затворих (образно казано защото въобще не се е затворила) първоначално като хванах ламарината която беше там за пода с нитове и дупките от страни запълних със черен силикон които като цяло е адцки здрав и устойчив но не помогна та последва кита които пак не помогна тотално и сега следва да запечатам кита с нещо водо не промокаемо и устойчиво на атмосферни условия....иначе много много не ми се ходи по тенекеджий ама така като гледам ако ще ходя ще взема да прежаля една хилядарка и да я пребоядисам цялата ... че то детайл без забележка почти няма за нещастие.Много ми е на сърце не искам да се отказвам от нея още.

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Чет 04 сеп 2014 6:18

Разбирам,че ти е жал за колата,но ако е тръгнала ръждата навсякаде просто няма смисъл!Тръгне ли да се реже и заварява до 1 година пак е избило!Един приятел така с едно голфче-имаше ръжда по задните и предните вежди,капака отзад и уж му я оправиха,боядисаха и изкара една година и пак изби!Иначе аз имам поло и като го купих февруари месец задните вежди бяха доста зле и ги правих,и засега държат!Но знам,че покарам ли я малко зимата в лугата е готова!Но просто на мен ми е писнало вече,няма лечение срещу ръждата!А при теб трябва пода да се изреже до здраво и да се завари парче,това е варианта!И после с грунд и боди,за да предпазва заварките да не ръдясат много бързо!

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 04 сеп 2014 6:25

Намираш от магазините Новол Гравит 620-еквивалент е на Боди 910,ма не се напуква след половин година.Кутията е около 18-19 лв.
Завираш се под колата и почистваш около отвора и самата ламарина която го затваря.Да няма прах и мазно.
След това мажеш с новола,ако има големи фуги може на няколко пъти през 5-6 часа.
Временно ще ти реши проблема.

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Чет 04 сеп 2014 12:33

За метални покриви-ламаринени се ползва хидроизолация течна гума - Акрофлекс. Имат кутии по 4 кг. Маже се с четка. Мисля ,че това също е вариант.

akroflex.gif
akroflex.gif (85.66 KиБ) Видяна 3058 пъти

Върни се в “Направи си сам!”